Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Degelijk spel levert 5 punten op!

Peelpush H1 - Velo H1 4-0
(25-18, 25-22, 25-21, 25-19)

Degelijk spel levert 5 punten op!
Na de goede pot tegen Capelle van afgelopen zaterdag heeft Heren 1 hard getraind om deze keer tegen Velo aan te treden. De uitwedstrijd in Wateringen was er een om niet snel te vergeten. Zo werden er setstanden tot de 40 gehaald en liepen de emoties hoog op wat uiteindelijk zorgde voor een erg spannende pot die nipt met 3-2 naar de Meijelnaren ging. De prognose was hierom ook spannend en we wisten dat we moesten knallen om te laten zien dat we beter zijn geworden sinds de laatste keer dat we de mannen van Velo zagen. 

In de eerste set werd er direct goed begonnen. Door middel van een goede servicedruk liepen de mannen van Peelpush uit en sloegen een gat van zo'n 6 punten. Peelpush wilde direct de stempel drukken op de wedstrijd en dit pakte goed uit. Velo kwam de achterstand niet meer te boven en moest zijn meerdere erkennen aan het vlaggenschip uit Meijel. 1-0 voor Heren 1 met een mooie 25-18 overwinning!

Blijven presteren was natuurlijk het allerbelangrijkst. Verslappen kon namelijk nog wel eens fataal zijn voor de wedstrijd en de belangrijke punten. Toch gebeurde dit in set twee. De punten kwamen minder makkelijk dan voorheen en we hadden geduld nodig om een aantal rally's te winnen. Tijdens deze set kwamen we dan ook (als enige keer in de wedstrijd) op achterstand, die we uiteindelijk konden overbruggen door een aantal goede serviceseries. Uiteindelijk trokken we deze set met 25-22 naar ons toe en zorgden we ervoor dat we weer dichter bij de overwinning waren. 

Dubbele punten in de derde set, dat wordt altijd gezegd. Gelukkig lieten we ons hier geen druk door op leggen en speelden we ook in set drie constant en verzorgd. Hoewel de mannen uit Wateringen een beter spel dan in de eerste set vertoonden bleven wij scherp. Hierdoor bleef de voorsprong gedurende de hele set behouden en lieten we dit punt (en de overwinning) niet meer uit onze handen glippen. Met 25-21 werd het 3-0!

Voor het oh zo belangrijke vijfde puntje was het nodig om set nummer 4 te winnen. Het is natuurlijk extra lekker om alle punten in eigen huis te houden. Na een aantal punten in set 4 kwam er een dubbele wissel in die goed uit pakte. Ijen Tervooren kwam erin voor Brent Grabert en Koen van den Beuken mocht het veld betreden als diagonaal voor Rikus Leenders. Met deze combinatie werd de hele set netjes uitgespeeld en Velo had geen antwoord meer op onze service en aanval. Op een stand van 24-19 mocht Thijs Brabander serveren en dit deed hij volledig op ervaring (lees; via de netrand in het veld van Velo). Dit maakte 25-19 en een mooie en belangrijke 4-0 overwinning!

Al met al een wedstrijd waarin hard gewerkt werd door de Meijelnaren, en waarin elk punt belangrijk is voor de stand. Door deze 4-0 overwinning staan we nog steeds vijfde op de ranglijst, maar lopen we wel één puntje in op nummer 4 Sliedrecht Sport. Komende zaterdag mogen wij tijdens carnaval afreizen naar Rijswijk om het daar tegen Inter Rijswijk H2 op te nemen. Zij staan op plek 2 in de poule en lijken thuis moeilijk te kloppen. Toch gaan wij deze week knallen om zaterdag een poging te doen om zo veel mogelijk punten mee naar Meijel te nemen!

'Eén voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop