Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Stroef startend Peelpush doet wat het moet doen tegen Voltena

Peelpush - Voltena 3-1
(23-25; 25-20; 25-16; 25-16)

Stroef startend Peelpush doet wat het moet doen tegen Voltena
De Topdivisie nadert zijn apotheose en iedere week zetten de topploegen elkaar onder druk. Op zaterdag wonnen Utrecht en Vocasa beiden met 3-0 en was het aan Peelpush om de 3 punten in eigen huis te houden tegen Voltena om zodoende de 3 punten voorsprong te behouden. De druk was dus hoog en het sympathieke Voltena is voor Peelpush altijd een taaie tegenstander gebleken.

Dat het wederom geen makkelijk wedstrijd zou worden bleek al gelijk in set 1. Peelpush draaide heel stroef, maakte niet altijd de juiste keuzes en te veel aanvalsballen belandden aan de verkeerde kant van de lijn. Beide ploegen gingen lang gelijk op maar op 21-21 trok Voltena een gat en kreeg met 21-24 de eerste matchpunten. Peelpush wist nog aan te sluiten tot 23-24 maar Voltena wist de set alsnog te pakken met 23-25.

Set 2 gaf aanvankelijk eenzelfde beeld. Tot de 20 punten ging het wederom gelijk op. Peelpush draaide nog niet zoals het publiek gewend is in de thuiswedstrijden, en in de eindfase werd Lotte ingebracht om te proberen als breekijzer te fungeren. En ja hoor, een effectieve wissel want met mokerslagen belandden de ballen in het Voltena veld en Peelpush pakt met 25-20 set 2.

Set 3 en 4 begint Peelpush soepeler te spelen, minder geforceerd, meer servicedruk en steeds halverwege de set wordt een beslissende voorsprong genomen. Beide sets worden met 25-16 gewonnen en daarmee wordt een 3-1 overwinning geboekt en belangrijker nog, de 3 punten voorsprong wordt vastgehouden.

De laatste wedstrijden is ook meteen duidelijk hoe belangrijk het is een brede, en fitte, selectie te hebben. Iedere week zijn het weer andere speelsters die, al of niet via een wissel, kunnen pieken en duidelijk iets toevoegen aan het spel.

Nog 2 wedstrijden te gaan en het gaat een zeer spannende finale worden van de Topdivisie 2018-2019. De top 3 ligt nog steeds maar 4 punten uit elkaar en de laatste wedstrijd van het seizoen wordt Peelpush thuis tegen de huidige nummer 2 Utrecht.

Volgende week is een vrij weekend en zaterdag 6 April staat de zeer lastige uitwedstrijd op het programma tegen de nummer 4 Laudame Financials VCN in Capelle aan de Ijssel, 17:00 Sporthal Oostgaarde. We kunnen wel wat Peelpush publiek gebruiken.


« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Lindeboom

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop