Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Heren 1 wint marathonstrijd tegen sterk Wik

Peelpush H1 - Wik/Univé H1 3-2
(20-25, 25-18, 25-22, 23-25, 15-13)

Heren 1 wint marathonstrijd tegen sterk Wik
Na een mooi resultaat neer te hebben gezet bij de baggeraars van Sliedrecht mochten de mannen van Heren 1 afgelopen zaterdag aantreden tegen de gasten uit Groot-Ammers. Wik was afgereisd naar Meijel om punten te snoepen, en dat hebben we geweten..

Het was namelijk Wik dat een brutale voorsprong nam in set 1. De nummer 11 van de ranglijst speelde erg sterk en met een lage foutenlast. Bovendien haalden ze alles van de grond (echt jongens, Dyson zou jaloers zijn op de stofzuigmentaliteit). Omdat we keer op keer aan moesten leggen om te scoren verslapte de scherpte bij de Meijelnaren, wat resulteerde in setverlies.. Helaas!

Dan maar er bovenop kruipen in set 2! Peelpush had er dit keer rekening mee gehouden dat Wik waarschijnlijk een cursus verdedigen had ingekocht afgelopen week. Hierdoor kon Peelpush wat gemakkelijker weglopen van de Ammersen, maar toch verweerde Wik zich kranig! Gelukkig kwam Heren 1 gedurende de set wat losser en ging deze set met 25-18 naar Méél.

Ook set 3 gaf een beetje hetzelfde beeld. Hoewel Wik nog wat dichterbij kwam, ging Peelpush er overheen. Met 25-22 ging ook set 3 naar Heren 1 en konden we ons opmaken voor set 4!

Set 4 kenmerkte zich wel even op een aparte manier. Het leek net of we bezig waren met een bouwvakkersbaan op de vrijdag, aangezien we om de 2 punten een pauze pakte van dubbel die tijd. Dit lag onder andere aan het prachtige systeem dat Eddy niet wilde wisselen voor Wouter. En ook al deed Wouter het prima op de midden, we hadden toch wat meer lengte nodig.. Even nog een tip voor Wik; als er een libero van 1.81m op het midden staat, speel dan ook een bal op het midden. Die scoort dan meestal wel mag ik hopen! Na een hoop gezucht en gesteun en een gezellig (ja serieus!) onderonsje met de tegenstander tijdens een van de pauzes, ging set 4 helaas naar Wik..

Nu moest het wel gaan gebeuren. Set 5 in eigen huis moet eigenlijk wel binnen gehaald worden, toch? Gelukkig dacht Ed er hetzelfde over en zette hij zijn scoringsmachine aan. Het ene na het andere punt werd binnen geslagen, ondanks het feit dat de mannen van Wik als gekken stonden te verdedigen (serieus, je had er bij moeten zijn). Uiteindelijk mocht een blok van Peter en Eddy de wedstrijd beslissen en ging de overwinning nipt naar Peelpush!

Kijkend naar de stand is dit een redelijk vreemde uitslag, maar kijkend naar het vertoonde spel van de bezoekers zeker terecht. Complimenten voor de overtuiging en de manier van verdedigen aan de mannen uit Ammers! Wij staan na deze wedstrijd nog steeds op een mooie 3e plek in de 1e divisie B! Komende zaterdag mogen wij afreizen naar de Domstad. Utrecht is daar aan een flinke opmars bezig, dus wij zijn benieuwd..

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Lindeboom

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop