Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush wint klassieker in de dop.

Voltena - Peelpush 2-3
(20-25; 22-25; 25-16; 25-23; 12-15)

Peelpush wint klassieker in de dop.
 
Voltena – Peelpush of vice versa begint al een klassieker te worden. Diverse jonge speelsters van beide teams hebben al diverse bekerfinales, NOJK-wedstrijden en een NOJK-finale bij de meiden A tegen elkaar uitgevochten. Vervolgens nog duels in de 1e divisie met Peelpush D2 en nu, door de promotie van Voltena en de degradatie uit de eredivisie van Peelpush D1, 2 wedstrijden tegen elkaar in 8 dagen tijd. Vorige week in de 1/8 finale van de nationale beker ging de winst met 1-3 naar Peelpush, en vandaag dan de wedstrijd voor de competitie.

Kon het met de blessures van Peelpush al bijna niet meer erger? Jawel hoor, voor deze wedstrijd moest Manouk op midden afhaken met een slepende duimblessure en als noodgreep werd passer/loper Jitske op midden geposteerd. Jody en Noa hadden door blessures ook een beperkte trainingsweek gehad. Een lichtpunt was dat Ilvy voor het eerst dit seizoen weer eens enkele punten kon invallen op haar weg terug van een lange schouderblessure.

De supporters hadden er dus niet alle vertrouwen in dat het vandaag goed zou komen, maar wat bleek, een niet bijster sterk spelend Peelpush kreeg een ook zeer matig spelend Voltena tegenover zich en redelijk gemakkelijk gingen set 1 (20-25) en set 2 (22-25) naar Peelpush.

In Set 3 was er bij Voltena duidelijk het besef dat de druk op Peelpush verhoogt moet worden en met de typische Voltena vechtersmentaliteit werd de servedruk verhoogd, kwam de vechtlust weer en was het nu juist Peelpush waar de concentratie verder verslapte. Binnen no-time was het 6-1 en bij Peelpush lukte vrijwel niets meer. Een dik verlies in set 3 (25-16) was het gevolg. Pas halverwege set 4 (25-23) begon Peelpush wat meer ritme te vinden, maar komt aan het einde net tekort. Een voor Voltena verdiende 2-2 tot gevolg.

Toch wordt de betere lijn in set 5 doorgetrokken en wordt met goede servedruk, en slim wisselen met Suus op de middenpositie, het Voltena weer lastig gemaakt. Op 4-8 wordt van kant gewisseld. Op 8-13 lijkt de wedstrijd gelopen, maar wederom worden scoringskansen niet omgezet en komt Voltena nog tot 12-14 terug. Maar net als bij Peelpush in Set 4 is het gat dat Voltena moet dichten toch te groot en met 12-15 wint Peelpush voor de 2e week op rij in Werkendam.

Alles bij elkaar geen goede of mooie wedstrijd van beide kanten, ondanks de 5 sets. Beide ploegen kunnen veel beter spel laten zien dan vandaag het geval was.

Peelpush mag desondanks tevreden zijn. Als je een zeer matige wedstrijd speelt, met veel blessures kampt, op het laatste moment moet improviseren en dan toch nog met een winst, in en tegen het altijd lastige Voltena, naar huis gaat, dan mag je met recht blij zijn met de 2 punten en een voorlopige 1e plaats op de ranglijst (qua punten), of, op basis van verliespunten, een 2e plaats achter Utrecht.

Het blijft erg spannend in de top van de Topdivisie waar 4 ploegen wel heel erg dicht bij elkaar staan en bovendien daarachter nog diverse kapers op de kust zijn om aan te sluiten.

Zondag 15:30 in Meijel de laatste wedstrijd van 2018 en de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft tegen de dames van VCN uit Capelle aan de Ijssel.

Be there!


« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Jumbo Meijel

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop