Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Gehavend heren 1 pakt een puntje van de koploper

Peelpush H1 - Banierhuis Taurus H2 1-3
(25-22, 24-26, 20-25, 14-25)

Gehavend heren 1 pakt een puntje van de koploper
Het was zo weer zo ver, na de carnaval en een extra weekje rust mocht het vlaggenschip van de Peelpush heren aantreden tegen Banierhuis Taurus H2. Ditmaal in eigen huis, aangezien de uitwedstrijd al een tijdje terug gespeeld werd. Toen werd er met 4-0 verloren en sindsdien is Taurus erg constant geweest, wat er voor heeft gezorgd dat ze het kampioenschap binnenkort kunnen ophalen.

Toen afgelopen maandag ook nog bleek dat Rikus voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is door een flinke knieblessure mocht Jack aantreden als vervangende spelverdeler. Met zijn 48 lentes is hij veruit de meest ervaren speler in ons team, maar hij heeft zich al vaak genoeg bewezen op onze maandagtrainingen. 

Met Peter, Thijs, Eddy, Ken, Brent, Ivo en Jack in de basis startte Peelpush redelijk goed. Er werd hard gewerkt en dat resulteerde uiteindelijk in een gelijk opgaande strijd. Het zou mooi zijn om een set te pakken van de koploper, en zelfs met een gehavende opstelling bleek dit een mogelijkheid! De harkinator was los aan de buitenkant, en Thijs leek alles van de grond te halen in het achterveld! Met 25-22 ging de eerste set naar Peelpush, waarna we natuurlijk bloed roken en dit door wilden zetten naar de rest van de wedstrijd!

In set 2 begon Peelpush weer op een achterstand, maar al snel keerde we deze stand om in ons voordeel. Taurus had een hoop wissels nodig om Peelpush onder druk te houden, en boven de 20 kwamen de Meijelnaren zelfs nog op setpoint (24-23). Helaas werd dit niet direct benut, en waren de Houtenaren te degelijk om ook maar een kans af te geven. Hiermee ging de set met minimaal verschil naar de bezoekers..

De eerste twee sets hadden Peelpush veel energie gekost, en dat kon je terug zien in het spel. Er werd nog wel hard gewerkt, maar er vielen meer (onnodige) ballen op de grond dan in set 1 en 2. De pootmachine aan de buitenkant haperde wat vaker, net als de stofzuigers in het achterveld. Ook onze italiaan op de diagonaal (poepedi) kwam er niet doorheen, wat resulteerde in een flinke achterstand. Peelpush kwam dit niet meer te boven en verloor helaas set 3 met een nette 20-25. 

De laatste strohalm? Konden we nog wat kracht uit onze lichamen krijgen? We begonnen dapper aan de vierde set, maar al gauw bleek Taurus de langste adem te hebben. Een hele lange zelfs, zo eentje die in een keer een twee persoons luchtbed op kan blazen. We werden namelijk flink bestookt van achter de servicelijn, en Peelpush verloor ook set 4.

Wat het mooie aan deze wedstrijd is, is dat eigenlijk iedereen zijn uiterste best heeft gedaan om een mooi resultaat neer te zetten. Er werd gewerkt voor elkaar, en we hebben een onverwacht punt uit het vuur gesleept! Normaal kiezen wij nooit een MVP omdat iedereen binnen ons team elke wedstrijd valuable is (en vooral heel erg knap, vergeet knap niet). Maar afgelopen zaterdag benoemen we 'Captain Jack' toch echt als onze Most Valuable Player! Nu hopen we alleen nog dat ie mee gaat op teamweekend.. of moeten we een petitie starten..?

Komende zaterdag spelen we tegen Velo (oftewel VC Fiets) uit Wateringen! Wij gaan er alles aan doen om zo veel mogelijk punten mee terug te nemen om zo de derde plek te behouden. Nu nog even een week flink trainen!

'Één voor allen, allen voor één!'« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Lindeboom

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop