Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Heren 1 wint eerste wedstrijd in Elburg!

EVV Elburg H1 - Peelpush H1 1-3
(25-21, 13-25, 21-25, 23-25)

Heren 1 wint eerste wedstrijd in Elburg!
 Na een week hard trainen mochten de mannen van Peelpush weer eens afreizen naar het verre Elburg om een revanche te nemen op het team waar in de beker nog met 2-0 van werd verloren. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden met een hoog vechtgehalte omdat het team van Elburg een team is waar ervaring een grote rol speelt. Dit betekende dus dat de mannen van heren 1 flink aan de bak moesten om de verdediging van EVV te breken.

Met de focus op plezier en frivool spel werd er aan de eerste set begonnen. De start was goed, maar in het midden van de set werden de rollen omgedraaid. Peelpush zakte terug in zijn spel en het was Elburg dat de boventoon had. Het plezier had plaats gemaakt voor een kleine frustratie en dit deed het spel geen goed, wat resulteerde in een verlies met 21-25.

Na een korte bespreking tussen de eerste en de tweede set in werd er fris en met goede moed gestart aan set nummer 2. De opdracht was om te laten zien waar we voor gekomen waren, en dat was natuurlijk een revanche. Deze opdracht werd goed uitgevoerd, want Peelpush klom direct boven op Elburg door een goede servedruk neer te zetten waardoor hun spel voorspelbaar werd. Hierdoor konden de Meijelse mannen hun aanval goed op bouwen en met een stabiele pass, een veelzijdige spelverdeling en een knallende aanval vloog heren 1 over het team van Elburg heen. 25-13 in het voordeel van Peelpush.

In set 3 moest het niveau van de tweede set dus doorgezet worden en dat betekende dat Peelpush flink moest blijven werken om de punten binnen te halen. Gelukkig was werklust iets wat het deze wedstrijd niet aan ontbrak, want ook deze set knalden de mannen er goed en hard op. Elburg bood wel wat meer tegenstand, maar de heren uit Meijel lieten EVV niet langszij komen en haalden ook deze set binnen met een stand van 25-21.

Set nummer 4 zou de laatste set van de wedstrijd zijn, althans dat was het doel. We moesten ervoor blijven zorgen dat Elburg onder druk bleef staan, en dat de servedruk niet terugzakte. Bij een voorsprong van 10-5 zag het er goed uit voor Peelpush, maar na een flinke servicereeks van Elburgse kant werd de stand omgebogen tot 10-13. Het Meijelse team kwam namelijk niet tot scoren toe en het leek alsof EVV een opleving had en het alles gaf om er een vijfde set uit te slepen. Tot 21-19 liep Peelpush constant achter de feiten aan en was het lastig om langszij te komen, maar toen boog het team uit Meijel de stand om tot 22-21. Dit zorgde voor een grote euforie waardoor de drive om te winnen alsmaar groter werd. Bij een stand van 24-23 in het voordeel van Peelpush kwam het servicekanon die de lange serie in het begin van de set maakte aan serve. Dit bleek uiteindelijk niet zo dreigend als dat het op het begin leek, want deze serve eindigde tegen de antenne waardoor Peelpush zijn eerste wedstrijd op vreemde bodem won met 3-1. 25-23.

De wedstrijd werd getekend door hard werken en echt vechtvolleybal, waarin Peelpush veerkracht toonde wat resulteerde in een verdiende 3-1 overwinning. Komende zaterdag zijn wij te vinden in het Zuid-Limburgse Landgraaf waar wij om 19:00 de strijd aan gaan met VCL H1. Wij hopen u hier te zien om ons te steunen!

“één voor allen, allen voor één!”


« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

Extreme

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

Lindeboom

Co sponsor

Soest Trappen

Website sponsor

Inovamedia

Media sponsor

Gezien