Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Meijelse meiden laten in Zaanstad eindelijk weer eens een keer het toklied klinken !

Zaanstad DS 1 - Peelpush DS 2 2-3
(25-21 24-26 20-25 25-13 12-15)

Meijelse meiden laten in Zaanstad eindelijk weer eens een keer het toklied klinken !
 De meegereisde supporters konden weer eens een keer van een goede partij volleybal genieten, echt een overwinning van het collectief. Daar waar we de afgelopen weken vaak héél dicht bij een set- dan wel wedstrijdwinst zaten, maakten we het nu wel af.

Voor Merkela Zaanstad blijkt Peelpush Dames 2 langzamerhand een ‘Angst-Gegner’ te worden. In 2 seizoenen 4x tegen elkaar gespeeld en 4x winst voor de Peelpush-meiden.

De meiden van Somas Activia, die het aan hun stand verplicht waren om van ‘Peelpush-concurrent’ Inter Rijswijk te winnen, hebben ons helaas niet dichterbij geholpen. Zij verloren met 3-1, maar dat neemt niet weg dat onze meiden gisteren een klein feestje vierden in de mooie Topsport-hal in Koog aan de Zaan, niet alleen met het alom vermaarde toklied maar ook met het liedje (én dansje) met de toepasselijke tekst: ‘daar zit potentie in !’.

Er zat helaas weinig potentie in de elektrische dinky-toy van Roel, die zijn karretje aan de stekker moest laten staan bij Van der Valk in Eindhoven. Hierdoor moest Mirna’s rode ‘bolide’ na effe tanken de lange reis naar Zaanstad maken. Jitske kwam er ook achter dat ze geen beschikking had over haar auto, resulterend in een verplicht fietstochtje (met twee tassen en de boombox als bagage). Desalniettemin was iedereen op tijd in Zaanstad, waardoor de pot niet gespekt kon worden. Naast de chauffeurs van dienst waren er ook ‘vreemde supporters’ van Peelpush, het petekind van Liselotte (met familie) en een nichtje van Sanisha (met familie), waarbij laatstgenoemde de meest fanatieke supporter was. Die mag vaker komen !

Nu naar de wedstrijd. In de 1e set ging het fout op 4-4. Mede door 4 fouten in de passing liep Zaanstad uit naar 4-11. Met 4 rake services bracht Liselotte de stand weer naar een acceptabele 8-11. Door wat discutabele beslissingen van de arbitrage liep Zaanstad weer uit naar 12-16. Een killblock van Mirna bracht ons weer bijna langszij, 15-16. Twee foutservices van onze zijde en ééntje van Zaanstad brachten de stand naar 19-21, na een misverstand tussen Guusje en Lynn werd het 20-23. Jitske maakte het laatste punt voor Peelpush in een set die weer nét verloren ging met 22-25.

In de 2e set werd furieus gestart, 3-0. Lang hielden we die voorsprong niet vast want het werd 4-4, wederom gevolgd door een periode dat er slecht gepasst en slecht geserveerd werd. Gelukkig dat Zaanstad met risicovol serveren ook geregeld de fout inging. Op 11-14 viel een door Zaanstad fantastisch geredde bal zo maar bij ons in het veld. Liselotte serveerde ons vervolgens weer terug in de wedstrijd, van 11-16 naar 16-16, maar wel gevolgd door een foutservice. OP 16-18 kwam de dubbele wissel van Sil en Liselotte, waarbij Sanisha Ayla lekker in de wedstrijd bracht met een paar mooie setups. Op 19-23 gaven we niet veel meer voor onze kansen. Een goedmakertje van de scheidsrechter zorgde ervoor dat Zaanstad tegen zichzelf begon te spelen, waarop Ayla  de stand naar 23-23 serveerde. Nu wisten we het gelukkig wel af te maken en ging de 2e set met 26-24 naar ons.

De 3e set bleef de opstelling staan en ging het tot 4-4 gelijk op. Mede door een serviceserie van Loes kwamen we 6 punten los. Het 15e of 16e punt was één van de mooiste van de wedstrijd en ik weet niet of het zo bedoeld was maar het pakte wel goed uit. Mirna liep om naar rechtsvoor maar de bal kwam op 1,5 meter van het net waardoor Mirna er onderdoor ging (en het blok dus ook) en Ayla van achter de 3 de bal kon binnenrossen. Op dat moment was er de juiste ‘Mojo. Op 21-16 leek de set gespeeld en na nog een laatste stuiptrekking van Zaanstad bleek dat ook zo te zijn, 25-20.

Helaas verdween de ‘Mojo’ in de 4e set als sneeuw voor de zon. Er werd slecht geserveerd (5x), slecht gepasst en slecht aangevallen. Binnen een mum van tijd stond het 13-25 en moesten we ons gaan opmaken voor de allesbeslissende 5e set.

Zo ver gereden, zo ver gekomen in de wedstrijd en een nog-ongeslagen status in onderlinge duels, dan moeten we toch nog één keer kunnen vlammen ? En zo geschiede het. Jitske bracht ons op 6-5, waarna we op 8-5 van kant wisselden. Op 13-9 maakte Jitske het nog een klein beetje spannend door fout te serveren maar op 14-12 zocht Ayla bekeken de handjes van het blok op waarna de wedstrijd binnen was. Daar zit potentie in ! Jammer alleen dat er nog maar 5 wedstrijden te gaan zijn, maar goed ‘never give up’.

Het dansje na afloop staat trouwens inmiddels al op Facebook. Komend weekend hebben de ‘oudjes’ van Dames 2 rust omdat de 18-minners de halve finale NOJK gaan spelen. Er gaan er maar twee door, dus met Volley Tilburg, Voltena, Sliedrecht en Somas Activia in het schema gaat dat niet gemakkelijk worden.

Van de andere kant:  Eke en Claire van Dames 1 zijn er (als het goed is) bij en dan nog wat inhuur van een andere vereniging waardoor er een ‘team met potentie’ staat. Het is in Nuth, dus lekker dichtbij. We spelen om 9.30 uur tegen Limes uit De Meern, om 12.00 uur tegen Trivos uit Wijchen en dan ’s middags respectievelijk om 14.00 uur en 16.00 uur tegen Voltena. Als alles meezit spelen we dan om 17.15 uur om een plekje in de finale van het NOJK. Tot zaterdag !

 « terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop