Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Winst van derby gaat mee naar Voerendaal

Peelpush H1 - VC Voerendaal H1 1-3
(19-25, 22-25, 22-25, 25-22)

Winst van derby gaat mee naar Voerendaal
 Eindelijk was het weer zo ver. Het was weer tijd voor de onvervalste Limburgse derby in de 1e divisie B. Voor deze derby mocht Peelpush medelimburger VC Voerendaal H1 ontvangen in de Körref, en aangezien veel jongens van beide teams elkaar door en door kennen beloofde het een aantrekkelijke pot te worden met veel vuurwerk van beide kanten. 

In set 1 mocht Voerendaal beginnen aan de service. Peelpush kwam op een kleine achterstand, maar die werd gaandeweg zo goed als weggewerkt. Toch bleef Voerendaal in deze eerste set de boventoon voeren, met name door een goed georganiseerd blok waar de aanvallers aan Meijelse zijde niet langs kwamen. Het was duidelijk dat Voerendaal hier wilde winnen, en het was aan Peelpush de taak om dit met man en macht te voorkomen. Helaas lukte dat voor set nummer 1 niet en ging de eerste set naar Voerendaal met 19-25. 

Er werd afgesproken om de servicedruk omhoog te gooien zodat Voerendaal zo veel mogelijk ontregeld werd, en dat ging aan het begin van set 2 ook al stukken beter. Het spel van Voerendaal werd wat voorspelbaarder en de middenas aan de Zuid-Limburgse kant werd amper benut. Jammer genoeg voor Peelpush beschikt Voerendaal over een prima buitenaanval die de nodige 'rommel' goed op kan lossen. Het ging in deze set dan ook lang gelijk op en met een aantal mooie acties bleef het spannend tot het laatst. Toch moest Peelpush ook in set 2 zijn meerdere erkennen aan Voerendaal en ging de set met een stand van 22-25 naar de Zuid-Limburgers. 

Om nog kans te maken op winst moest Peelpush nog scherper zijn dan dat het al was. Om dit mogelijk te maken werden er een aantal wissels toegepast. Zo kwam Tom Sillekens het veld in om de plek van Peter Beijers op te vullen, aangezien die de plek van Brent Grabert op de diagonaalpositie over nam. Tom viel erg goed in en mede door zijn scores bleef Peelpush bijna de gehele set op een voorsprong. Helaas onderschepte Voerendaal deze voorsprong net op tijd en eindigde ook deze set weer in een 22-25 verlies. 

0-3 achter in de derby, dat is erg balen. Om de eer nog een klein beetje te redden en om de broodnodige punten voor dit seizoen toch binnen te sprokkelen, gaf Peelpush in set 4 alles wat ze hadden. Weer was het beeld gelijk aan set 3, maar in set 4 was de voorsprong voor Peelpush vanaf het begin af aan groter met zo'n 4 punten. Het was zaak om Voerendaal niet wéér langszij te laten komen, en Peelpush was hier dan ook gefocust op. Peelpush bleef druk zetten op de Zuid-Limburgers, wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende 25-22 setwinst. 

Een 1-3 verlies in eigen huis, dat klinkt zuur. Toch mag er worden teruggekeken op een goede wedstrijd van beide kanten. Helaas kon Peelpush niet meer punten in eigen huis houden, want deze zijn dit seizoen belangrijker dan ooit. Komende week reizen wij af naar Houten om daar de nummer 9, Taurus H2, te ontmoeten. In deze wedstrijd moeten wij alles op alles zetten om zo veel mogelijk punten mee richting Meijel te nemen waardoor wij zo snel mogelijk kunnen stijgen op de ranglijst. Wij hebben er in ieder geval zin in!

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Lindeboom

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop