Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Revanche op Zaanstad, altijd lekker!

Peelpush H1 - VV Zaanstad H2 3-1
(25-15, 23-25, 25-22, 30-28)

Revanche op Zaanstad, altijd lekker!
Na de lekkere winst in Utrecht en een redelijk hectische trainingsweek, waarin zelfs Johan zijn trainingsuren mee pakte, mochten de mannen van Peelpush afgelopen zaterdag weer lekker in eigen huis spelen. Dit keer kwam Zaanstad naar Meijel, op jacht naar hun tweede winst op de Meijelnaren van dit seizoen..

Zoals u hierboven al kunt lezen hebben wij de uitwedstrijd tegen Zaanstad met 3-1 aan onze neus voorbij laten gaan. De kaas werd ons daar figuurlijk gezien van het brood gegeten, maar gelukkig hebben wij thuis nog altijd de echte broodjes kaas (en ham) om de focus voor de wedstrijd op orde te krijgen. En deze focus was er zeker in de eerste set! Peelpush startte met een fikse voorsprong en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Zaanstad speelde met een redelijk hoge foutenlast en hielp Peelpush op verschillende momenten een rally door. Hierdoor werd de eerste set ruim gewonnen met 25-15.

Maar gevaar schuilt altijd in een klein hoekje! In de uitwedstrijd werd set 1 namelijk ook gewonnen, maar gaven we het daarna weg. Zaanstad leek met een nieuwe diagonaal wakker geschud en Peelpush kreeg het moeilijk. Zaanstad begon beter te serveren waardoor de pass minder aan kwam bij Rikus, die toch al niet zo beweeglijk (en vooral wel robotisch) was deze wedstrijd. Het spelletje werd voorspelbaar en Zaanstad profiteerde door de set met 23-25 binnen te harken. Op naar set 3!

Gelukkig was Peelpush in set 3 weer wakker. Fons, die de hele wedstrijd lekker scherp was, plofte er een paar goede services in wat zorgde voor een opleving bij de Peelpushmannen. Het spelletje werd beter en Zaanstad kon dit niet bolwerken. Hiermee ging ook set 3 naar Peelpush en kwam er een 2-1 voorsprong op het scorebord!

Nu set 4 nog winnen en dan is de revanche genomen.. Maar Zaanstad wilde de tie-break toch wel graag uit het vuur slepen. Dat merkten we goed, want Zaanstad zette ons weer flink onder druk! Door een aantal slordigheidsfoutjes kon Zaanstad uitlopen naar een voorsprong boven de 20. Maar de Meijelnaren wilden koste wat kost winnen. Uiteindelijk lukte het om op gelijke hoogte te komen, en vanaf hier gingen de setpunten over en weer. Uiteindelijk werd de 30 zelfs gehaald totdat Peter de bal door het blok heen kon frotten nadat Ivo met een katachtige reflex de bal van de grond had gepannekoekt. 3-1!

De revanche is genomen en nog lekkerder is de kloof die we tot nu toe hebben geslagen met de achtervolgers! Nummer 4 (Voerendaal) staat maar liefst 7 punten onder ons. Over 2 weken gaan we richting het Zuuj om derby nummer 2 te spelen, maar eerst komt Next/Volley Dordrecht op bezoek! Dit team staat laatste, maar heeft o.a. van Sliedrecht gewonnen.. Wil zeggen dat we op onze hoede moeten zijn voor deze rode lantaarndrager!

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop