Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Het is wéér ‘nét niet’ tegen VCN Dames 2

VCN DS 2 - Peelpush DS 2 3-1
(23-25,16-25, 24-26 en 26-24 )

 23-25, 24-26 en 26-24 zegt denk ik voldoende ! Weer dichtbij maar toch maar met één schamel puntje naar huis . De 2e set was 16-25 maar die was absoluut niet representatief voor de rest van de wedstrijd.

We waren in de breedte gezien gewoon gelijkwaardig aan VCN, waar de diagonaal meer dan de helft van de punten maakte. Daar waar ik vorige week nog stelde dat er nog maar 15 punten te vergeven waren, is dat nu nog zo (ik had me één wedstrijd vergist), met dien verstande dat Inter Rijswijk weer een puntje uitgelopen is en de achterstand op Stravoc gelijk is gebleven.

Omdat Ayla vooraf nog Dames 3 een handje uit ging helpen begint het verslag bij een 20-15 voorsprong in de eerste set. Volgens Lowie werd er degelijk gespeeld en werd er op de buiten goed gescoord. Hij had het nog niet goed gezegd toen was de stand al bijna weer in evenwicht, 23-22. Drie rake klappen later waren we de set kwijt. Geen enkel verweer op de diagonaal en zelf niet scorend, helaas.

De 2e set ging gelijk op tot 8-9 (netrollertje van Loes). Op 9-11 ging het helemaal mis, de ballen vielen gewoon op de grond en de speelsters stonden als makke schaapjes elkaar aan te kijken, resulterend in een onoverbrugbare achterstand van 10-19. Zelfs onderhands overgespeelde ballen kwamen niet in het veld. Een tikbal van Jitske bracht de stand nog op een draaglijke 16-22, wat de coach van VCN nog een time-out kostte. Blijkbaar met effect want de set ging met 25-16 naar hun.

De 3e set ging het de hele tijd gelijk op, waarbij de passing, de spelverdeling en de aanval in orde waren. Blokkerend kwamen we lengte, snelheid, inzicht maar ook overtuiging te kort. De spelverdeelster speelde echt snel en speelde haar aanvalsters geregeld vrij en daar waar het blok op tijd was stond het niet goed. 5 Servicefouten in één set is ook een beetje veel van het goede, Sanisha wist daarentegen echter wel 2 aces te produceren. We kwamen nog met 21-20 voor en op 24-23 kregen we een setpunt én tot 2x toe de gelegenheid het af te maken, maar helaas de set ging met 26-24 naar VCN.

Het begin van de 4e set leek weer een beetje op de fase in de 2e set. VCN, dat met 3-0 voor stond, werkte voor iedere bal en was véél feller dan onze ‘schaapjes’. ‘Als je niet de wil hebt om te winnen, dan win je nooit’ werd er al op de tribune gezegd. Ze konden het wel gehoord hebben !!!  Op een 10-18 achterstand begonnen ze opeens te volleyballen. Een prima service-serie van Ayla bracht de stand op 14-18 en op 17-19 moest de coach van VCN een time-out pakken. Het werd nog 19-21 maar toen pakten onze meiden het heft in handen waarop het 2e setpunt verzilverd werd. Op dit setpunt was Sanisha even vergeten dat ze spelverdeelster was, haar smash werd nog van de grond gehaald maar een tweede poging door ik weet niet meer wie was dan toch raak. Over de gehele wedstrijd gezien was dit zeker verdiend. Ook nog wat lichtpuntjes: Emma heeft weer een paar sets achter elkaar kunnen spelen en Mirna’s service uit stand was heel effectief. Laten we dat vasthouden voor de wedstrijd tegen de inmiddels ‘subtobber’ Volley Tilburg. Dit team speelt het jaar na jaar klaar om halverwege de competitie aan kop te staan om het vervolgens weer weg te geven. Vollingo en Sliedrecht lijken nu de gedoodverfde titelkandidaten. Komt dat zien a.s. zaterdag !  « terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop