Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Net niet in Sliedrecht..

Sliedrecht Sport H2 - Peelpush H1 3-2
(22-24, 25-22, 25-18, 19-25, 15-9)

Net niet in Sliedrecht..
Op de 11e van de 11e mochten de mannen van Peelpush heren 1 richting het westen van het land af reizen om daar de zevende tegenstander van de competitie onder ogen te komen. De tegenstander daar was het team van Sliedrecht Sport H2. Het team dat in de middenmoot van de Eerste Divisie B verkeert en het dus naar behoren doet. Peelpush had de punten hard nodig en om dit voor elkaar te krijgen zou Sliedrecht dus onder druk moeten worden gezet. 

In de eerste set was het direct Peelpush dat een stempel op de wedstrijd wist te drukken. De druk vanaf de servicelijn was prima en het spel stak goed in elkaar. Dit wisten de mannen van Peelpush helaas niet de gehele set vol te houden, en halverwege kwam Sliedrecht weer bij. Gelukkig trok Peelpush aan het eind van de set aan het langste eind en won deze met 22-25. 

1-0 voor dus! Een goed begin. Om dit door te zetten moesten we scherp blijven en druk blijven zetten, maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan. De servicedruk daalde en we lieten Sliedrecht beter in hun spel komen. Er werden minder ballen verdedigd waardoor Sliedrecht de hele set voor bleef staan. Uiteindelijk ging deze set dan ook verloren met 25-22 en stond het weer gelijk in sets. 1-1. 

Natuurlijk wilden we in de derde set weer op een voorsprong komen, maar Sliedrecht zat in een flow en bleef druk zetten waardoor de pass van Peelpush (die vooraf prima lag) verzwakte. Hierdoor werd het spel voorspelbaar en kon Peelpush niet aanhaken bij Sliedrecht. Deze set ging met een stand van 25-18 naar de Drechtse tegenstanders. 

Om er nog een vijfde set uit te slepen moesten we tot het gaatje gaan. Gelukkig bleken onze middenmannen Eddy en Ken nog een aantal goede services in huis te hebben waarmee we een gaatje konden slaan. We liepen uit op Sliedrecht en uiteindelijk eindigde de set in het voordeel van Peelpush met 19-25. 

Om nog voor de winst te gaan moesten we scherp blijven serveren, goed blijven verdedigen en hard blijven aanvallen. Helaas werd dit niet consequent uitgevoerd, waardoor de aanvalsdruk zo nu en dan weg viel. Hierdoor kon Sliedrecht de ballen verdedigen en ze zelf afmaken, waardoor de set en hiermee ook de wedstrijd verloren ging met 15-9. 

Wederom een wedstrijd waarin het net niet is gelukt voor Peelpush, het lijkt dit seizoen wel een gewoonte. Komende zaterdag hebben we vrij vanwege het bekerweekend, maar de zaterdag erna mogen we weer thuis aantreden tegen VC Voerendaal! Dit zal een echte derby worden met veel spanning en sensatie, en wij gaan er alles aan doen om de gewoonte van dit jaar eens kei hard te doorbreken!

25 november om 19:00 uur in de Körref! Tot dan!

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop