Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Dames 2 stunt weer door overtuigende winst op Sliedrecht Sport !

Peelpush DS 2 - Sliedrecht Sport DS 2 3-1
(25-22, 25-23, 13-25, 25-21)

 Dames 2 stunt weer door overtuigende winst op Sliedrecht Sport !
Op de ‘road map’ naar lijfsbehoud in de 1e divisie stonden voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Sliedrecht Sport vooralsnog geen punten ingevuld, die moesten de komende weken tegen Scylla, Wik en Zaanstad gehaald worden (en dat zijn ook nog eens dubbele punten). Het daverende succes van vorige week smaakte echter naar meer en hoewel Sliedrecht een maatje te groot geacht werd, zou een puntje (net als tegen Budel en Spaarnestad) heel welkom zijn.

Blessures bij zowel Dames 1 alsook bij Dames 2 leken echter roet in het eten te gooien. Jody scheurde namelijk haar enkelbanden op de training, waardoor Ayla als reserve mee moest naar Sneek. Guusje had haar slagarm en schouder overbelast en moest een weekje rust nemen. De selectie was derhalve geslonken tot 7 meiden, incl. libero. Desalniettemin zat de sfeer er al bij de lunch goed in. Dat kenmerkt de nuchterheid van dit jonge team. Niets te verliezen toch?

Bij de 7e man, de supporters op de tribune, zat de sfeer er ook gelijk goed in. Lowie had het al snel gezien: “let op mijn woorden: wij gaan winnen vandaag”. Marc had de tegenstander al zorgvuldig geanalyseerd en dacht dat er wel één of twee setjes te halen vielen.

Angelique stond weer aan het roer (Johan zat namelijk aan het roer van het busje naar Sneek) en kwam uiteraard met een niet al te verrassende opstelling, gewoon iedereen op zijn eigen positie, lekker gemakkelijk. De eerste set gingen de meiden furieus van start en stond Sliedrecht even perplex. Daar waar bij het inslaan de ballen plichtmatig over het net werden getikt kregen ze nu van links en rechts de kanonskogels om de oren. Met name Lynn had veel spinazie gegeten.
Al snel werd een voorsprong van meer dan 5 punten opgebouwd en behouden. De service was erg sterk, het blok zat erop en pass, setup en aanval waren uit het boekje. Weinig reden voor Angelique om in te grijpen, mocht ze dat al kunnen ;-). Ze beperkte zich tot het focus houden en blijven gaan. Toen we bij de big points boven de 20 kwamen slopen de eerste zenuwen in het spel: “we zouden de set wel eens kunnen gaan winnen, nu geen fouten maken”. De kenners weten wat er dan gebeurt: je gaat fouten maken…… Op het juiste moment wist Angelique weer de kopjes omhoog te krijgen en werd de set met 25-22 binnengesleept.

In de tweede set nam Sliedrecht even het initiatief maar al gauw haakten onze meiden weer aan bij het niveau van de eerste set. Een ruime voorsprong werd echter uit handen gegeven en Sliedrecht naderde en begon zowaar goed te spelen. Het werd met 25-23 iets spannender maar de sensatie was in de maak, nu al 2 punten binnen. Zou ‘Jomanda’ Lowie gelijk krijgen?

De derde set was een mengeling van slechte services, slechte passes en gebrek aan inzet, wat Angelique ertoe bracht om eens even de zaakjes op scherp te zetten, ook al was verlies onafwendbaar. Deze set ging met 25-13 naar Sliedrecht.

Normaalgesproken zou een ploeg als Sliedrecht nu het initiatief overpakken en de volgende sets plichtmatig gaan winnen. Daarbij hadden ze echter niet op het Meijels collectief gerekend, onze meiden vochten zich terug en lieten Sliedrecht eens even zien dat dat niet ging gebeuren.
De vele wissels aan de zijde van Sliedrecht brachten niet het gewenste resultaat en de organisatie in het veld werd er niet echt beter op. De coach zocht bij elke in/uit/touché bal de confrontatie met het publiek op i.p.v. zich met zijn eigen team te bemoeien. Vonden wij uiteraard niet erg.
Toen op 24-21 het laatste punt gescoord werd was de euforie groot, 4 punten binnen en een 8e plek op de ranglijst op 1 puntje van Vollingo en 1 puntje voor op Stravoc. Complimenten aan het héle team en Angelique, hiervoor kom je graag naar de sporthal.

Nog even over de mannen in het blauw: de 1e scheids had een vrij onervaren 2e scheids aan zijn zijde en moest het vaak alleen opknappen, vaak geassisteerd door het Meijelse publiek. Hij kwam ons hiervoor na afloop van de wedstrijd met een grote grijns op zijn gezicht bedanken, dat is pas humor. Zo kan het dus ook.

Nu op naar volgende week, de uitwedstrijd om 16.00 uur bij Scylla in Wageningen. Hier moeten ook punten gepakt worden om de voorsprong van 6 punten op WIK te behouden of zelfs uit te breiden. Het zal niet gemakkelijk worden maar als we dit niveau vasthouden dan hebben we daar het volste vertrouwen in. Noch een nabrandertje: “meisjes” A heeft afgelopen zondag in Panningen met 5 meiden van Dames 2 in de gelederen de halve finales van de beker bereikt door Ledub met 3-1 te verslaan.

Frank Severens« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Lindeboom

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop