Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush pakt Dordrecht terug in eigen huis!

Peelpush H1 - Next/volley Dordrecht H1 3-1
(25-15, 23-25, 25-12, 25-16)

Peelpush pakt Dordrecht terug in eigen huis!
 Na de mooie 4-0 overwinning op Zaanstad mochten de heren van Peelpush deze week aantreden tegen Next/volley Dordrecht H1. Deze ploeg bivakkeert op plek nummer 11, maar tijdens de uitwedstrijd liepen we een pijnlijke 3-1 nederlaag op. Het was dus zaak om te focussen op de sterke en zwakke punten van Dordrecht en deze onschadelijk te maken zodat we zo veel mogelijk punten in de Körref konden houden. 

In set 1 werd er al direct fel begonnen. De servedruk werd flink opgevoerd zodat de Dordtenaren de pass niet goed onder controle kregen, maar dit was ook het geval aan de kant van Peelpush. Gelukkig maakte Dordrecht meer fouten en speelde Peelpush veel punten verzorgd uit waardoor er al gauw een mooie voorsprong op het scorebord verscheen. Peelpush haalde veel ballen van de grond en maakte deze dan direct. Uiteindelijk kon Peelpush deze set ruim binnen halen en ging de eerste set naar Peelpush op een stand van 25-15. 

Hoewel de eerste set met gemak gewonnen werd lag de valkuil hier ook direct. In Dordrecht was het namelijk zo dat we ook op een 1-0 voorsprong kwamen, maar dat Dordrecht de rug rechtte en de wedstrijd naar een 3-1 overwinning deed kantelen (in het voordeel voor de Dordtenaren). Hier moesten we dus voor waken, en de felheid moest onderdeel blijven van ons spel. Helaas was dit niet het geval en zette Dordrecht Peelpush flink onder druk. De pass lag erg matig waardoor het spel voorspelbaar werd. Hier profiteerde het Dordtse blok dan weer van en Peelpush kwam op een achterstand. Uiteindelijk werd het boven de 20 nog spannend, maar kwam Peelpush net te kort om setverlies te voorkomen. 23-25 en een 1-1 gelijkstand. 

Het vuur moest terug komen wilde Peelpush de wedstrijd nog naar zich toe kunnen trekken. Peelpush moest gaan knokken en druk gaan leveren, want alleen op die manier waren we in staat om de wedstrijd een goede afloop te geven. Gelukkig dacht iedereen hier hetzelfde over en knalde Peelpush overtuigend over Dordrecht heen. Met een gigantische servicedruk en een goede verdediging zorgde Peelpush voor een voorsprong die niet meer weg te geven was. Deze voorsprong leidde uiteindelijk tot setwinst op een stand van 25-12. 2-1 voor!

Om het zakelijk af te maken was het noodzakelijk dat de concentratie bij de Peelpushmannen niet afzwakte. Gelukkig was dit niet het geval, en met een aantal goede serviceseries versterkte Peelpush zichzelf, en verzwakte Peelpush de mannen van Dordrecht. De passlinie werd onder vuur genomen en het spelletje van Dordrecht werd erg voorspelbaar. Dit mede doordat er maar één aanvaller aan Dordtse kant was die in set 4 nog aan scoren toe kwam. Hierdoor konden we ons blok en verdediging goed neer zetten en liepen we uit. Uiteindelijk mocht Brent Grabert de wedstrijd met een listig tikballetje beslissen, en won Peelpush de laatste set met 25-16 en de wedstrijd met 3-1.

Een goede pot waarin je zou denken dat het jammer is van set nummer 2. Toch hebben we de wedstrijd met een goed gevoel afgesloten en hebben we Dordrecht terug gepakt voor de nederlaag in de uitwedstrijd. Met deze 4 punten in de pocket komt de stand nu op 33 punten uit 13 wedstrijden, wat ons recht geeft op plek 5 in de 1e divisie B! Een mooie stijging als je het vergelijkt met de voorgaande partijen, maar we zijn nog niet klaar. We blijven knokken voor wat we waard zijn en elke wedstrijd is weer een wedstrijd op zich. Komende zaterdag mogen we namelijk afreizen naar Capelle a/d IJssel waar ons de koploper staat te wachten. Om belangrijke punten mee te kunnen nemen uit deze pot is het dus nodig om alles in de strijd te gooien! Te beginnen met een aantal felle trainingen deze week ter voorbereiding op zaterdag!

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop