Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush meisjes A dendert door naar finale NOJK !

Peelpush meisjes A dendert door naar finale NOJK !
 Yes, yes, yes….het is ondanks de loodzware regio-indeling onze meiden wéér gelukt door te dringen tot de finale op 30 maart a.s. in Zaanstad. We moesten Vocasa, Sliedrecht, Voltena, Volley Tilburg, Somas Activia, VV Utrecht. We moesten 5 van deze 6 teams achter ons weten te houden en dat hebben we vechtend voor elke bal gedaan. ‘We’ zijn Eke en Claire van Dames 1, Liselotte, Sil, Guusje en Ayla van Dames 2, Iris en Sanne van Dames 3 en uitleenkracht Melanie van Ledub Dames 1, onder leiding van zowel Roel alsook Johan, uiteraard hartstochtelijk aangemoedigd door de meegereisde ‘hooligans’ die in de Gitek-sporthal in Nuth de nodige sfeer brachten. Complimenten voor de organisatie van Vludoc, het was uitmuntend georganiseerd. Ook complimenten aan de Nevobo voor de geleverde arbiters, deze waren zonder uitzondering prima bezig.

De loting was Peelpush gunstig gezind, we mochten al om 9.45 uur in een ‘thuiswedstrijd’ aftrappen tegen Limes uit De Meern. Deze ploeg was toevalligerwijze in de halve finales gerold en maakten er onder leiding van hun super-enthousiaste ‘Kootsj’ de hele dag een feestje van. Complimenten voor hun instelling en enthousiasme, dat hun zelfs bijna een overwinning tegen Volley Tilburg opleverde. Onze meiden, nog even zonder Guusje en Claire spelend in een 6-2 opstelling (2 spelverdelers), moesten enkel wat punten incasseren doordat Limes ‘alles-of-niets’ serveerde en dat met een passlinie bestaande uit middenaanvallers en diagonalen, naast Iris. Onze aanvallers, waaronder ook afwisselend Sil en Eke, waren zeer effectief, alsook onze service (m.n. van Sanne), wat een setwinst van 25-13 opleverde. In de 2e set zat men even te slapen waardoor Limes tot aan de 10 nog aardig mee kon doen. Na een wakeup-call waren we weer bij de les en werd ook deze 2e set gewonnen met 25-13. Een beter begin dan vorig jaar toen we met een gelijkspel begonnen. In de pauze zette Voltena meteen al Volley Tilburg met 2-0 weg, dus die waren al goed op weg. Om 12.00 uur was Trivos uit Wijchen de tegenstander. Deze wedstrijd had met name Ayla het vizier op scherp, de coach van de tegenstander keer op keer vertwijfeld achterlatend (als teller hoor je nog weleens wat). De 1e set ging met 25-16 naar onze meiden, de 2e set startten we wéér zeer zwakjes en kwamen 6-7 punten achter. Er was gelukkig nog voldoende tijd om dit te repareren en dus ging ook de 2e set met 25-19 naar onze meiden. Geen averij opgelopen en Claire nog kunnen sparen voor de wedstrijd tegen Volley Tilburg.

Als we deze wedstrijd zouden winnen was een plek in de kruisfinales zeker. Guusje was inmiddels gearriveerd en Claire trok ook het trainingspak maar eens uit. Hierdoor konden we weer in een normale 5-1 opstelling spelen, waarbij Iris nog libero bleef maar Guusje achterin als extra passer ingezet kon worden. Eke startte prima met serveren, 4-0, waarop Volley Tilburg al een eerste time-out nam. Tilburg kwam nog wel terug tot 4-3 maar na een mooie tikbal van Melanie en wederom een prima serviceserie van Sanne kwamen we op een 9-3 voorsprong. Op 16-12 pakte Roel zijn eerste time-out waarop de speelster van Tilburg in het net serveerde en we uitliepen naar 21-12. Met 25-13 ging de 1e set naar ons. Meer dan 13 punten scoren in de 2e set en de 2e plek in de poule was zeker gesteld ! Het zag er echter heel even wat slechter uit. Alweer het begin van de 2e set……..1-6 achter ! De time-out van Roel leverde weer een servicefout op en punt voor punt slopen we dichterbij en kwamen we dichterbij de 13. Claire hamerde de 8-8 binnen en vervolgens liepen we na een dubbele wissel aan de kant van Tilburg uit naar een 18-12 voorsprong. Op 23-16 lieten we Tilburg nog even wat tegenspartelen maar de set ging uiteindelijk met 25-19 naar onze meiden. De wedstrijd tegen Voltena was er één om des keizers baard, Somas Activia had zoeven overtuigend van het tegenvallende Sliedrecht Sport gewonnen en zou no. 1 in de poule worden, Sliedrecht Sport no. 2. Maar elke wedstrijd is een nieuwe wedstrijd en dan tellen resultaten uit het verleden niet meer mee. Claire werd wederom gespaard voor de kruisfinale maar Guusje kwam als libero in het veld, tot opluchting van onze dia’s Ayla en Liselotte. Melanie had er heel wat minder moeite mee, maar die heeft bij Ledub al op meerdere plaatsen gespeeld.

De eerste set werd er goed gevolleybald en goed geserveerd, m.n. Liselotte bracht ons midden in de set van een 11-9 naar een 16-9 voorsprong. We bleven met pressie spelen waardoor Voltena er aanvallend bijna niet aan te pas kwam. De set ging met 25-18 naar de blauw-gelen uit Meijel.

Alwéér een heel slecht begin van de  2e set: op 1-7 moest Roel een time-out nemen. Op 5-8 leken we terug in de wedstrijd, maar dat was ijdele hoop. In ons hoofd waren we blijkbaar al met de volgende wedstrijd bezig, het geheel zakte als een plumpudding in elkaar. Dit tot groot genoegen van de hele selectie van Somas Activia die de wedstrijd vanaf de tribune volgden. De 7-25 eindstand was een beetje beschamend en bracht ons op de tribune een beetje aan het twijfelen. Hadden de 8 sets teveel energie gekost ? Continu opwarmen en afkoelen, al vanaf 8.30 uur in de zaal….. Dat zou blijken in de finale !

De kruisfinale was een ‘best of 3’. Het leek erop dat de meiden in de korte pauze toch weer gerecupereerd waren of nog wat laatste reserves hadden gevonden. Bij het inspelen bleken we opeens de ballen toch weer hard naar de grond te kunnen slaan, iets dat in de 2e set tegen Voltena niet meer gelukt was.

Papa Crijns had inmiddels de Dames-1 trommel uit de auto gehaald en samen met de overige vaders en moeders golfde het Peelpush, klap-klap, Peelpush klap-klap door de hal. Jos, Lowie, Marc en Frank blijken samen aardig wat decibellen te kunnen produceren.

Activia startte goed en kwam op een 1-4 voorsprong. Op 8-8 trokken we de stand gelijk en behielden vervolgens steeds 3 tot 4 punten voorsprong. De pass liep uitstekend en ook in de rally stond Guusje steeds op de juiste plek. Eke speelde keer op keer de aanvallers vrij en die profiteerden optimaal hiervan. Op 22-15 leek de set gespeeld maar een foutservice van onze kant en een mazzelbal van Activia brachten hun enigszins terug in de wedstrijd. Op 22-18 pakte Roel de time-out en sleepte zijn team de set met 25-20 binnen. De 1e horde naar een plek in de NOJK-finales was genomen.  Nu die 2e set een keer fatsoenlijk beginnen alsjeblieft…….en zo geschiede het. Op 6-3 begon het sprookje toen Liselotte begon met serveren om op 18-3 pas weer een puntje in te leveren. Door de servicedruk kwam Activia niet meer aan aanvallen toe en sloegen we zelf ongenadig toe, alles lukte en alles zat mee. We zaten in een flow, zowel in het veld als buiten het veld. Roel balde geregeld zijn vuisten en Johan daarentegen zat rustig te genieten en af toe te applaudisseren als er weer een mooi punt gespeeld werd. Dat Liselotte tussentijds een bal in het net sloeg maar gered werd door een opstellingsfout van de tegenstander, dat moest gewoon zo zijn. De teller van Activia moest gefrustreerd het ene na het andere punt bijtellen voor Peelpush waarbij het telbord het moest ontgelden. Het was een wonder dat de plaatjes niet van het bord vlogen. Op de tribune was het vertrouwen dusdanig gegroeid dat het Meijelse mannenkoor op een gegeven moment het ‘we gaan naar Zaanstad toe’-lied ten gehore bracht. Dat gaat ook gebeuren op 30 maart want Activia werd met 25-5 van de mat geveegd. De afterparty in de kantine mocht er wezen, de versgebakken cake van de nagereisde Sandra had de treinreis overleeft en ging er in als koek. Bij Vludoc weten ze nu ook wat ‘tokken’ is, haha. Met dit team in deze vorm moeten we ver kunnen komen. Sil, Eke, Iris, Guusje, Melanie, Liselotte, Ayla, Claire en Sanne, we zijn nu al trots op jullie. Jullie behoren al tot de beste acht Meisjes A teams van Nederland. Meisjes A is toch wel de Koningsklasse, want hier komen de talenten uit voort die in de Ere-, Top-, 1e, 2e en 3e divisie spelen of gaan spelen.  Voor een aantal meiden is het de laatste keer dat ze mee kunnen doen, dus go for it ! Zaanstad, ‘halt dich vas, wae komme deraan’ !       « terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop