Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Springendal Set-Up'65 kraakt Peelpush via serve

Peelpush - Springendal Set-Up'65 1-3
(19-25; 25-18; 10-25; 17-25))

 6-Januari 2019 de kwartfinale van de nationale beker tegen Springendal Set Up ’65 thuis in Meijel.

De laatste wedstrijd thuis tegen Set-Up was vorig seizoen in de eredivisie en toen won Peelpush in een 5-setter. Set-Up is sindsdien grondig vernieuwd en de ploeg van trainer-coach Lesley de Jonge staat momenteel op een mooie 5e plek in de eredivisie.

Zal Set-Up, op Driekoningen, iets cadeau geven aan Peelpush?

6 januari is naast Driekoningen tevens de dag van het Prinsenbal in het carnavals-gekke Meijel, maar ondanks deze zware concurrentie zijn de tribunes gelukkig zeer goed gevuld en is er een mooi bekersfeertje.

In de 1e set start Peelpush erg nerveus en heeft Set-Up gelijk de druk erop staan via snoeiharde serves. Binnen no-time staat Peelpush 8 punten achter. Pas in de eindfase van de set krijgt Peelpush meer grip op het spel, kruipt langzaam iets dichterbij maar de set gaat met 19-25 toch nog verloren.

In set 2 zijn aanvankelijk de rollen omgedraaid, Peelpush heeft meer servedruk en loopt gelijk weg. Set-Up maakt veel servefouten, maar Peelpush zit ook in vechtmodus en knokt voor iedere bal. Rond de 20 punten komt Set-Up nog even terug van een 7 punten achterstand tot 2 punten, maar Peelpush vecht om iedere bal en deze enorme “knok-set” wordt dan ook verdiend met 25-18 binnengehaald.

De wedstrijd lijkt open te liggen en de teams lijken aan elkaar gewaagd. Echter…… in set 3 begint Set-Up weer met enorme servedruk en Peelpush krijgt, ondanks time-outs en wissels, geen grip op deze servedruk. Via 10-25 haalt Set-Up de set binnen.

In set 4 moet het dan gebeuren. Set-up houdt echter de hoge servedruk vast en loopt weer snel 4-5 punten uit. Peelpush weet vervolgens weer aan te haken en houdt het verschil op zo’n 4 punten tot aan de 20 punten. In een van Peelpush zijde ongelukkige fase waarin de ballen niet goed vallen slaat Set-Up het beslissende gat en via een 17-25 winnen de meiden uit Ootmarsum verdient met 1-3 en veroveren een plek bij de laatste 4 van het bekertoernooi.

Peelpush is nog te licht bevonden voor met name het servegeweld dat Set-Up gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd wist vast te houden. Via werklust kon in de rally’s goed meegespeeld worden en werd ook set 2 binnengehaald. Dit moet de basis zijn om ook in de competitie het goede gevoel weer te krijgen. Om te beginnen volgende week zaterdag uit tegen Orion in Doetinchem aanvang 18:00.


« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop