Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush-meiden maken het nét niet af tegen nieuwe lijstaanvoerder

Peelpush DS 2 - Sliedrecht DS 2 1-3
(25-21 21-25 24-26 21-25)

 Als we alle wedstrijden nu gaan spelen als afgelopen zaterdag en dan wél de setpoints pakken dan gaat het voor ons jonge team weer lukken in de 1e divisie te blijven. Voor het publiek was het een zeer spannende en vermakelijke volleybalpartij, waar niet te merken was dat de no. 1 tegen de no. laatst aan het spelen was. De gasten uit Sliedrecht was de overwinning gegund, een reële uitslag zou echter 2-3 geweest zijn. Meiden, jullie hebben gevochten en laten zien wat jullie waard zijn. Nu nog iets doelmatiger zijn op de kritieke momenten en dan gaat het goedkomen. Jammer dat de publieke belangstelling deze zaterdag wat minder was, een kolkende Körref had de meiden misschien net dat extra zetje kunnen geven.

Nu dan het gedetailleerde verslag van de wedstrijd: Roel startte met Sil in de basis, met Sanne en Lindy als passer/loper, de middens Loes en Mirna, Ayla op de diagonaal en Guusje als libero. Liselotte en Sanisha paraat om via de dubbele wissel ingewisseld te worden. De van blessures terugkerende Sterre en Lynn zouden enkel incidenteel ingezet kunnen worden, Emma (weer volop meetrainend) was ziek. Vanaf het begin klapten onze meiden, aangejaagd door Lindy, er vol op. Nadat Ayla de 4-4 gemaakt had kwam Mirna aan service. Daar waar het de laatste weken niet zo goed lukte, sloegen de kanonskogels links en rechts in binnen de defensie van Sliedrecht, resulterend in een time-out van Sliedrecht op 9-4. Sliedrecht kwam nog op 10-7, maar na o.a. een halve ace van Loes en een 3-meter van Sanne kwamen onze meiden op een 16-10 voorsprong. Sliedrecht, niet voor niets de no. 1, rechtte de rug en kwam zelfs kort op een 19-18 voorsprong. Niet voor lang, want ns wat dubbele wissels maakten onze meiden geen fout meer en ging de set volkomen terecht naar Peelpush, 25-21. Top !

Nog niet goed bekomen van de 1e set maakte Sliedrecht al snel 0-3. Op 3-7 nam Roel een time-out die duidelijk effect had. Zonder enig respect voor de lange meiden aan de andere kant van het net, bleef Sil de sterkste in een blok van 2 kanten en maakte hiermee de aansluitingstreffer 7-8. Op 9-13 kwam eindelijk het 1e punt op het midden tot stand, waardoor de Sliedrechtse blokkering keuzes moest gaan maken. Op 14-14 vond de coach van Sliedrecht het tijd voor een time-out, die niet direct effect sorteerde. Op  19-20 lukte het Sliedrecht wel even door te drukken, waarop men de set met 21-25 binnenhaalde.  

1-1 In sets maar nog niets verloren ! We hielden het goede spel ook vast in de 3e set en bleven goed mee volleyballen. Op 5-5 liep Sliedrecht even weg naar 5-9 maar op 12-13 trokken we de stand weer gelijk met een mooie middenaanval. Punt voor punt slopen we weg en met hard werken kwamen we op 23-18 en 24-20. Toen stokte het machientje en ging het alsnog mis. De aanvallers sloegen in het blok of speelden ‘op zeker’ over, tel daarbij 2 passfouten op en het was 24-26. Wat een deceptie !

Toch toonden onze meiden weer de nodige veerkracht. Daar waar het dan in vorige wedstrijden bergafwaarts ging, bleef men het Sliedrecht moeilijk maken, getuige de 10-10 en 14-14 tussenstanden. Onze toppers weigerden zich gewonnen te geven en knokten voor wat ze waard waren. Helaas sloeg Sliedrecht een gaatje van een paar punten, dat geroutineerd behouden werd. Eindstand 21-25. Overall gezien een terechte overwinning voor de meiden van Sliedrecht, zij het dat we een puntje meer hadden verdiend.

Meiden, chapeau ! Goed gewerkt, goed niveau, veel beleving in het veld (tot bloedneuzen aan toe) en ook eens (eindelijk !) op een nette manier de discussie aangaan met de arbitrage, die op zich best goed floot maar zich toch ook wel liet beïnvloeden door de spelletjes van de coach van Sliedrecht. Eerst iemand een oor aannaaien en als vervolgens de buit binnen is de popie-jopie uithangen. Blijkbaar hoort dit erbij.

Wat heeft de concurrentie gedaan ? Zaanstad wint met 3-1 van Velden en Rijswijk met 3-2 van Stravoc. We staan nu 7 punten achter op Stravoc en 5 op Rijswijk (maar die hebben een wedstrijd minder gespeeld). De 1e ‘niet PD’-plek ligt buiten bereik, Zaanstad heeft 12 punten meer én een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag een nieuwe kans, in en tegen Budel om 17.00 uur. Kom onze meiden steunen, het is een uitwedstrijd die lekker dichtbij is !

 « terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop