Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Heren 1 verovert schip van de Zaanse piraten!

VV Compaen H1 - Peelpush H1 1-3
(23-25, 23-25, 22-25, 25-22)

Heren 1 verovert schip van de Zaanse piraten!
 Afgelopen zaterdag mochten wij, na het uitje in Wateringen van vorige week, afreizen naar Oostzaan. De zelfbenoemde piraten verkeren dit seizoen in zwaar weer (storm, beetje regen, hoge golven en soms nog een haai), maar zijn met behulp van gouwe ouwe piraten aan de weg aan het timmeren om zich te handhaven in de wilde zee der Eerste divisie B. Voor de mannen van Peelpush was het zaak om de eer op zichzelf te herstellen, en vooral om een leuke pot te spelen.

Onder aanvoering van captain Jack (van Hees) Sparrow voer onze Black Pearl (busje van Geelen, ook goed) richting de Oostzaanse wateren om de buit te kapen. Met aan boord onze Captain Jack en de matrozen Eddy, Thijs, Stan, Ivo, Joshua, Ken, eerste dekzwabber Fons, de huurpiraat uit Italië Brentino en Rikus 'houten been' Leenders kwamen we aan in Oostzaan. 

Van de vorige keer wisten wij dat Compaen zeker geen slechte ploeg had, en dat we vooral verdedigend veel moesten pakken wilden we kans maken op punten. In de eerste set bleek dit ook erg belangrijk, want de piraten bleven constant bij tot aan het eind. Uiteindelijk werd de eerste slag met minimaal verschil gewonnen, wat reden was voor gejuich! Het enthousiasme was terug, zowel op de bank als in het veld!

In set 2 begonnen we minder sterk en hoopten de punten tegen zich op.. Binnen een mum van tijd stond het 12-6 voor de zeerovers uit de Zaan. Om hier nog boven op te komen was een hoop veerkracht nodig, maar de Peelpiraatjes kropen steeds dichterbij. Door verschillende serveseries kwam de stand uiteindelijk gelijk te staan, en was het Peelpush dat als eerste op setpoint kwam en dit dan ook direct benutte! 2 punten al binnen, wat een lekker begin. ARRRRRR!

Aan het begin van set 3 werd het spelbeeld weer volledig gedraaid. Deze set had Peelpush de overhand en domineerden we het spel. Brent was zowel aan het net als op de A niet te stoppen, Peter sloeg inmiddels over het blok heen, Ivo en Thijs pakten alles op in het achterveld, Jack kon zelfs een paar ballen doorslaan en zowel Eddy als Joshua hadden inmiddels een 'one-handed-kill' op hun naam staan. Op 11-18 in het voordeel van Peelpush begon het dan toch nog te verslappen, maar gelukkig was daar op het eind een slim block-out balletje van Brent dat ons op setpoint (en ook direct matchpoint) zette. Dat punt benutten we niet direct, maar op een stand van 22-24 scoorden we dan toch het laatste punt van deze set! 0-3 voorsprong op vreemde (zee)bodem!

Voor het extra-extra bonuspunt moesten we dit nog even doorzetten. Maar natuurlijk wilden de Zeerovers niet de volle buit weggeven aan de Limburgers. Compaen bleef druk zetten en uiteindelijk kwam Peelpush niet meer onder de achterstand uit waardoor Compaen (verdiend) een set in eigen huis (of was het nou schip??) hield. 

Al met al een mooie opsteker voor een goed einde van dit seizoen! Komende week spelen we namelijk tegen onze Limburgse vrienden van EMD-Tooling/Revoc en sluiten we met deze wedstrijd ons seizoen in de 1e divisie B ook direct af! Na zaterdag weten we dan ook gelijk waar we in de stand eindigen.. 

ARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!

'Één voor allen, allen voor één!' 
« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop