Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush krijgt de punten, het publiek de show!

Peelpush H1 - Sliedrecht Sport H2 3-2
(25-22, 23-25, 25-23, 18-25, 17-15)

Peelpush krijgt de punten, het publiek de show!
Na een lange rustperiode van zo'n 4 weken zonder wedstrijd, startte de competitie afgelopen zaterdag weer met direct een pittige tegenstander. Sliedrecht Sport H2 reisde naar Meijel af om hun vierde plaats op de ranglijst te verdedigen. De uitwedstrijd in sporthal de Basis viel ten prooi aan de Sliedrechtse equipe na een vijfsetter, dus werd het vooraf al voorspeld als een spannende pot. 

In set 1 werd er fel gestart door beide ploegen, wat resulteerde in een lange race naar de 25 punten waarbij het verschil een lange tijd niet meer dan 2 punten bedroeg. Peelpush kwam voor, Sliedrecht kwam voor. Het werd een wisselende set. Gelukkig bracht Peelpush, aangekomen bij de 'big points' net ietsje meer en trokken de Meijelnaren de set naar zich toe met een stand van 25-22. 

Een goed begin is het halve werk, wordt ook wel eens gezegd. Maar Sliedrecht wilde koste wat kost voorkomen dat Peelpush ook de tweede set in Meijel hield. Dit zorgde voor een spannende tweede set waarbij wederom de punten op en af gingen en de score constant bij elkaar bleef. Peelpush kwam aan het begin van de set wel nog even op een voorsprong, maar Sliedrecht knalde vanaf de servicelijn een paar vlijmscherpe ballen over het net wat zorgde dat deze voorsprong weer verspeeld werd. Uiteindelijk bleek Sliedrecht in deze set net wat sterker en trokken de bezoekers de stand gelijk met 23-25. 1-1 in sets!

Het belangrijkste tijdens deze wedstrijd was om te blijven knokken. Dat hielden we in ons achterhoofd. De frustraties er uit, de serveseries zo snel mogelijk onderbreken en de vechtlust er in houden. Op die manier zouden we het Sliedrecht moeilijk kunnen maken. Gelukkig bleef Peelpush gedurende de set aan de goede kant van de score, en kon het setpunt ook benut worden in het voordeel van de Meijelse hoofdmacht! 25-23, en een 2-1 voorsprong!

Om een 3-1 winst te kunnen behalen moest Peelpush door blijven drukken, maar wederom dacht Sliedrecht hier anders over. De service was hard en scherp, waardoor de passlijn verstoord werd. Peelpush bleef tijdens deze set een beetje achter de feiten aan lopen en Sliedrecht legde een goede basis voor de vijfde set door deze set met 18-25 naar zich toe te trekken.. 2-2 in sets dus. 

In set 5 kwam coach Johan Leenders met de wissel in de opstelling waardoor Eddy constant aan het net in actie kon komen. Uiteindelijk was dit een van de belangrijke zetten in set 5 want hoewel Sliedrecht goed bij bleef en soms zelfs voor kwam, ze kregen geen vat op de rake klappen op het midden. Nadat een bovenhandse bal van de libero van Sliedrecht op 13-13 werd afgefloten, kwam Peelpush op het eerste matchpoint. Dit werd alleen afgeweerd door Sliedrecht, die uiteindelijk toch moesten buigen voor Peelpush nadat een setup van libero Wouter hoog op de handen werd weggeslagen door Brent. 17-15 winst, wat een ontlading!

De winst in deze wedstrijd is een prestatie waar we met ons allen hard voor hebben gewerkt. De wedstrijd was er een van hoog niveau waar we trots op mogen zijn, want zowel Sliedrecht als wij hebben er een mooie pot van gemaakt waardoor het publiek ook heeft kunnen genieten. 

Volgende week reizen we af naar het zuiden, want daar is 'ie weer; de derby van het zuuj! In de thuiswedstrijd trok Voerendaal de winst met 3-1 naar zich toe en hoewel ze dit jaar hoger op de ranglijst staan, gaan we er alles aan doen om zo veel mogelijk punten mee te pikken uit 'de hel van Voerendaal'. Hopelijk hebben de zuidelijke mannen het vuurtje al opgestookt want wij hebben er zin in! Vorige keer was het namelijk een beetje frisjes ;). 

'Eén voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop