Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Start in de topdivisie

VV Utrecht - Peelpush 0-3
(21-25,24-26,13-25)

 Start van de competitie, eigenlijk te vroeg……… nee, dit seizoen helaas geen eredivisie (het doet nog steeds pijn) maar een stapje terug naar de topdivisie, die dus eerder begint dan de eredivisie.

We hebben een goede oefencampagne gedraaid tegen een aantal zeer sterke tegenstanders. Boordevol ambitie, maar we weten ook dat de Topdivisie een zeer sterk bezet veld heeft waarin ieder jaar weer blijkt dat iedereen van iedereen kan winnen. De meeste tegenstanders zijn onbekend, dus maar eens beginnen om van wedstrijd tot wedstrijd te kijken.

Vandaag stond dan de eerste competitiewedstrijd tegen VV Utrecht op het programma, een team dat vorig jaar in de top van de ranking eindigde, maar voor ons een onbekende tegenstander is.

Een eerste wedstrijd heeft altijd iets speciaals, waar sta je nu qua team, wie begint in de basis, gezonde spanning, en krijgen we de automatismen er weer in? Onze 13-koppige selectie telt nog 2 geblesseerden, maar beiden hebben inmiddels gelukkig zicht op herstel.

Dan de wedstrijd. De 1e set was het vooral nog rommelig. We namen een voorsprong en we hadden continu het gevoel de set onder controle te hebben, maar we liepen in eerste instantie door te veel eigen fouten (waaronder veel servefouten afgewisseld met weer goede servedruk) pas aan het einde van de set beslissend weg van de tegenstander, 21-25 en de eerste set binnen. Nu gewoon zo doorspelen zou je zeggen, nou mooi niet.

De 2e set direct een flinke achterstand door te slordig spel en Utrecht zette een tandje bij, dus dat moesten wij ook doen. Utrecht wist te ver uit te lopen. Maar door middel van een goede service konden we dit, net voordat we aan de big-points begonnen, weer gelijk trekken. Bij 20-23 leek de set binnen maar wederom slordigheden in ons spel waardoor Utrecht op 24-23 zelfs een setpoint kreeg. We wisten dat we deze set niet zomaar zouden binnenhalen, dus moest er geknokt worden en met 24-26 werd een 0-2 voorsprong genomen.

De derde set was heel anders dan de andere twee. We hadden het besef dat we toch een tandje bij zouden moeten zetten. De meiden van Utrecht, wellicht ook teleurgesteld door het verlies in de 2e set, hadden geen antwoord meer op onze service en geconcentreerde spel en kwamen ook niet meer door onze blokkade en verdediging heen. Die stond als een huis. Deze set werd dan ook eenvoudig binnengehaald met 13-25 en zo was een vurig gewenst resultaat, een 0-3 overwinning binnen.

Zo’n eerste wedstrijd wordt wel duidelijk dat we nog ontwikkeling moeten doormaken en we zijn er van overtuigd dat ook Utrecht de komende weken beduidend sterker en stabieler gaat worden, want die potentie hebben ze echt wel.
Het gaat een spannende competitie worden.

Volgende week zondag 30 september staat onze eerste thuiswedstrijd op het programma in onze eigen Körref in Meijel om 15:30 uur. Orion uit Doetinchem komt dan op bezoek, een echte “topper”, nou ja………. na 1 wedstrijd zijn dit de 2 ploegen die gestart zijn met een 3-0 overwinning en dus na de 1e speeldag bovenaan genoteerd staan (voor wat het waard is).

We hopen dat jullie, ook in de Topdivisie, ons fanatiek blijven aanmoedigen, want we hebben jullie nodig. Dus tot zondag!

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop