Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Heren 1 start met winst!

Peelpush H1 - VV Utrecht H1 3-1
(17-25, 25-13, 25-21, 25-21)

Heren 1 start met winst!
 Zaterdag 23 september was de dag van de eerste competitiewedstrijd. Op die dag zou VV Utrecht richting het Limburgse Meijel komen om de punten mee naar huis te nemen, maar Peelpush wilde dat natuurlijk voorkomen. Het enige probleem was dat VV Utrecht volledig onbekend was voor de mannen van Peelpush. Wat voor tegenstander er dus zou staan bleef een verrassing, maar het mocht wel duidelijk zijn dat Peelpush alles moest geven om de punten thuis te houden. 

Set 1 begon zwak, aangezien de servedruk van Peelpush niet optimaal was. Hierdoor kon de Utrechtse midden naar alle lust scoren en kregen de Meijelnaren het niet voor elkaar om de bal op de grond te krijgen van het goed verdedigende Utrecht. Vooral de Libero haalde op linksachter veel van de grond. Uiteindelijk bleek Peelpush de eerste set niet opgewassen tegen de mannen uit de Domstad, en verloor het set 1 met 17-25. 

Een 1-0 achterstand was dus alles behalve een droomstart. Er moest iets veranderen en dat was met name de druk die Peelpush op Utrecht moest gaan uitoefenen. Aan het begin van de tweede set werd dit dan ook direct uitgevoerd en Peelpush pakte een brutale voorsprong. De servedruk werd Utrecht fataal. Peelpush voerde de opdrachten goed uit en hield de druk op VVU, waardoor set 2 met een mooie 25-13 gewonnen werd. 

Natuurlijk moest deze lijn wel door getrokken worden naar de volgende sets, en dat gebeurde gelukkig ook. Peelpush bleef druk uitoefenen en Utrecht kon er niet onderuit komen. Het spel van de Meijelnaren bleef stabiel en netjes terwijl dat van Utrecht wankelde. Hierdoor kon Peelpush ook set 3 binnen halen op een stand van 25-21. 

Om het af te maken moest Peelpush de laatste set ook binnen halen. Alleen op die manier bleven 4 punten in Meijel. Peelpush drukte aan het begin van deze set door, maar Utrecht bleek halverwege toch meer veerkracht te hebben dan verwacht. Het bleef een tijdje spannend, tot Peelpush een gat maakte van 2 á 3 punten. Op een stand van 22-20 in het voordeel van Peelpush ging middenman Eddy Raaijmakers hard door zijn enkel heen, waardoor het spel even stil werd gelegd. Hierdoor kwam Ken Leenders in het veld om Eddy te vervangen, maar na de dubbel fout die volgde na het ongeluk bleef Peelpush wel gefocust. De set werd degelijk afgemaakt met een stand van 25-21, waardoor Peelpush de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wint met 3-1!

Graag willen wij YD Security bedanken voor de nieuwe kleding waarin we dit seizoen in te zien zijn, door deze bijdrage wordt het mogelijk voor ons om te presteren!

Komende zaterdag speelt Heren 1 om 15:00 in Zaandam, dus voor de mensen die houden van een lang autoritje en een spannende wedstrijd; see you there!

P.S. De enkel van Eddy is gelukkig niet gebroken, verder is er helaas nog onduidelijk hoe veel schade er is aan de enkelbanden. 

'Één voor allen, allen voor één!'
« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Lindeboom

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop