Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Meisjes A dendert door in de beker !!!

VCN MA 1 - Peelpush MA 1 1-3
(25-22 22-25 20-25 6-25)

 Zaterdag 22 december stond de kwartfinale in de beker op het programma, in Krimpen a/d IJssel, of all places. Gewoon een best of five tegen VCN uit Capelle a/d IJssel, met speelsters die we kennen uit de (verloren) competitiewedstrijden van zowel Dames 1 alsook Dames 2.

Nou ja, gewoon ? We hadden drie diagonalen: Sanne, Liselotte en Ayla, drie spelverdeelsters: Eke, Sil en Juul (maar die kan gelukkig ook verrekte goed aanvallen) en één libero/passer-loper: Guusje, die gelukkig weer kon spelen, wel alleen als libero. Dus géén middenaanvallers en géén passer-lopers, over een fantasie-opstelling gesproken !

Dus dan maar een 4-2 opstelling in het veld met Ayla en Juul als passer-loper, Liselotte en Sanne op het midden en Sil en Eke afwisselend als dia / setupper. Leuk zo’n passlinie als je 1e- en topdivisie services moet pareren.

Vooraf was er de hoop dat deze meiden met hun eigen team mee moesten naar de uitwedstrijden in Verweggistan. Deze hoop werd de grond ingeslagen toen de een na de ander toch kwam opdraven. Het moraal werd er niet door aangetast, we wisten dat we gewoon vrijuit moesten spelen.

Het 3-koppige publiek (zonder trommel, mét snoepjes) zag dat onze meiden in de 1e set a) nogal wat moeite hadden met hun nieuwe positie, er b) een megagoed blok stond te wachten en c) de meiden van VCN 1 en 2 behoorlijk scoorden. Halverwege stond het 9-15. We zagen echter ook dat het kwaliteitsverschil in het VCN-team toch wel behoorlijk was en dat we in bepaalde rotaties weer punten terug konden pakken. We kwamen bij tot 18-20, desalniettemin ging de set met 22-25 naar VCN.

De start van de 2e set was niet te best. Bij de stand van 3-5 hadden we al 3 services die kort achter het net bij de spelverdeler terecht kwamen laten vallen. Na 5-9 en 11-13 kantelde de set. We verschalkten door snel spel steeds vaker het blok en de topspeelsters van VCN bleken opeens ook fouten te kunnen maken. We bleven bij , met 13-13, 16-16 e 19-19 als tussenstanden. Vervolgens drukten we door en met enkele rake klappen en geslaagde ballen op de midden kwamen we na een supersave van Guusje op 24-21. Één puntje gunden we de Capellers nog, maar de set ging met 25-22 naar ons.

Al pratend met de ouders van de VCN-meiden kwamen we er achter dat de meiden van Dames 1 en 2 nu moesten gaan voor de competitiewedstrijden met hun eigen team.

Deze 3e set werd echter de moeilijkste, het spel veranderde gigantisch en onze meiden begonnen mee te klooien. De meiden van VCN die gedacht hadden nu dik het schip in te gaan bleven heel netjes bij tot 12-12 en bleven er echt in geloven. Op 21-16 leken we definitief een gat geslagen te hebben, kort erna stond het echter weer 21-20. We zouden het toch niet laten gebeuren om eerste een set tegen het volledig VCN-team te winnen en dan er ééntje te verliezen tegen het B-team ? Nee hoor, 25-20 werd de eindstand, nog 1 setje te gaan. Dat werd letterlijk een setje want alle tegenstand was gebroken.
Eke en Sil stuurden het blok steeds voortreffelijk het bos in waardoor het prijsschieten werd voor onze aanvaller. Juul wist een serviceserie van 9 stuks te maken (13-1). Het werd uiteindelijk 25-6. VCN verslagen met een fantasieteam en in de halve finale !

Tegenstander op 9 maart (dat is nog lang) wordt Voltena, dat 5 sets nodig had om Sliedrecht te verslaan. De winnaar van deze partij is de winnaar van de zaterdag-beker en speelt de finale tegen de winnaar van de zondag. Laten we hopen dat we dan weer op Claire mogen rekenen.

Zondag 23 december hebben trouwens 3 meiden van het bekerteam nog een mooie prestatie geleverd door het toets-toernooi van de Volleybalschool Drechtsteden in de categorie onder 20 jaar te winnen, een onderling toernooi tussen de diverse volleybalscholen in het land.  

Onder toeziend oog van Johan en Angelique werden er 8 wedstrijden op rij gewonnen. Sil, Liselotte en Ayla van harte proficiat !     « terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop