Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush weet niet te winnen in Dordrecht

Next/volley Dordrecht H1 - Peelpush H1 3-1
(21-25, 25-21, 25-20, 25-16)

Peelpush weet niet te winnen in Dordrecht
 Op zaterdag 7 Oktober mocht heren 1 aantreden tegen de dordtse tegenstander Next/volley Dordrecht H1. De ploeg die vorig jaar is gedegradeerd uit de Topdivisie, maar vrijwel volledig is vernieuwd op een aantal spelers na. De tegenstander was dus wederom onbekend en dit betekende dus dat we niet af mochten tasten maar er direct op moesten knallen om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. 

In set 1 werd dit dan ook goed uitgevoerd! De service werd met druk afgevuurd en de passlinie van Dordrecht had hier weinig antwoorden op. Combineer dit met het feit dat Dordrecht veel persoonlijke fouten maakten in zowel de serve als in de aanval, en hier kun je uit op maken dat Peelpush de eerste set met 21-25 naar zich toe trok. Een mooi begin dus van de wedstrijd!

Dezelfde opstelling als in de eerste set mocht het veld betreden, en dit ging tot halverwege de set goed. Er kwam af en toe een dubbele wissel het veld in om te zorgen dat er drie aanvallers aan het net bleven staan, maar verder gingen de teams prima tegen elkaar op. Dordrecht had ondertussen wel door gekregen dat fout serveren niet zo in hun voordeel werkte, dus deden ze dit in set 2 beter. Minder fouten aan de dordtse kant en meer aan de kant van Peelpush. Ook ontbrak de overtuiging aan de Meijelse kant lichtelijk, waardoor sommige kansen niet werden benut. Helaas ging deze set dan ook verloren met 25-21, waardoor het in setstanden weer gelijk stond. 

Om toch op voorsprong te komen moest set 3 gewonnen worden, maar Dordrecht bleef netjes spelen. Ze speelden ballen clean en de inzet zowel in het midden aan de buitenkanten was voor de volle 100%. Dit was aan de kant van Peelpush helaas niet zo, en dit resulteerde in een afwachtend en onovertuigend spel. Door dit spel werd ook set 3 verloren en stond er een 2-1 achterstand op het scorebord. 

Set 4 was een make-it or break-it situatie, aangezien de wedstrijd bij een verloren set voorbij was, maar bij een gewonnen set nog vol aan de gang zou zijn. Helaas was de tank leeg aan de kant van Peelpush en leek het aan wilskracht en lef te ontbreken. Iets wat we niet bepaald gewend zijn van het jonge en enthousiaste heren 1. Deze set ging met een duidelijke 25-16 naar Dordrecht wat resulteerde in een 3-1 verlies.

Het tweede verlies op rij helaas, maar geen reden voor paniek. Als team is het belangrijk dat we blijven focussen op de sterke punten, en deze dan ook benutten. De inzet moet weer op 100% komen, en de felheid moet terug komen, maar we zijn er van overtuigd dat dit goed gaat komen!

Komende zaterdag mogen wij namelijk aantreden tegen de nog ongeslagen nummer 1; Maatwerkers/VCN uit Capelle a/d IJssel. Deze ploeg heeft nog geen set afgestaan, en met deze start is dit een prima test voor Peelpush Heren 1 om te kijken of ze kunnen opboksen tegen zulke teams. We gaan er deze week alles aan doen om zaterdag topfit in het veld te staan en zo veel mogelijk punten in eigen huis te houden! Kom dus allemaal kijken, om 19:00 in Sporthal de Körref!

'Één voor allen

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop