Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Zure vijfsetter voor H1

VC City Lens Krimpen H1 - Peelpush H1 3-2
(24-26, 18-25, 25-19, 25-22, 15-9)

Zure vijfsetter voor H1
 De op twee na laatste wedstrijd van het seizoen werd afgelopen zaterdag gespeeld in Krimpen a/d IJssel tegen VC City Lens Krimpen H1. Deze ploeg begon redelijk aan het seizoen, maar kakte de afgelopen paar wedstrijden iets in waardoor ze nu op plek nummer 11 staan. Wij stonden vooraf aan de wedstrijd op plek 5, maar op een gelijke hoogte met Taurus. 

De wedstrijd begon magertjes aan beide kanten. Krimpen toonde wel iets meer wilskracht en energie, maar Peelpush bleef goed bij. Krimpen kon geen afstand nemen van de Meijelnaren waardoor het boven de 20 nog spannend werd. Nadat Krimpen bijna op setpoint kwam te staan kroop Peelpush er op en erover waardoor de eerste set met 24-26 mee naar Meijel genomen werd. 

Het eind van set 1 moest door getrokken worden naar set 2 om deze ook netjes binnen te halen. Gelukkig was het spelbeeld dit keer ook een stuk beter. De pass lag netter waardoor de spelverdeling het makkelijker uit kon spelen, en Krimpen had de foutenlast ook nog eens redelijk hoog liggen waardoor we makkelijk uit konden lopen. Hiermee ging set 2 ook gewonnen met 18-25.

Eindelijk weer een overwinning zou wel mooi zijn, toch? Daar dachten de Krimpenaren anders over.. zij bleven vol energie spelen terwijl de Meijelse mannen vermoeid leken. De uitstraling was er deze set niet, en de acties werden niet voor 100% uitgevoerd. Persoonlijke fouten en twijfelgevallen zorgden voor frustraties aan de kant van Peelpush en Krimpen trok hiermee deze set over de streep.. 25-19.

Dit moest natuurlijk beter om er nog een 1-3 overwinning uit te slepen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Krimpen bleef op het zelfde niveau spelen als voorheen en Peelpush kon er niet meer bovenop komen. Met een paar oplevingen kwamen de Meijelnaren nog wel dichtbij, maar op een stand van 25-22 was het niet genoeg en trok Krimpen de stand gelijk: 2-2. 

Nu was het hopen dat set 5 de goede kant op viel. Ofja, hopen.. Het moet natuurlijk zelf gedaan worden! Peelpush kon de opgelopen schade in voorgaande sets niet ongedaan maken en hoewel het tijdens de kantwissel nog dicht bij elkaar lag (8-7 in het voordeel van Krimpen) liepen de gastheren uit en wonnen de set en de wedstrijd met 15-9.

Helaas, een verloren partij. Je kunt dan zeggen dat er meer in gezeten had, maar dan moet het er nog wel altijd zelf uitgehaald worden. Veel leermomenten voor de resterende wedstrijden, want komende zaterdag komt hekkensluiter (en helaas al degradant) Skunk H1 richting Meijel. Deze mannen mogen dan wel onderaan staan, wij weten goed dat ze het ons erg moeilijk kunnen maken als ze eenmaal in hun spel komen. Opgelet dus en tijd om te trainen!

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop