Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Tweede winst op rij, dit keer tegen UUUUU!

Peelpush H1 - VV Utrecht H1 3-1
(25-15, 25-23, 25-19, 21-25)

Tweede winst op rij, dit keer tegen UUUUU!
Na een goede trainingsweek en de heerlijke 4-0 overwinning op WIK nog in ons achterhoofd, traden we afgelopen zaterdag aan tegen VV Utrecht (UUUUUUU!). Deze ploeg had met wat aanwinsten ten opzichte van vorig seizoen een flinke lading aan ervaring binnen de lijnen staan op zowel de spelverdeling als de diagonaal, dus was het aan ons om te kijken wat we hier tegen konden doen.

Na een goede en felle warming-up werd er goed gestart in set 1. De passlinie werd direct onder druk gezet waardoor hun midden niet vaak aangespeeld kon worden. Dit was een groot voordeel voor ons, want dit wilde zeggen dat een veel scorende aanvaller uitgeschakeld werd. Aan onze kant daarentegen werd de midden wel vaker gebruikt, maar ook de buitenkanten waren goed op dreef. Dit zorgde voor een ruime setwinst van 25-15. Niet verslappen dus..

In set 2 bleef Peelpush gas geven, maar leek Utrecht wat wakkerder. Mede door sommige slordigheden aan de kant van Peelpush waar Utrecht dan weer gebruik van maakte, bleef het gelijk op gaan. Toch waren de Meijelnaren boven de 20 slagvaardiger, want uiteindelijk was het Eddy die een verrassend balletje door het midden gebruikte om de set af te maken. met 25-23 bleef ook set 2 in Meijel!

Set 3, voor de winst.. Dit is voor veel teams (en ook vaker voor ons) een lastige set. Deze set kan een wedstrijd maken of breken, dus het was belangrijker dan ooit om de druk bij de Domstedelingen te houden wilden we deze wedstrijd winnend afsluiten. Gelukkig werd dit ook goed uitgevoerd, want weer was de pass van onder andere de libero van Utrecht niet optimaal. Peelpush profiteerde hiervan door het blok en de verdediging goed neer te zetten, waardoor veel rally's gewonnen werden door de Meijelse mannen. Aan het eind van de set lieten we Utrecht niet meer boven de 20 komen, en op een stand van 25-19 werd de set en daarmee ook alvast de wedstrijd beslist!

De bonusset is natuurlijk ook altijd van belang, en dat moeten de Utrechtse mannen ook gedacht hebben. In deze set was het vooral Utrecht dat onze passlinie onder druk zette met een aantal goede sprongservices. Hiermee maakten ze een aantal series waardoor er een relatief grote achterstand op het scorebord kwam te staan. Helaas kwam Peelpush deze achterstand niet meer te boven en was het Utrecht dat het laatste setje mee naar de Domstad nam.

Maar niet getreurd! 3-1 winst tegen een ervaren ploeg als Utrecht is een prima resultaat, en we zijn er dan ook erg blij mee! Komende zaterdag spelen we wederom thuis voor de nationale beker. De teams die op bezoek komen zijn competitiegenoot WIK H1 en Topdivisionist Volley Tilburg met oud Peelpusher Rogier Ramaekers binnen de gelederen. De bekerdag gaan we 's avonds afsluiten in de kantine met ons jaarlijkse Oktoberfest, dus zorg dat je Lederhosen klaar is en Jodelen (of petsen, mag ook) maar!

Tot zaterdag!

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Lindeboom

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop