Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Sneek thuis, altijd lastig...

Peelpush - Sneek 0-3
(19-25, 22-25, 16-25)

Sneek thuis, altijd lastig...

Sneek thuis, altijd lastig…….

Bekerwinnaar Sneek, nummer 2 in de competitie tegen ons als nummer 8, maak je dan een kans?

Nou, wij dachten van wel.  Een week geleden had Sneek bij “buurvrouw” Weert een moeilijk avondje en vorig jaar wisten we thuis tegen Sneek goed terug te komen in de wedstrijd, na een 0-2 achterstand in sets, om vervolgens in de Tiebreak pas het hoofd te buigen.

En bovendien……. In deze competitie lijkt iedereen tegen iedereen punten te kunnen pakken (met Sliedrecht als uitzondering op deze regel)

Du ja, we wilden er vol voor gaan. Helaas was de publieke belangstelling, met het 3e weekend op rij een thuiswedstrijd en de komende 2 weken ook een thuiswedstrijd, beduidend minder dan we gewend zijn.

We beginnen goed aan de wedstrijd en bij een 5-1 voorsprong moet Sneek al hun 1e time-out nemen. Die werkt voor hun goed uit, want hun servicedruk gaat omhoog en ze zijn (te) snel weer op gelijke hoogte. Lange tijd kunnen we met werkvolleybal Sneek bijbenen, maar zo rond 17 punten neemt Sneek een tussensprint en wint de set uiteindelijk met 19-25.

In set 2 krijgen we de pass beter onder controle en lijkt het ook of we de set onder controle hebben door heel lang een voorsprong te koesteren. Het is wel duidelijk dat het ons heel erg veel energie kost en bij een 18-16 voorsprong heeft Sneek nog meer aanvalsrendement en zijn wij net niet in staat op het juiste moment de side-outs te scoren, dus een 22-25 verlies en daarmee een 0-2 in de wedstrijd. Pff, viel dat even tegen……

Zelfde tussenstand in sets dan vorig jaar, dus we hadden nog steeds het geloof dat we dit nog konden draaien……….

IJdele hoop, Sneek speelde zeer geconcentreerd en wij hadden vanaf het begin moeite om te scoren. De vorige 2 sets hadden enorm veel energie en concentratie gekost en de alertheid viel voor een deel weg, en dus was het snel 16-25 en 0-3, einde wedstrijd.

Kijkend naar de cijfers, passend, serverend en blokkerend waren we aan elkaar gewaagd. Het grote verschil is gemaakt in de aanvallende scores 47 voor Sneek, 31 voor ons. Met een alleszins redelijk aanvalsrendement van 30% konden we toch helaas niet tippen aan Sneek dat hier 44% noteerde. Met name hun dia (Paula Boonstra) was in topvorm met liefst 21 scores (in slechts 3 sets) en een ongelooflijk aanvalsrendement van 59%!

We weten in ieder geval waaraan we moeten werken op de training.

Volgende week Alterno, (alweer) thuis in Meijel en we kunnen jullie ondersteuning vanaf de tribunes heel goed gebruiken, dus: ”Tot volgende week zondag”!

 

Greetz,

Peelpush Dames 1« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Lindeboom

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop