Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Dames 2 maakt klus wéér niet af en verliest tegen Stravoc

Peelpush DS2 - Stravoc DS1 2-3
(25-18, 28-26, 22-25, 12-25, 8-15)

Dames 2 maakt klus wéér niet af en verliest tegen Stravoc
Het had zo mooi kunnen zijn: 5, of minimaal 4, punten pakken in de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Stravoc. Een ploeg die al jaren in de 1e divisie uitkomt maar door het vertrek én de blessures van een aantal basisspeelsters noodgedwongen in een fantasie-opstelling moet spelen en waar in de voorbereiding consequent van gewonnen werd. Dat dat geen garantie is voor een goed resultaat bleek zaterdag jl. maar weer eens een keer.

Onze meiden begonnen voortvarend aan de wedstrijd met de vaste waarden Loes en Mirna, aangevuld met Guusje, Ayla, Lynn, Sanne en Sil.

Met een service-serie van Lynn en een fiks aantal netfouten van Stravoc liepen we uit naar een 6-1 voorsprong, waarna de marge van 5 punten tot 10-5 gehandhaafd werd en we zelfs uitliepen tot 12-5. Even leek Stravoc door een aantal passfouten aan Meijelse zijde terug te komen in de wedstrijd (12-9) maar een mooie serviceserie van Loes bracht de stand op 17-9. Ook die marge van 8 punten werd gehandhaafd, mede door een goede servicedruk en sterk aanvalsspel van Lynn en Ayla tot 21-13. Stravoc mocht, wederom door slordige passing, nog even iets terug doen maar de set werd overtuigend met 25-18 binnengehaald.

Roel handhaafde in de 2e set de opstelling maar zag de meiden de set slecht beginnen, wederom door slechte passing (of servicedruk van Stravoc uiteraard). Pas op 1-5 kwam de kentering en kroop Peelpush punt voor punt dichterbij, hierbij geholpen door persoonlijke fouten van Stravoc. Op 10-10 was de stand weer in evenwicht. Wat volgde was een zenuwachtig spelletje waarbij de balans dan weer in het voordeel van Stravoc was en dan weer in het voordeel van Peelpush. Vanaf 20-19 voor Peelpush kwamen we echter niet meer achter te staan, maar we wisten het ook niet af te maken, mede door geweldig veel service-fouten (7 in de gehele set). Op 27-26 brak het verzet van Stravoc en ging Peelpush er met de 2e set vandoor.

De kentering was echter al stilletjes ingezet, het heilig vuur gedoofd. De meiden van Stravoc merkten dat er meer in zat en hielden het niveau van het eind van de 2e set vast. Sterre was inmiddels ingevallen voor Sanne. Tot 11-11 bleef de wedstrijd gelijk opgaan, maar het niveau was van beide zijden niet 1e divisie waardig. Op 14-16 sloeg Stravoc het eerste gaatje waarop Roel tot een dubbele wissel besloot (Liselotte voor Ayla en Shanisa voor Sil) om aanvalskracht aan het net te houden. Als onze meiden dan echter weer dichterbij kwamen was er altijd weer een foutservice (5 in totaal in de set) waardoor Stravoc eenvoudig richting de 25 kon koersen en de set dan ook met 25-22 kon binnenhengelen. Zichtbare vertwijfeling bij zowel de speelsters in het veld alsook op de bank, alsook bij de coach.

De wedstrijd was nu al gekeerd en daar waar Stravoc nu in de vechtmodus ging spelen gingen onze speelsters steeds krampachtiger spelen. Via 3-5 werd het 6-14 en 9-18. Peelpush liet zich volledig wegserveren en wegspelen. Daar waar de Stravoc-speelsters verbaal de zaak opjutten, lieten we onze tanden niet meer zien en gingen de schouders naar beneden. Dat één van de ouders de trom niet meer hoorde had dan ook niet met vermoeidheid van de slagwerker te maken maar meer met het puntverloop in de set. Menig ouder had zelf het veld willen instappen. Met 25-12 (!) ging de set naar Stravoc.

In de 5e set ging Roel weer terug naar de opstelling van de 1e set, maar Stravoc liet niet meer los. Met wat hotseklots-volleybal en wat gelukjes in het begin van de set liepen ze uit naar 7-0, waarna ze de set met 15-8 pakten. 3-2 Verlies na een 2-0 voorsprong, zonde!

Het is nu zaak om alles weer even op de rit te krijgen want volleyballen kunnen onze meiden allemaal. Roel en Angelique hebben een week om het bij de meiden weer goed te krijgen tussen de oren, want zaterdag a.s. wacht Sliedrecht DS2 ons op en die hebben a) wat goed te maken van vorig jaar en hebben b) in het begin van de competitie ook al wat averij opgelopen. Wellicht een sessie ‘mental coaching’ ? Dat heeft Vollingo vorig jaar ook gedaan en de eerstvolgende tegenstander werd compleet weggespeeld (ja, dat waren wij ;-)). Door de verrassende uitslagen is er gelukkig nog geen vrouw overboord. Zowel Budel alsook Inter Rijswijk gingen weer met 4-0 ten onder, terwijl streekgenoot Olympia die geeneens rechtstreeks gepromoveerd is nu zelfs de lijst aanvoert. Streekgenoot Velden heeft ook weer gewonnen en bezet plek 2. Wordt 1B nu de Mickey Mouse competitie waar iedereen van iedereen kan winnen? We gaan het zien.

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop