Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Degradatie is een feit voor het piepjonge Peelpush Dames 2 team

Peelpush DS 2 - Tilburg DS 1 0-4
(22-25 16-25 19-25 11-25)

 Daar waar de meiden van Dames 2 er vorig jaar er in de laatste wedstrijd tegen Volley Tilburg nog een verlenging konden uitslepen (en deze PD-wedstrijden ook nog winnend konden afsluiten) was de 0-4 tegen datzelfde Volley Tilburg nu de reden dat we er definitief uitliggen. De winst van Inter Rijswijk en de 5-setter van Stravoc brachten hun genoeg punten in het laatje om nog te mogen hopen op PD of rechtstreekse handhaving.

We wisten dat het wederom moeilijk ging worden om in de 1e divisie te blijven, mede door het vertrek van Eke naar Dames 1 en de blessure van Emma, toch wel 2 vaste waardes vorig seizoen. Dat doet niks af aan de prestaties van onze jonge spelverdeelsters of stand-in libero, daar heeft het zeker niet aangelegen.

We hebben fantastische sets gezien, waar we de topploegen het vuur aan de schenen legden en zelfs sets afhandig maakten. Tegen directe concurrenten waren we beter maar trokken we helaas steeds net aan het kortste eind. Naast de genoemde blessure van Emma moesten we het ook een aantal wedstrijden zonder Lynn, Sterre en Guusje stellen. Daarnaast moest de afwezigheid van Loes vanwege haar buitenlandse stage ook nog eens opgevangen worden.

We hebben echter ook dramatisch slechte sets gezien, waar de focus volledig ontbrak. De constantheid van het team, maar ook van individuele speelsters was geregeld ver te zoeken. Het was ook een rare competitie waar het niveau heel dicht bij elkaar lag. Iedereen kon van iedereen winnen en andere ploegen hebben dat net wat vaker gedaan dan onze meiden. Komend jaar weer 2e divisie, nog steeds een prima niveau.

Dan nu naar de wedstrijd ! Voor Tilburg de laatste strohalm, voor ons ook. Onder de nieuwe leiding maakte het team van Tilburg er een aardig circus van, soms een beetje overdone. Het ene moment dachten we dat het brandalarm afging, het andere moment dat er een verdwaalde pauw in de zaal zat. Maar goed, het leverde voor Volley Tilburg wel het gewenste resultaat op. Set 1 begonnen we voortvarend met achtereenvolgens een score van Ayla, een blok van Mirna en een ace van Lynn, 3-0. Tilburg kwam snel terug tot 3-3 en tot 9-9 ging het redelijk gelijk op. Toen maakte één van de middens van Tilburg met een spin-service 6 punten op rij, met aces en halve aces. Aan fatsoenlijk aanvallen kwamen we niet meer toe.

Toen deze serie gebroken was kwamen we met fatsoenlijk volleyballen weer terug in de wedstrijd. Het werd 19-21 en ook op 22-24 moest de coach van Tilburg nog een time-out nemen. Helaas ging de set met 22-25 naar de gasten.

De 2e set bleven we ondanks 2 opeenvolgende servicefouten van Mirna en Ayla redelijk goed bij tot 14-14. Lynn sloeg nog wel de 16-19 mooi binnen maar serveerde daarna ook uit, 16-20. Tilburg had vervolgens een mooie serie met snoeiharde snelle middenaanvallen waar we blokkerend steeds te laat kwamen en Emma de kanonskogels onhoudbaar op zich af zag komen. Met 16-25 lag Tilburg vol op koers en had Peelpush het nakijken (11 servicefouten in de eigen zaal in 2 sets is ook niet te best).

De 3e begonnen we wederom redelijk, maar ook weer met nodige servicefouten, nu aan beide zijden. Op de stand van 9-10 was er nog weinig aan de hand, totdat Tilburg weer een serviceserie als in de 1e set op de mat legde. Het was nu niet zozeer de effectiviteit van de service maar meer het slordig spel aan onze zijde. 6 Punten later was het 9-16 en die voorsprong hield Tilburg tot aan het eind vast. 19-25 Voor de gasten.

De 4e set begonnen we met nota bene met een servicefout en Tilburg liep met de hulp van de goedlachse scheidsrechter die een uitbal volkomen over het hoofd zag uit tot 0-5.

De time-out van Roel leverde niet veel op want op 1-10 moest hij alweer de 2e time-out pakken. Het was echt héél slecht wat we lieten zien. We haalden de 11 punten maar net.

Dolle vreugde bij Tilburg (daar was het brandalarm weer) en berusting bij onze meiden.

Tilburg (19-64) deed goede zaken omdat concurrent Vollingo had verloren (19-65) en concurrent Sliedrecht (19-67) ook 1 puntje had weggegeven. Het komt nu aan op de onderlinge confrontatie met Sliedrecht. Onderin verslechterde de positie van Stravoc, dat nu op 20-26 staat. Inter Rijswijk staat op 19-38 maar heeft wel een veel zwaarder programma (2 teams uit de Top 3). Olympia staat nog maar net op een veilige plaats (19-42). Spanning alom, maar voor onze meiden is die er nu af.

Liselotte, Guusje, Ayla en Sil hebben echter nog één ijzer in het vuur, ze staan zaterdag a.s. in de finale van het NOJK Meisjes A, waar Emmen ’95, Alterno Apeldoorn en VC Sneek ons in de poule opwachten. By the way: we hebben nog een paar plekjes vrij in de bus. Voor een paar tientjes genieten van een reis met een VIP-Coach van Ghielen, een ontbijtje aan boord, gegarandeerd leuke volleybalwedstrijden én de mogelijkheid de wereldberoemde Zaanse Schans te bezoeken. Aanmelden kan nog via frank.severens@hotmail.com.  

 « terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop