Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Dames 2 doet zichzelf tekort met 4-0 verlies tegen Somas Activia

Somas Activia DS 1 - Peelpush DS 2 4-0
(25-20 27-25 25-21 25-21)

 Wie afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Somas Activia gezien zou hebben zonder een scorebord te zein en zonder actief mee te tellen zou, behoudens de eerste punten van de 1e en 4e  set, niet weten wie er gewonnen zou hebben. En toch blijven onze meiden steeds net aan de verkeerde kant van de score.

De ene keer is het netroller, de andere keer een onzekere fluitist en dan weer een onbesuisde actie of een verkeerde keuze op een kritiek punt. De oma Activia-supporter die zich naast uw verslaggever op de ‘Peelpush’-tribune waagde had het echter ook bij het rechte eind: die meisjes zijn veel te lief, bij elke fout laten ze hun hoofd al hangen.

In de sfeervolle Activia-hal startte Roel met Sil, Liselotte, Sanne, Sanne, Guusje, Loes en Mirna. Sil startte ongelukkig met een servicefout en een dubbel gespeelde bal. Dat maakte ze echter verderop in de wedstrijd ruimschoots goed met enkele mooie service-series. Op 0-4 maakte Jitske het eerste punt, op 1-9 (!) maakte Liselotte het 2e punt, gevolgd door een mooi blok van Loes. Een foutservice van Mirna , een mooie serviceserie van Loes  en een netbal van Sanne verder stond het 7-15. De voor Sanne ingewisselde Lynn bracht met en mooie 3-meter bal de stand op 14-17. Op 17-17 waren de ploegen weer gelijk.

Toen kwam weer de fase dat even niets lukte en Activia in de big points belandde, 17-21. Dat de scheids op aangeven van het publiek en de bank van Activia op 20-24 een touché-bal floot was jammer, maar een andere beslissing had ons in die fase toch niet veel verder gebracht.

De 2e set begonnen we aan onze kant met een foutservice van Jitske, gevolgd door een foutservice van Mirna. Op 4-9 leek het de verkeerde kant op te gaan maar even later stond het 10-11 en korte tijd later zelfs 14-11 voor ons. Op 15-15 en op 18-18 stond de gelijke stand weer op het bord, waarna de voor het overige prima serverende Liselotte ook een foutservice produceerde. Op 21-22 blokten Mirna en de ingewisselde Ayla de hoofdaanvalster van Activia snoeihard af, 22-22. Op 24-24 een netrollertje van Activia en het 1e setpunt as een feit. Het 2e setpunt werd verzilverd, 25-27.

In de 3e set startten we eindelijk een keer goed en bleven goed bij. Met de 1e succesvolle middenaanval maakte Mirna de 3-3 . Op 10-10 was ook weer alles in evenwicht, waarna Activia een voorsprong van 12-17 nam door zeer goed te blokkeren en veel door het midden te scoren. Ayla bracht ons met de service iets dichterbij maar serveerde na een netbal de bal in het net waardoor de stand op 15-18 kwam. Op 20-21 zaten we nog heel dichtbij maar Activia maakte het vervolgens professioneel af. We zaten steeds zo dichtbij dat de Activia-coach zijn reserves niet in durfde te zetten, op een servicebeurtje na.

De 4e set begon dramatisch, op 0-5 moest Roel zijn eerste time-out pakken. Toen Activia zowat op rij 3 foutservices produceerde werd de stand wat draaglijker en op 8-8 stonden we zelf gelijk. Het 10e punt van Peelpush werd gemaakt door Mirna die na een 1-mans blok er alle frustratie uitschreeuwde. Op 12-18 had Activia weer een gaatje getrokken. Men liet Peelpush terugkomen tot 20-22 maar toen was de koek op. Met 0-4 aan de broek gekregen van een tegenstander die net iets vaster, net iets geraffineerder en net iets (nou ja , nét ?) feller was. Op setpoint werd er trouwens passend afscheid genomen van de libero van Activia die door een blessure moet stoppen met volleybal en  geopereerd moet worden. Dit mooie gebaar was op voorhand met Roel en het scheidsrechterlijke duo afgesproken.

Berustend in het resultaat ging men aansluitend samen met de tegenstander in een goede sfeer aan de yoghurt met fruit, een leuk gebruik !

De concurrentie liep alweer uit, Stravoc nam 2 punten mee uit Gouda en Rijswijk pakte 2 punten mee uit Velden. Het gaat een moeilijk verhaal worden. Positief is echter dat Jitske haar draai gevonden heeft en dat Emma weer anderhalve set heeft kunnen spelen en liet zien dat ze het echt nog niet verleerd is.

Volgende week de lange trip naar de Zaanse Schans, waar vorig jaar het herstel werd ingezet met een 3-1 overwinning. Zal ons dit deze keer weer gaan lukken ?  We gaan er in ieder geval wel voor.            « terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop