Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Niet het gewenste niveau, toch winst voor Peelpush

Peelpush - Orion 3-1
(25-19, 15-25, 25-19, 25-18)

Niet het gewenste niveau, toch winst voor Peelpush
 Niet het gewenste niveau, toch winst voor Peelpush
De 1e thuiswedstrijd in de Topdivisie. Het is weer een maand of 5 geleden dat de speelvloer bedekt was met dikke tranen van het verlies in de cruciale Eredivisie play-off wedstrijd tegen Weert.
De tranen zijn weg en hebben plaatsgemaakt voor vastberadenheid. De afgelopen maanden is de vloer doordrenkt met zweetdruppels van de intense trainingen om dit jaar in de topdivisie goed voor de dag te komen.

Vandaag, volgens de ranglijst, een eerste” topper”, beide ploegen hadden namelijk als enige de 1e wedstrijd in een 3-0 winst omgezet en dus stonden in Meijel vanmiddag de nummer 1 en 2 van de nog prille ranglijst tegen elkaar. Aangezien Donitas en Voltena op zaterdag hun 2e winst hadden behaald was het zaak voor zowel Peelpush als Orion om de volle winst binnen te halen om in het spoor van deze 2 ploegen te blijven.

De soep was weer lekker, de teamfoto’s gemaakt, en de hondstrouwe supporters waren weer van de partij op de tribunes die al redelijk gevuld zijn, iets wat vooraf een vraagteken was omdat Peelpush toch een trapje lager speelt. Zaak dus om via goed spel en passie de hal weer snel verder gevuld te krijgen.

De 1e set was er echter nog geen sprake van goed spel. Of het de vorm was, de spanning, de belevening, maar het liep niet lekker. Gelukkig was dat aan de andere kant bij Orion ook het geval. Toch was het Peelpush dat op het einde van de set de overwinning naar zich toe wist te trekken en via 25-19 stond een 1-0 op het scorebord.
In de voorbereiding had Peelpush al laten zien in de 1e set vaker een slow-starter te zijn en men daarna op stoom komt. Dus de vaste volgers waren vol vertrouwen.

Maar helaas. Het loopt in de 2e set totaal niet. Orion zette goed druk, met name de diagonaal geslagen omloopbal heeft PP vooralsnog veel moeite mee. Als dan ook nog aan eigen kant alles wat maar fout kan gaan fout gaat dan weet je het wel. Ook de wissels brengen geen uitkomst. Met een dikke 15-25 verlies werd het 1-1 en was er de vrees dat dit wel eens zo’n dag kon zijn waar het maar niet op gang dreigt te komen.

Peelpush Dames 1 staat synoniem voor werklust en knap verdedigen maar tot nu toe is dit handelsmerk nog onvoldoende zichtbaar geweest.

De Peelpush coaches wijzigen op 2 posities het basis 7-tal en de handschoen die Orion in set 2 geworpen heeft wordt door Peelpush direct opgepakt. Zonder tot heel hoog niveau te stijgen wordt er wel veel geconcentreerder en met meer passie gespeeld. Van begin af wordt er direct een gat geslagen en Orion heeft even niets meer in te brengen. Met een voorsprong van 10 punten wordt er nog wat gewisseld wat dit keer helaas minder uitpakt en Orion weet de achterstand wat draaglijker te maken maar met 25-19 wordt een 2-1 voorsprong genomen.

Set 4 wordt met dezelfde opstelling als set 3 doorgespeeld en het lijkt wel of nu pas de wedstrijd begint. Aan beide kanten van het net is duidelijk dat het een cruciale set kan zijn. Diverse lange rally’s en bij Peelpush kan Suus op de midden zich naar hartenlust uitleven en zelfs Lieke kan als spelverdeelster vandaag heel wat punten scoren. Peelpush neemt halverwege de set een beslissende afstand van 3-4 punten en op het eind is de weerstand bij Orion gebroken waardoor via 25-18 de 3-1 winst wordt veiliggesteld en Peelpush met 6 uit 2 een goede start in de Topdivisie maakt.

Kijkend naar het spel in de voorbereiding op het seizoen, dan mag geconcludeerd worden dat het basisniveau zeker nog hoger kan (en moet), set 2 laat ook zien dat er nog gewerkt dient te worden om het bodemniveau op te krikken. Maar het geeft ook vertrouwen als je in staat bent om dit soort wedstrijden toch weer onder controle te krijgen en 3 punten pakt.

1e thuiswedstrijd, 1e thuiswinst en natuurlijk wordt er dan “getokt” in de Korref en toosten we met onze nieuwe sponsor “de Heere van Meijel”!

Op naar volgende week. Op zaterdag om 17:30 in Apeldoorn tegen Alterno 2. Be there!


« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop