Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush weet de klus niet te klaren

Peelpush - Weert 0-3
(20-25,24-26,21-25)

Peelpush weet de klus niet te klaren

Peelpush weet de klus niet te klaren

Er is veel over geschreven en nog veel meer over gezegd. Dé finale van de play-outs, een allesbeslissende wedstrijd, wellicht een wel heel erg beslissende 1e set.  Spanning, zenuwen, buren, historie van speelsters, ervaring van Weert tegen de Peelpush jeugd.

Veel steunbetuigingen en sympathie voor Peelpush vooraf, al 9 jaar in de eredivisie, opleidingsclub bij uitstek, een talententeam, een echte vereniging, en na Sliedrecht heeft Peelpush de meeste Facebook volgers in de eredivisie dames. Tja, dat alles levert je helaas geen bonuspunten op, maar gelukkig wel een bom en bomvolle sporthal in Meijel waar de spanning duidelijk voelbaar is.

In eigen huis heeft Peelpush het bijna iedere tegenstander in de reguliere competitie moeilijk gemaakt. Van Weert werd met 3-1 gewonnen in Januari en ook Flamingo’s werd in de play-outs thuis met 3-1 verslagen. Dus vandaag tekenen we allemaal voor wederom een 3-1 winst.

Peelpush begint met de bekende starting six, Lieke als setter, Jody en Noa op de buiten, Claire en Manouk op midden en Sanne op de diagonaal. Drie van deze meiden wonnen vorig jaar nog het NOJK-meiden A.  Je ziet hun ogen, spanning, felheid, vastberadenheid, ongeduld…… Wat kunnen deze jonge meiden op dit cruciale moment brengen?

15:30 1e fluitsignaal, 1e set, gewoon 0-0……… Let’s go…… Peelpush, Peelpush, Peelpush……!!!

Weert komt fel uit de startblokken met veel servedruk en neemt een 3-6 voorsprong. 3 van de 6 punten zijn servefouten bij Peelpush (hoezo mentale druk). Peelpush heeft het moeilijk, maar staat bij 8-8 toch weer gelijk. Tot de 18 gaat het gelijk op en dan weet Weert een gaatje te slaan dat ze niet meer afgeven. Met 20-25 gaat de enorm belangrijke 1e set naar Weert. Peelpush maakt te veel foutjes en Weert is via met name Lieke Clerkx, veel meedogenlozer in het afmaken. Deze klap komt hard aan bij Peelpush en dreunt nog hard door in het begin van de 2e set.

Weert ruikt dat ze nu kunnen toeslaan en loopt uit naar een 2-9 voorsprong. Peelpush is na het verlies van de 1e set deze nog te zeer aan het verwerken. Via een heel sterke serveserie van Noa komt Peelpush gelukkig weer vol in de set en neemt zelfs brutaal de leiding op 13-11. De kolkende en heel warme hal gelooft er weer in. 17-17, 19-19, op 24-23 setpoint voor Peelpush dat via een Weerter kill-block teniet wordt gedaan. De ervaring bij Weert geeft dan de doorslag, waar Peelpush te voorzichtig wordt in het afmaken is Weert overtuigender en pakt via vol risico aanvallen met 24-26 de 2e set en stelt het eredivisieschap veilig…………..

Vreugde bij Weert, ontzetting en dikke dikke tranen bij Peelpush. De scheidsrechters zijn coulant en nemen even de tijd, maar dan moet je toch echt nog, aangeslagen en huilend, aan een 3e set beginnen. Wie heeft ooit zo’n systeem bedacht (een best of 3 zou een betere optie zijn voor de 2 laagst genoteerde ploegen uit de eredivisie). De 3e set is vervolgens voor de statistieken. Er wordt gewisseld, het niveau is, zoals begrijpelijk, nu erg matig en niemand is meer geïnteresseerd in de uitslag.

Peelpush draait geen slecht seizoen in de eredivisie, maar degradeert toch. De rode draad door het seizoen is dat met name in de big points het te vaak niet afgemaakt werd en dat wordt in de play-outs fataal. 2 weken geleden tegen Fast en nu dan ook weer. Daartegenover stond vandaag met name bij Weert Lieke Clerkx een topwedstrijd te spelen door meedogenloos aan te vallen. Zij maakte vandaag het grootste verschil.

Weert gefeliciteerd! Peelpush zit er volledig doorheen en het zal wat tijd kosten om hier doorheen te komen. Geen 10e seizoen in de eredivisie, geen beloning voor de jeugdontwikkeling, wel een staande ovatie van het hondstrouwe publiek…………  

Supporters we zijn jullie super dankbaar, jullie waren er altijd voor ons dit seizoen, en we hopen ondanks deze grote nederlaag dat jullie ook volgend seizoen onze trouwe supporters willen zijn!!

Groetjes,

Peelpush dames 1

 « terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop