Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

antasie-opstelling Dames 2 pikt bijna een puntje mee uit Tilburg

Volley Tilburg DS 1 - Peelpush DS 2 4-0
(25-12 25-21 25-16 25-7)

 Dat het een moeilijke middag zou worden voor onze meiden van Dames 2 in en tegen Tilburg Dames 1 was vooraf op papier al duidelijk. Tilburg is de duidelijke koploper in de 1e divisie en hikt al jaren tegen promotie aan. Ons opleidingsteam vecht tegen directe degradatie en krijgt de ene na de andere tegenslag te verwerken. Loes zit voor school in Costa Rica, Emma’s herstel loopt minder voorspoedig dan gepland, Guusje geblesseerd en niet inzetbaar, Lynn geblesseerd maar wel inzetbaar, zij het met de nodige beperkingen.

De ambiance in sporttempel T-Kwadraat was er één van eredivisie-niveau, maar ja, voor hun is het dan ook Dames 1. De mooie waaier-klappers met teamfoto’s en selectie lagen al klaar voor het publiek. De selectie van Tilburg was toch wel iets anders dan vorig jaar, ook hier zijn een aantal ex-Weert speelsters neergestreken. Het krachtsverschil was bij het inspelen al duidelijk zichtbaar, maar ja er zat ook maar 1 speelster van onder de 20 bij (wij hebben er maar één van boven de 20).

Zonder libero en met Sterre naast Mirna op het midden, met passer-lopers Sanne en Lynn, dia Ayla en spelverdeelster Sil werd de eerste set begonnen. Een serviceketser van Lynn bracht de stand op 3-1. Op 4-3 was het Peelpush-blok op het midden even niet aanwezig, waardoor de stand weer in evenwicht kwam. Vervolgens gaven we een aantal punten zomaar weg, een foutservice van Ayla en dubbelspel van Sil, waarna Mirna een mooie geplaatste tikbal weer compenseerde met een servicefout en was het 7-9. Tilburg had een gaatje geslagen en serveerde ons vervolgens uit de wedstrijd. Het werd 7-13 en 8-18. Tussendoor viel Sterre ook nog uit met een bloedende lip / kin en kwam Liselotte op de midden voor haar in de plaats. De 1e time-out van Roel kwam pas op 8-16, een beetje laat volgens de experts op de tribune. Sanne maakte op 11-24 nog een puntje, maar vervolgens was het middenblok weer te laat en sleepte Tilburg de 1e set gemakkelijk binnen. Niet gek als er plotseling 2 middens en een dia moeten passen. Hier werden niet veel directe punten uit gescoord door Tilburg maar de pass kwam gewoon minder dan normaal en dan is het voor de set-upper uiteraard ook lastig.   

In de tweede set was Sterre’s weer speelklaar, verhuisde Liselotte naar de diagonaal en loste Sanisha Sil af. Ayla ging naar de kant, maar niet voor lang……Op 5-10 pakte Roel nu bijtijds de 1e time-out. De aanvalsters Lynn en Liselotte kwamen niet meer door het blok heen en de Sanne die nu de pass moest neerzetten had passend even een moeilijke periode. Op 6-14 stonden Lynn de tranen nader dan het lachen en moest ze vanwege haar enkelblessure naar de kant. Ayla nam haar plek in. Puntje voor puntje kropen onze meiden dichterbij, 13-19, 15-20, 18-21, 21-22. De het 4-5 koppige begeleidingsteam van Tilburg vond het toen wel even tijd voor een time-out. Die sorteerde effect want Sanisha die 2x prima geserveerd had kon de druk even niet aan en serveerde uit. Na een dubbelfout kwam Tilburg dan toch op setpoint en verzilverde dit gelijk. Jammer, geschiedschrijving was in de maak maar het mocht niet zo zijn.

In de 3e set gebruikte Roel zijn enige wisselmogelijkheid en bracht Sil weer in het veld. Toch was de knop bij de meiden blijkbaar wel om, want in de fantasie-opstelling bleef het redelijk draaien, Sanne vond geregeld de handjes van het blok, Ayla kwam hard en goed door op linksvoor, Liselotte deed wat ze moest doen en het killblock van Mirna en Sanne mag zeker niet vergeten worden. Dat kwam ook tot uiting in de stand 9-9.  De fase die toen volgde met 3 foutservices op rij van Mirna, Sil en Ayla, een passfout van Sanne en een netfout van Mirna was dodelijk. Toen Tilburg ook nog 2 netservices produceerde was het verzet gebroken. Op 15-24 was er nog een ‘gedurfde’ wissel van de Tilburg-coach, maar de set ging uiteindelijk toch met 25-16 naar Tilburg.

De 4e set wil een ploeg nogal eens terugschakelen en zijn er kansen voor de underdog. In het begin konden onze meiden (met Sanisha weer op de plek van Sil) nog aanklampen, stand 4-5, waarna Sterre uitserveerde. Mirna maakte de 5-7 uit een mooie middenaanval, maar toen kwam weer een slechte fase met opmerkelijke keuzes in de spelverdeling. Vanaf de kant is het uiteraard gemakkelijk praten, maar 3-meters en omloopballen geven terwijl daar geen punt uit gescoord werd (2 tikballen uit) maakten het Tilburg wel erg gemakkelijk. Die liepen van 6-10 uit ons zicht uit naar 6-23 ! De wedstrijd ging uit als een nachtkaars. Een snoeiharde bal van Ayla werd met kunst- en vliegwerk verdedigd maar in de rebound maakt Ayla deze alsnog af, 7-23. Dat was ook het laatste wapenfeit, met een 0-4 terug naar huis.

Tijd om de wonden te likken en tijd om te reflecteren, want dat het de laatste paar weken niet lekker loopt is wel duidelijk. Uiteraard mogen we niet vergeten dat we door blessures moeite hebben een stabiele ploeg in het veld te brengen, met veel speelsters op vreemde posities.

Maar de onrust in het team is ook niet goed. Over een weekje komt de volgende topper op bezoek, Vollingo uit Gouda. Dan moeten we toch beter voor de dag komen, te meer daar Inter Rijswijk weer een paar puntjes is uitgelopen en Stravoc voor een sensatie zorgde door met 3-1 van Ledub te winnen en hiermee 4 punten inliep. Dus deze week vol inzetten op teambuilding, trainen op de ‘nieuwe’ posities en Vollingo hetzelfde kunstje flikken dat ze ons vorig jaar flikten. Komt dat zien zaterdag, want de zgn. “7man” kunnen onze meiden goed gebruiken !!!« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop