Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Weer eens een leuke 5-setter voor Dames 2

Peelpush DS 2 - VS Velden DS 1 2-3
(12-25 23-25 25-20 25-23 9-15)

Weer eens een leuke 5-setter voor Dames 2
 Zaterdag kon het publiek in de Körref bij vlagen weer eens genieten van leuk en goed volleybal. Tegenstander was VC Velden, dus een zekere derbysfeer was zeker aanwezig. We hadden ook nog wat tegoed van de uitwedstrijd, waar we in Velden in de 5e set ‘bestolen’ werden door kapitale arbitrale blunders.

Eindelijk weer eens een volle bank, niet geheel blessurevrij maar wel inzetbaar, enkel Sterre was wat ziekjes. Emma gelukkig weer eens een keer op het wedstrijdformulier, Lindy als hulpkracht uit Dames 3 en Jitske die haar entree maakte bij haar trainingsmaatjes.

De gretigheid bij het inspelen deed het aanwezige publiek al hopen op een spannende wedstrijd. Er waren goede ‘vibes’.

In de eerste set ging Velden m.n. serverend heel sterk van start en hield dat niveau lang vast, van 4-6 serveerde Velden naar 4-12, waarop Roel eerst Jitske in het Veld bracht voor Sanne en vervolgens Lindy voor Lynn. Ook de dubbele wissel op 10-22 met Liselotte en Sanisha kon het tij niet keren. Velden hoefde er aanvallend niet veel voor te doen, hun sterke service en prima blok/verdediging waren voldoende om de set eenvoudig binnen te slepen.

Wakker geschud (wellicht door de donderpreek van Angelique) was het begin van de 2e set een stuk beter. Mirna en Ayla blokten gelijk de eerste aanval van Velden ‘op die schoenen’ en Peelpush liep uit naar 3-0. Na een foutservice en een serie serviceketsers liepen de gasten echter weer uit naar 5-8. Op 14-15 waren we weer dichtbij, maar een slimme tikbal en een aantal mindere passes verder stond het weer 16-23. Toen kwam de ommekeer, Lyndi serveerde tot de 21-23 en met een halve ace bracht Loes de stand naar 23-24. Het volgend punt was ons echter niet gegund, waardoor Velden ook de 2e set binnenhaalde.

De 3e set kwam Sanne weer terug in de basis. Met een netservice tikte Ayla de 4-2 op het bord, maar de volgende verdween in het net, 4-3. Na een serviceserie van Loes, met een omloopbal van Mirna, kwamen we onze meiden met 10-5 voor, resulterend in een time-out van Velden. Omdat vervolgens de aanvallers geen punten scoorden kwam Velden terug tot 11-10. Na een 15-15 tussenstand pakte de coach van Velden op 18-15 zijn 2e time-out. De setwinst kwam voor onze meiden echter niet meer in gevaar, 25-10.

In de 4e set trokken onze dames het niveau door en kwamen snel op een 8-3 voorsprong. Op 10-10 trok Velden de stand echter weer gelijk, waarna de verschillen niet meer groot werden. De passing kwam steeds beter, waardoor Velden meer risico ging nemen in de serve maar ook in de aanval. Onze blokkering stond echter goed waardoor er weinig directe punten gescoord werden. Na een spannende eindfase trokken onze meiden aan het langste eind en werd met 25-23 de stand in sets weer gelijk getrokken. Hier hadden we wellicht vooraf voor getekend.

Of dat de reden was dat we in de 5e set compleet inkakten, mag Joost weten. Op 0-6 begonnen we pas te volleyballen maar Velden behield de controle waardoor zijn de 5e set met 9-15 mochten bijschrijven.

Met de 2 punten lopen we helaas maar 1 puntje in op Stravoc en ook maar 1 puntje op Rijswijk, maar het begin is er. Een leuke pot, waarin Jitske trouwens een uitstekend debuut maakte en Emma op een cruciaal moment ook nog even tussen de lijnen kwam. Dat beloofd hopelijk nog wat.

Zaterdag a.s. spelen we om 17.30 uur in St.Anthonis. Laten we nu de lijn maar eens doortrekken……. « terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop