Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Limburgse derby 2.0 gaat ook naar Peelpush!

EMD-Tooling Revoc H1 - Peelpush H1 1-3
(22-25, 20-25, 24-26, 25-23)

Limburgse derby 2.0 gaat ook naar Peelpush!
De laatste wedstrijd van het jaar stond in het teken van het 'Limburgs Kampioenschap'. De mannen van heren 1 mochten namelijk afreizen naar Reuver om daar tegen de nummer 8, Revoc, te spelen! Eindelijk een wedstrijd wat dichter bij huis..

Voor we aan de wedstrijd begonnen werd het strijdplan voor deze pot nog even goed doorgesproken. We wisten wat de sterke punten van de Reuverse ploeg waren en wat wij daar tegen moesten doen. Met dit strijdplan werd de eerste set begonnen, maar dit zonder succes. Peelpush stuitte namelijk in de eerste 6 punten op een onvervalste muur van een blokkering. 6 killblocks later kwam het eerste punt van Peelpush dan eindelijk, maar hier moest iets aan gedaan worden. Uiteindelijk kon Peelpush stukje bij beetje bij komen en gingen de Meijelnaren zelfs over de medelimburgers heen. Door een spel met een goede drive werd set 1 beslist in het voordeel van Peelpush!

Ook in set 2 ging het lang gelijk op, maar doordat de plannen goed werden uitgevoerd aan Meijelse kant werd Revoc gedwongen om een voorspelbaar spel te spelen. Hoewel er af en toe nog wat slordigheden in slopen bij het Meijelse spel, was het dan toch Peelpush die met een mooie 20-25 eindstand aan de goede kant van de streep stond. 0-2!

Voor de directe wedstrijdwinst moest ook set 3 gewonnen worden, maar Revoc dacht hier duidelijk anders over. De druk kwam volledig bij Peelpush te liggen waardoor Revoc een aantal series kon maken in de service. Uiteindelijk waren de mannen van heren 1 net op tijd wakker, en werd de wedstrijdwinst veilig gesteld na een spannend slot!

Bonuspuntje in een uitwedstrijd? Zou eigenlijk wel lekker zijn toch..? Hier dacht onze eigen huis- tuin- en keukenhark hetzelfde over, en hij plofte er een paar sprongserves in! Peelpush bleef de gehele set op voorsprong, maar toen de spelverdeler van Reuver aan service kwam stokte de scoringsmachine van Peelpush. Na een ruime voorsprong weg te hebben gegeven haalde Reuver op het nippertje de laatste set binnen en zorgde ervoor dat Peelpush niet met de volle buit terug naar Meijel kon.

Maar, niet getreurd! Een 1-3 overwinning in een uitwedstrijd van het Limburgs Kampioenschap is niets om je voor te schamen! We hebben veerkracht en doorzettingsvermogen getoond, iets waar we mee vooruit kunnen in de tweede helft van de competitie. Voor nu hebben we het gat geslagen en staan we redelijk vast in de top-5 van de competitie, waar in de tweede helft van alles kan gaan gebeuren! Maar eerst gaan wij even lekker vakantie vieren, dat mag ook wel als je sinds Augustus geen weekend rust meer hebt gehad..

Lieve lezers, supporters, Peelpushers; een hele hele hele fijne kerst gewenst! Wij zien jullie weer in 2019 waar wij op 12 januari aan mogen treden tegen Inter Rijswijk H2! Dit keer in eigen huis om 19:00..

See you there!

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop