Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush-meiden houden niveau tegen Budel niet vast

Ledub DS 1 - Peelpush DS 2 4-0
(25-14 25-23 25-16 25-12)

 Daar waar we vorige week tegen de koploper een prima pot volleybal lieten zien, was er zaterdag jl. in en tegen Budel sprake van een off-day. De pass die vorige week prima was, was deze week niet al te best. Met 18 servefouten (!) kun je ook geen wedstrijd winnen.

Werk aan de winkel dus ! Lichtpuntje is het feit dat zowel Sterre alsook Lynn weer mee konden doen, maar enerzijds wat trainingsachterstand hebben maar anderzijds ook nog niet voluit konden gaan. Nog een lichtpuntje: vanaf volgende week komt Jitske ons team versterken. Ze zat afgelopen wedstrijd al; op de bank maar mocht nog niet spelen. Misschien dat zij de meiden rustig krijgt als het allemaal wat te gestresst wordt en de meiden kan oppeppen als ze weer eens een off-periode hebben. De komende wedstrijden moet het écht gaan gebeuren willen we het verblijf in de 1e divisie kunnen continueren.

De ‘concurrentie’ pakt gewoon punten en loopt steeds verder uit. De afstand naar de PD-plek is nu al 11 punten. Maar laten we weer eens lekker gaan volleyballen, dan komen de punten vanzelf. Je wint samen en je verliest samen.

Wat valt er dan over de wedstrijd te vertellen ? Tot de eerste time-out op 9-14 waren er al 3 foute serves geweest en 3 directe passfouten. Na de time-out weer 2 servicefouten. De set ging met 14-25 naar de meiden van Budel die geeneens punten hoefden te maken om de set te winnen.

De 2e set had Peelpush het beste van het spel en stonde de meiden tot aan de 23 punten continu voor met setstanden van 15-9, 17-12 en 18-15. 2 Passfouten en 2 foutservices verder staat het dan weer 20-20, om gek van te worden….. De dubbele wissel op 21-20 verbaast vriend en vijand, aan aanval en setup lag het op dat moment niet. Op 23-23 fluit de scheids dan ook nog voor een netfout van Sil, uiterst fragwürdig zoals de Duitsers dat zeggen en op 23-24 zien beide scheidsrechters een héééééle dikke voetfout van een achterspeelster van Budel niet en is het gedaan, 23-25. Hoewel de speelsters op de bank uitflippen van ergernis is er NIEMAND in het veld die dan even naar de scheidsrechter loopt om hem op zijn fout te wijzen. Je krijgt er waarschijnlijk dit punt niet mee terug maar het zal bij de scheids wel meespelen bij een volgende beslissing.

De 3e en de 4e set werden een walk-over voor Budel, 16-25 en 12-25. In de 4e set stond het op een gegeven moment 1-10, het leken wel makke lammetjes. Zaterdag a.s. hebben we wat goed te maken tegen Velden waar ons de 5e set gestolen werd, dan willen we weer beleving zien. « terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop