Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Goede voornemens leveren 5 punten op!

Peelpush H1 - VV Zaanstad H2 4-0
(29-27, 25-15, 25-23, 28-26)

Goede voornemens leveren 5 punten op!
Het nieuwe jaar is van start gegaan, wat voor Heren 1 betekent dat de tweede seizoenshelft kan beginnen! Voor wedstrijd nummer 13 van het seizoen mochten wij thuis aantreden tegen Zaanstad Heren 2, een ploeg waar in een uitwedstrijd met 3-1 verloren werd, maar waar zeker meer tegen te halen viel. Het was in ieder geval zaak om Zaanstad goed onder druk te zetten en alles te geven om zo veel mogelijk punten in eigen huis te houden. 

In set 1 werd het al direct duidelijk, de verschillen tussen de twee teams waren klein. Wanneer Peelpush een gat sloeg kwam Zaanstad direct weer bij, maar toch bleef Peelpush over het algemeen de voorsprong behouden. Nog niet alles klopte bij de Meijelnaren, maar dit leek ook het geval bij de mannen uit Zaan. Hierdoor kwam het einde van de eerste set tot een spannend slot, waarbij middenman Eddy de laatste bal op de grond mocht drukken. 29-27 en een mooie 1-0 voorsprong!

Set twee moest dus beter, want anders zou Zaanstad bloed ruiken en over ons heen rollen. Gelukkig leken de mannen van Heren 1 eindelijk wakker, en met een prima servicedruk en een lage foutenlast werden de mannen van Zaanstad onder druk gezet. Zelf begonnen zij flink wat fouten in de aanval en de service te maken, wat ons natuurlijk prima uit kwam. Mede hierdoor werd set twee dik gewonnen met een stand van 25-15. 2-0 voor!

Set drie werd wederom spannend. Het beeld was het zelfde als in de eerste set, en Zaanstad had zich herpakt. De verschillen waren weer klein en Peelpush kon geen gat slaan. Toch was het erg belangrijk dat deze set gepakt werd, wat zou resulteren in een gegarandeerde winst. Uiteindelijk rechtte Peelpush de rug en werd de laatste bal van de set binnen de lijnen van de Zaanse mannen geslagen. 25-23 en een 3-0 voorsprong in sets.

In de laatste set leek het alsof de bezoekers nog niet klaar waren met het gevecht om de punten. Ze begonnen erg fel aan set 4, en Peelpush bleef afwachtend spelen. Dit leverde aan het begin van de set een flinke achterstand van wel 6 punten op. Het was zaak om hier van te herstellen voordat het te laat was om zo alle punten in eigen huis te houden. Toch bleek dit lastiger dan gedacht, want Zaanstad bleef prima spel vertonen. Toen de stand boven de 20 kwam was Peelpush weer op bijna gelijke hoogte gekomen, en kreeg het zelfs een matchpoint op een stand van 24-23. Dit werd helaas niet verzilverd, maar gelukkig kwam Eddy Raaijmakers op een stand van 24-24 aan service. De eerste service was een strakke float die niet goed verwerkt werd waardoor het een kans voor ons werd. Deze werd op een mooie manier benut, wat zorgde voor het tweede matchpoint! De tweede service knalde net zo strak over het net als de eerste, maar helaas voor Zaanstad vond deze de weg niet meer terug over het net wat betekende dat de wedstrijd op een stand van 26-24 beslist werd door een ketser!

Een 4-0 overwinning in eigen huis, en dat op zo'n spannende manier! Heerlijk. De 5 punten die we hiermee verdiend hebben zijn wederom broodnodig en geven ons recht op plek nummer 6 in de eerste divisie B, maar we moeten blijven vechten voor wat we waard zijn. Het staat namelijk gevaarlijk dicht bij elkaar in onze poule! 

Komende week mogen we weer thuis spelen! Dit keer komt Next/volley Dordrecht H1 op bezoek. Uit werd hier 3-1 van verloren, maar we gaan er alles aan doen om deze stand ongedaan te maken en zo veel mogelijk punten thuis te houden! Komt dat zien! Zaterdag 20-1 om 19:00 in sporthal de Körref!

'Eén voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop