Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Heren 1 met een mager punt terug uit Houten

Taurus H2 - Peelpush H1 3-1
(25-19, 22-25, 25-21, 25-23)

 Op een koude zaterdag mocht Peelpush heren 1 op weg naar Houten om daar de negende competitiewedstrijd tegen Taurus te spelen. Taurus staat niet ver boven de Meijelnaren, maar zat de laatste paar wedstrijden wel in een redelijke flow. Wij wilden proberen die flow te breken, en om zo veel mogelijk kostbare punten mee naar huis te nemen. 

Helaas was dat makkelijker gezegd dan gedaan, want in set 1 leek het alsof helemaal niemand wilde winnen en stapelde Peelpush fout op fout. Taurus hoefde niet veel te doen om deze set binnen te halen, want de foutenlast aan Meijelse zijde was hoog genoeg om dat voor hun te doen. Deze set ging dan ook met 25-19 naar Taurus. Dit moest beter om hier een mooi resultaat te behalen. 

In set 2 was het vuurtje al wat meer aangewakkerd. Het leek alsof Peelpush eindelijk door kreeg dat er een wedstrijd gaande was, want de scherpte was grotendeels terug. Peelpush liep een aantal punten uit op de Houtense ploeg, en wist dit dan ook tot het eind van de set vast te houden. Taurus kon niet meer bij komen en Peelpush trok de stand gelijk met een stand van 22-25.

Doorzetten dus, dat was het belangrijkste. Helaas wist Taurus dit ook, en begonnen ze beter te serveren. Een aantal felle floatserves sloegen gaten in onze passlinie en de kansen die we kregen werden niet benut. Door dit gebrek aan scherpte verloor Peelpush ook set 3 met een stand van 21-25. 

Dan maar een vijfsetter, ging er door de hoofden heen. Dat bleef alleen niet lang door de hoofden spoken, want Taurus serveerde direct vanaf de servicelijn een gat van 5 punten. Toch kwam Peelpush weer bij op de service van Eddy Raaijmakers, maar het vasthouden van deze goede lijn bleek lastiger dan gedacht. Peelpush keek constant tegen een achterstand aan nadat ze voor het laatst met 10-7 voor hadden gestaan, en deze achterstand bleef zo tot boven te 20. Helaas scoorde Taurus de laatste bal net op tijd, en met een stand van 25-23 ging ook set 4 naar de thuisploeg.

Enorm balen en een enorm zuur resultaat, wat we moeten verwerken om komende zaterdag de belangrijke pot tegen Krimpen goed te beginnen. Het slordige spel kostte ons de kop, en dit moeten we tegen zien te gaan. Gelukkig hebben we weer een hele week de tijd om ons goed voor te bereiden op de wedstrijd tegen Krimpen, want we kunnen de punten goed gebruiken!

We hopen jullie zaterdag 9 december te zien om 19:00 in de Körref!

'Eén voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop