Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Heren 1 laat schip van zeerovers kapseizen!

Peelpush H1 - VV Compaen H1 3-1
(23-25, 25-16, 25-15, 25-15)

Heren 1 laat schip van zeerovers kapseizen!
Het moment was aangebroken, het eerste fluitsignaal van het seizoen galmde door de Körref! Dit keer stonden de zelfbenoemde 'zeerovers' van Compaen aan de andere kant van het net. Een ploeg die vers gedegradeerd is uit de Topdivisie, een ploeg om voor op te passen dus.

Aan het begin gingen beide ploegen goed tegen elkaar op. Het spel was niet altijd even goed, maar gewerkt werd er zeker. De ploeg van Compaen had geen beschikking over echte 'hardhitters', maar handig waren ze wel. Met deze handigheidjes en bravoure kwam Compaen op voorsprong in deze set. Mede door een redelijk grote foutenlast aan Meijelse zijde. Helaas waren de mannen uit Oostzaan niet meer in te halen en ging de eerste set met een miniem verschil van 2 naar de bezoekers.

Het ware duidelijk dat de Meijelnaren uit een ander vaatje moesten gaan tappen. De druk op de bezoekers moest omhoog, en we moesten zakelijker spel gaan vertonen. In set 2 werd er gelukkig fel gestart en direct was het contrast groot. Waar Compaen in de vorige set nog balletjes scoorde, was het dit keer Peelpush dat de ballen van de grond haalde. Ivo was sterk aanwezig in zowel de pass en verdediging waardoor Rikus de aanvallers keer op keer in stelling kon brengen. Compaen had in set 2 niets in te brengen en de mondjes gingen dicht aan Oostzaanse kant. Met een duidelijke 25-16 ging de set naar Peelpush!

Zolang deze lijn doorgetrokken werd zou er niets aan de hand zijn. Hier gingen we dan ook voor in set 3. Peelpush bleef constant en ook aan het net werden de ballen hard en hoog binnen geslagen. Vooral Joshua was 'on fire' en was blokkerend en aanvallend amper te stoppen. Mede door een solide pass werd ook set 3 met 25-15 binnen gehaald.

Het zou mooi zijn om de vierde set, en hiermee de wedstrijd, binnen te halen. Hiervoor mochten we natuurlijk niet verslappen, maar dit was deze wedstrijd niet aan de orde. Compaen kwam er niet aan te pas en Peelpush domineerde ook in set 4. Met een mooie 25-15 werden de zeerovers met 1 punt terug naar de sloepen gestuurd!

Een traditionele 3-1 overwinning in de eerste wedstrijd van de competitie tegen een tegenstander die nog onbekend was, dat is altijd lekker! Komende week staat ons een pittig potje te wachten. Dan spelen we namelijk uit in Rijswijk tegen Inter Rijswijk H2. Deze ploeg eindigde vorig jaar hoog in de 1e divisie B en zal het dit seizoen zeker niet voor minder doen. Wij gaan hard aan de slag deze week en we gaan zorgen dat we er klaar voor zijn!

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Lindeboom

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop