Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush Dames 2 vecht voor laatste kans en verliest nipt met 3 punten verschil over 4 sets

Peelpush DS 2 - Inter Rijswijk DS 1 1-3
(25-21 23-25 25-27 22-25)

 De wedstrijd van Dames 2 tegen Inter Rijswijk had net zo goed in 4-0 kunnen eindigen als in de 1-3 die het uiteindelijk geworden is. Dat had de redacteur van Vizier op Volleybal ook al gezien in zijn verslag van 1BD. Laten we de waarheid maar onder ogen zien, praktisch gezien is bijna onmogelijk om degradatie uit de 1e divisie te voorkomen. Met nog 3 wedstrijden te gaan zijn er 12 punten achterstand op Stravoc en 11 op Inter Rijswijk, dat ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Zelfs als je drie wedstrijden met 4-0 zou winnen dan is de kans klein dat beide concurrenten geen punten meer gaan pakken.

Op een paar tegenstanders na zijn we zeker gelijkwaardig aan de andere ploegen in de 1e divisie. De kwaliteit is er en aan vechtlust ontbreekt het ook niet. We spelen echter niet constant genoeg om dan net de set in ons voordeel te laten vallen. Verder is er (nog) geen bepalende speler in het veld die het team even terug op de rit krijgt als het nodig is. Laten we nog maar gewoon die laatste 3 wedstrijden alles geven wat er in zit en zien wat er gebeurt.

Terug naar zaterdag: het begin was goed, al liep Rijswijk even uit naar 4-8. Een slimme doortikbal van Sil (zeker veel naar Lieke gekeken) bracht de stand op 5-8 waarna de 7-8 door een middels enorme inzet gewonnen rallye op het scorebord kwam. De 13-14 kwam op het bord doordat Mirna en Sanne grip kregen op de zeer goede middenaanval van Rijswijk. Op 16-17 revancheerde Ayla zich voor een eerdere foutservice met 4 niet of moeilijk te passen korte services waardoor we op een 20-17 voorsprong kwamen. Deze set speelden we gedegen uit, 25-21 voor ons.

Ook in de 2e set liep Rijswijk uit naar een 4-8 voorsprong door een mindere passing onzerzijds, maar nu hield men deze lange tijd vast. Op 9-15 sloeg de ingewisselde Jitske haar 1e bal knoeperdhard binnen. Op 20-22 waren we heel dichtbij maar een foutservice van Loes bracht de stand op 20-23. We bleven goed spelen en kwamen terug tot 23-24, waarna Rijswijk er toch met de set vandoor ging. Balen !

Tekenend voor de veerkracht van onze meiden was dat men het goede spel van het einde van de 2e set dircet gevolg gaf in de 3e. In een mum van tijd liepen we uit naar een comfortabele voorsprong van 15-8 met o.a. een mooie pipe-aanval van Sanne. Vervolgens lieten we Rijswijk gestaag terugkomen tot 22-22, waarbij Roel vertrouwen bleef houden op een kantelpunt. Dit bleef helaas uit. De time-out zorgde ervoor dat we de side-out bleven spelen tot 25-25, maar toen was het helaas over, 25-27. Blijkbaar werkte dit verlies nu wel door in de 4e set want binnen een paar minuten was het 1-10. We hadden de trom al bijna ingepakt want dit zag er niet goed uit. Van 4-13 kwamen we echter middels een serviceserie van Loes  terug tot 11-13 en alles was weer open. Rijswijk trok weer even door naar 15-22, waarop Sanisha met een mooie serviceserie de stand weer op 22-22 bracht. Na twee misverstanden in de passlinie ging echter ook deze set naar Rijswijk. Zonde !

Een deel van het team mag gelukkig nog uitkijken naar de finale van het NOJK, hier zijn nog prijzen te halen. Voor wie het ontgaan is, we gaan op 30 maart met een touringcar of busjes (afhankelijk van de opgave) naar Koog aan de Zaan (iets boven Amsterdam). We willen zo veel mogelijk supporters meenemen om te kijken of we hier Rowwen Heze's hit 'Limburg - Het is een kwestie van geduld' hier in de praktijk kunnen brengen. Voor maximaal 25,- kan iedereen mee (A-speelsters reizen gratis) en wordt er ook nog voor een ontbijtje in de bus gezorgd, we zijn nog in onderhandeling dus het kan ook op 20,- uitkomen. Opgave is mogelijk via frank.severens@hotmail.com« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop