Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Stunt in eigen huis!

Peelpush H1 - Volley Tilburg H1 3-1
(25-23, 25-18, 24-26, 26-24)

Stunt in eigen huis!
Het bekerweekend was weer aangebroken! Doordat wij in de vorige ronde AVV Keistad en Woudenberg uit de beker hadden geknikkerd, mochten we nu aantreden tegen Volley Tilburg. Eigenlijk zou VC WIK H1 ook nog van de partij zijn, maar die hadden besloten zich af te melden. Dit wilde zeggen dat de 'finale' van de dag zou gaan tussen ons en de topdivisionist Volley Tilburg!

Het was redelijk vroeg op de dag, en het publiek was ook nog niet volledig aanwezig. Toch startte de eerste set om 15:00 en begonnen we aan de wedstrijd. Het viel gelijk op dat Peelpush helemaal niet veel onder deed voor de mannen uit Tilburg, en naarmate de set vorderde kwam het geloof steeds dichterbij dat er wel eens een setwinst in kon zitten. Peelpush had een voorsprong van een aantal punten, maar Tilburg wist het op het eind nog spannend te maken. Toch waren het de Meijelnaren die aan het langste eind trokken en met 25-23 de eerste set binnen sleepten!

Oke, 1-0 voor tegen Tilburg. Zat er misschien meer in? Om hier achter te komen moest Peelpush door drukken om op die manier te zorgen dat Tilburg niet langszij kon komen. En dat was wat er in de tweede set gebeurde. Peelpush liep op een service van Thijs uit naar een grote voorsprong van 21-12, waarna Tilburg weer aan serve kwam. Met een paar harde sprongserves van de diagonaal van Tilburg kwam Tilburg nog wat dichterbij, maar het mocht niet baten. Ook de tweede set ging met 25-18 naar Peelpush!

Misschien waren het de zenuwen, misschien was het de 'we zullen toch niet gaan winnen hier?' gedachte, maar in set 3 had Tilburg ons onder een grotere druk. Peelpush speelde minder zuiver, maar kon uiteindelijk toch nog bij blijven. Aan het eind van de set kwam er zelfs een matchpoint op 24-23 voor Peelpush, maar dit konden we niet verzilveren. Met 24-26 ging set 3 naar de bezoekers.

Eigenlijk gaf set 4 hetzelfde spelbeeld als set 3. Het enige verschil was hierin dat het met vlagen erg goed was, en met vlagen ook erg rommelig. In de time-out zei de kapitein nog heel wijs; we hoeven hier niet te winnen, maar ik wíl wel winnen..! Na deze uitspraak ontspon er een spannend slotgevecht tussen de twee teams, en toen Ivo de bal op 25-24 van de grond petste, petste Brent de laatste bal (zo; PETS!) via de armen van de Tilburgers de tribune op! 3-1! (Graag bedanken wij prins Pets voor de inspiratie. Trekker met kieeeeeep!)

Wat een heerlijke pot was dat zeg, en we hebben het nog goed af kunnen sluiten ook op ons jaarlijkse Oktoberfest! Komende zaterdag spelen wij in Zaandam tegen Zaanstad H2. Een team met een nieuwe samenstelling, dus wij zijn benieuwd!

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop