Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush Dames 2 verliest momentum in 3e set en hiermee de wedstrijd

Peelpush DS 2 - VCN DS 2 1-3
(14-25 27-25 22-25 12-25)

 Of de ijskoude hal of de in 1e instantie geringe opkomst voortekenen waren van het eindresultaat ? We weten het niet. Wat we wel weten is dat de mythe van de zelfgebakken cake nu in ieder geval 'busted'. Desalniettemin smaakte deze ons als ouders/supporters na afloop toch wel goed.

Terug naar de wedstrijd, die 2 sets een echte wedstrijd was. Ik val in herhaling als ik zeg dat onze meiden harstikke goed kunnen volleyballen, maar dat constantheid, ervaring en alertheid/focus nog te vaak ontbreken. Dan gaat iedereen z'n eigen wedstrijd spelen met als gevolg dat het resultaat een duikvlucht maakt. Met wedstrijden tegen Tilburg en Vollingo in het vooruitzicht hadden we tegen VCN gewoon punten moeten pakken en ja, dat had er zeker ingezeten. Ik hoop trouwens dat de dames van VCN 's avonds nog een staatslot gekocht hebben, want letterlijk alle netballen vielen aan onze kant. Maar hoe gaat dat spreekwoord ook al weer: "Geluk dwing je af ?".

De basisopstelling bestond uit Guusje, Sil, Sanne, Ayla, Mirna, Sterre en Lynn. Het arbitrale damesduo was ons welbekend van Sliedrecht uit en WIK uit (vorig jaar). De dames floten niet foutloos maar het was wel netjes verdeeld, daar had geen van de partijen nadeel van.

Na 2 foutservices en wat misverstanden stond het 4-8 voor VCN. Dit verschil van 45 bleef staan tot 8-12, waarna de diagonaal van VCN vanuit de pass van Peelpush een niet te missen bal binnen de 3 sloeg. Op 14-18 was het verschil nog steeds 4 punten. Lynn werd vervolgens afgeblokt waarna VCN, ondanks 2 opeenvolgende time-outs van Roel nog 6 punten op rij maakte. Alertheid en felheid waren ver te zoeken, eindstand in deze set 14-25.

In de tweede set bracht Roel Sanisha in, die prompt fout serveerde. Ayla bracht de stand op 3-3 en wist serverend de stand op 8-4 te brengen, waarop VCN de 1e time-out pakte en ook het volgende punt. Het daarop volgende punt pakte Lynn met een poeier van achter de 3, de stand 9-5 voor Peelpush. Vervolgens bracht Mirna met een mooie serviceserie de stand op 13-7, alvorens de bal fout te serveren. Dit deed Sanisha in de 2e rotatie nog een keer over. Nu bleef het verschil echter nog steeds 4 punten, 14-10. Roel liet vervolgens VCN terugkomen tot 15-15 alvorens de time-out te pakken. VCN liep vervolgens uit tot 17-21. Hierna deed VCN zichzelf de das om door 2 ballen in het net te slaan, een netfout te maken en fout te serveren. Sterre bepaalde met een blok de stand op 23-23. Uiteindelijk trokken we de set met 27-25 naar ons toe en brachten de stand weer in evenwicht.

In de 3e set hielden onze meiden het niveau vast, waarna Sterre vanaf 9-9 3 keer mocht serveren. Net zo snel was VCN weer bij door miscommunicatie en passfouten onzerzijds. Met een snoeihard killblock bracht Mirna de 15-16 op het bord, maar serveerde daarna uit. VCN liep uit tot 16-21, waarop Roel zijn tweede time-out pakte. Lynn maakte het punt en mocht vervolgens zelf met succes gaan serveren. Een harde aanval van Ayla deed de VCN coach op 19-21 een time-out pakken, tevergeefs want onze meiden stoomden door naar een 22-21 voorsprong. De service die hierop volgde was allesbepalend voor de set.

De bal kwam hard tegen de netrand, bedacht zich een moment en viel vervolgens toch aan onze zijde 9 ('net' net). De volgende 3 punten gingen met superveel geluk naar VCN en de set was gedaan. Tough luck !

Daar waar we ons de vorige twee wedstrijden weer bij elkaar konden rapen, was de 4e set deze keer het aanzien niet waard. Wederom 4 service-fouten, 2 dubbel fouten, tig passfouten. Het is dat VCN driftig meedeed aan de foutenparade anders was het nog erger geworden.

Een 3-1 nederlaag aan de broek en over de gehele wedstrijd gezien een terechte stand. Onnodig, maar wel terecht.

De volgende wedstrijd tegen koploper Tilburg kunnen we laten zien wat we echt in huis hebben. Roel heeft twee weken de tijd om de neuzen dezelfde kant uit te krijgen. Misschien eens een 'mattenkarbehendigheidsrace' (mooi woord voor galgje) houden, Vollingo wist hierdoor in en tegen Velden met 3-1 te winnen. Vorig jaar had men vóór de wedstrijd tegen Peelpush ook al zo'n stunt uitgehaald en wij waren de eersten die hier kansloos onderuit gingen. Baat het niet, schaadt het niet.

Komend weekend spelen de meisjes A (waaronder Liselotte, Ayla, Sil, Guusje) voor de beker in Sliedrecht tegen de Burgst en tegen Sliedrecht voor twee plaatsen in de 3e ronde. Helaas hebben Eke en Claire, die ook nog A'tje zijn, tegelijkertijd een bekerwedstrijd met Dames 1. Duimen dus voor beide teams !« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop