Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Gehavend Dames 2 kan niet voor een verrassing zorgen tegen Vocasa

Peelpush DS 2 - Vocasa DS 1 0-4
(15-25, 22-25, 16-25, 22-25)

Gehavend Dames 2 kan niet voor een verrassing zorgen tegen Vocasa
Deze keer zat het er toch echt niet in om te winnen tegen Volleybal Combinatie Amigo Smash Avanti, zoals in de uitwedstrijd wel het geval was. Helaas zat een setje (en dus een punt) er ook niet in, al waren we er dichtbij. Het kon ook bijna niet anders tegen de virtuele nummer 1 (VoCASA staat 2e met een wedstrijd minder dan Tilburg) als je zelf bijna in een fantasie-opstelling moet spelen vanwege blessures of verhinderingen. Emma staat nog steeds op non-actief vanwege een enkelblessure en Sanne Janssen zat 200 kilometer verderop op de TU Delft te blokken op een toelatingstoets voor de studie klinische technologie. Gelukkig waren Sanne Meulendijks en Maud Coolen beschikbaar om het team aan te vullen.

Afgelopen dinsdag had Johan nog een oefenpotje tegen het sterke Velden DS1 (koploper met 10 punten voorsprong in de 2e Divisie) geregeld, mét Sanne maar zonder Mirna en Emma.
Het potje werd met 3-1 verloren maar er had duidelijk meer in gezeten. In ieder geval werd er alweer wat vertrouwen getankt.

Terug naar afgelopen zaterdag. Het was een wedstrijd die je mocht verliezen maar waar een paar puntjes welkom zouden zijn ! Johan startte met Guusje op de libero-positie en Ayla op de passer/loper positie. VoCASA startte flitsend en zorgde voor flink wat servicedruk. Dit resulteerde niet in directe punten maar maakt het Eke onmogelijk om haar aanvalsters in stelling te brengen. Emma werd hier node gemist als regisseur van de pass-linie. Via 0-5 en 2-8 werd het zelfs 5-16. Een serviceserie van Lynn maakt de stand een stuk draaglijker, Peelpush kwam zelfs terug tot 11-16, een overbrugbare achterstand. VoCASA werd echter tijdig genoeg wakker en wist de set eenvoudig uit te spelen, eindstand 15-25.

Johan behield het vertrouwen in de meiden en liet de opstelling voor de 2e set gewoon staan. Dat betaalde zich uit want het ging volledig gelijk op. Onze meiden deden zich zelf echter te kort want de punten die VoCASA maakte kregen ze veelal cadeau van ons. De afstemming miste, simpele ballen vielen gewoon op de grond en foutservices op cruciale momenten. Het werd 14-14 en even later gaf het scorebord 20-20 aan. Op de service van Sanne Meulendijks nam Peelpush een voorsprong van 2 punten, maar verzuimde deze voorsprong te behouden. 5 Punten op rij werden eenvoudig weggegeven……eindstand 20-25.

Gelukkig begint elke set weer op 0-0 en zijn er weer gelijke kansen om een puntje te pakken. Maud mocht beginnen en aan haar de taak het gelegenheidsteam op de rit te krijgen. Het ging gelijk op tot 3-3, waarna VoCASA uitliep naar 3-10 en zelfs 6-16. Wederom helaas weer heel veel fouten in de afstemming. Vanaf deze stand bleef het gelijk opgaan, maar dan weet je dat je de set verliest. Ook deze set ging verloren en wel met 16-25.

Last chance, de 4e set. Een nieuwe poging met Loes als passer/loper, Ayla op haar vertrouwde positie op de diagonaal en Beaudine op het midden. Het werkte zowaar want in deze set bleven onze dames prima bij, het verschil werd nooit meer dan 3 punten. Aan inzet niet te klagen. Via 5-5 en 11-14 werd het 19-22 en zelfs 22-23. Toen was de koek helaas op en trok VoCASA ook het laatste puntje naar zich toe, 22-25.

Jammer, één puntje had er zeker ingezeten. Ons heel jonge team (voor het merendeel nog A-jeugd) mist echter op cruciale momenten een regisseur die de taken verdeeld maar ook een leider die iedereen op scherp houdt. Dat met name Emma, door velen bestempeld als de cement van het team, aan de kant moet toekijken is dan doodzonde. Een paar klasses lager kom je er wel met het individuele talent maar in de 1e Divisie komt er meer bij kijken. Gelukkig is en blijft het wel een TEAM, in hoofdletters. Samen winnen , maar ook samen verliezen. Met nog 5 cruciale wedstrijden voor de boeg staan onze dames op plaats 10 (PD-plek) met een gelijk aantal punten (30) als Zaanstad op plek nummer 9. Zaanstad sprokkelt elke week punten en dat is niet zo gunstig. WIK volgt op 3 punten en Scylla op 7 punten.

Komend weekend komen onze meiden niet in actie maar worden er wel 2 belangrijke duels gespeeld. WIK ontvangt Stravoc en Zaanstad gaat op bezoek bij Scylla. Laten we hopen dat Stravoc de puntjes mee terug neemt naar Limburg !

Zaterdag 24 maart ontvangen we om 16.00 uur Vollingo in de Körref, op Zaanstad na de laagst geklasseerde van de 5 tegenstanders die we nog krijgen. Hier hebben we nog wat goed te maken, want de uitwedstrijd was niet best. Laten we de messen maar slijpen zoals dat zo mooi heet. Bij deze dan ook een oproep aan de Peelpush-fans om ons ‘talententeam’ (dat geregeld speelsters moet missen om Dames 1 uit te helpen) op een zelfde manier te komen steunen als ons Dames 1 team afgelopen weekend. Zet 24 maart in de agenda en zorg dat de tribunes vol komen. Een kolkende Körref is zeker een steun in de rug voor onze meiden!

Frank Severens

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Lindeboom

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop