Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush weet een puntje te snoepen bij de koploper!

Maatwerkers/VCN H1 - Peelpush H1 3-1
(23-25, 25-20, 25-18, 25-21)

Peelpush weet een puntje te snoepen bij de koploper!
Na een zegereeks van 4 wedstrijden achter elkaar mochten de Meijelse mannen afgelopen zaterdag afreizen naar Capelle a/d IJssel om hier de koploper te ontmoeten. Zonder kapitein Eddy en prins Ken was het de taak aan heren 1 om zo veel mogelijk uit de wedstrijd te halen. Van tevoren werd er ook besproken dat we de wedstrijd set voor set gingen spelen en dat elk punt een kleine overwinning was op de koploper. Op die manier gingen we de wedstrijd in en begonnen we sterk. 

In set 1 bleef het namelijk lang gelijk op gaan. Peelpush had een prima servicedruk en een goed rendement in de aanval. Alleen de verdediging mocht af en toe nog wat meer ballen van de grond rapen, maar buiten dat werd er sterk gespeeld. Er kon door beide ploegen geen gat geslagen worden en tot boven de 20 bleven beide teams elkaar in de nek hijgen. Gelukkig bracht Joshua de verlossing met zijn service. Hij serveerde eigenhandig de set naar een stand van 23-24 voorsprong, waarna de mannen van Peelpush de side-out vakkundig af maakten en het eerste punt binnen haalden!

Om de wedstrijd nog mooier te maken dan hij al was, was het natuurlijk zaak voor de Meijelnaren om het VCN zo moeilijk mogelijk te maken in de komende sets. Helaas liep het rendement in de aanval langzaam terug en moesten we steeds harder knokken voor de punten. VCN bleef een kleine voorsprong houden in de tweede set, en een aantal wissels konden hier geen verandering in brengen. Deze set ging dan ook met een stand van 25-20 naar de Capellenaren. 

Om nog enigszins een gevaar te vormen voor de koploper moest er een tandje bij. Peelpush werd opgepept voor de set begon, maar dit leek tevergeefs. Het vuur van de eerste set was nauwelijks terug te zien en de kopjes begonnen te hangen. Af en toe werden er nog  prima rally's gespeeld, maar dit was uiteindelijk niet genoeg. Deze set viel helaas ten prooi aan VCN met een stand van 25-18. 

Dan maar een vijfde set, werd er gedacht. Met een paar frisse wissels begon Peelpush prima aan de vierde set. VCN pakte af en toe nog een voorsprong van een paar punten, maar Peelpush bleef de hoop houden. Toch kon Heren 1 niet voorkomen dat VCN stukje bij beetje uit liep, en uiteindelijk besliste VCN de wedstrijd met een stand van 25-21. 

3-1 verloren, maar gelukkig toch een goed gevoel aan de wedstrijd over gehouden. De wedstrijd was volgens het publiek een spannende pot en dit is natuurlijk altijd fijn om te horen! We zijn blij dat we het ritme weer terug hebben gevonden om het zelfs de topploegen moeilijk te maken maar om dit ritme te behouden is het zaak om hard te blijven werken, zowel in de wedstrijden als op de trainingen! Komende zaterdag komt namelijk Velo H1 op bezoek. Deze uitwedstrijd was er een om niet snel te vergeten, maar werd uiteindelijk in de vijfde set in ons voordeel beslist! Wij hopen op een goed gevulde tribune en we gaan ons best doen om zo veel mogelijk punten thuis te houden! Tot dan; 19:00 uur in de Körref!

'Eén voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop