Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

De kop is er af voor Dames 1

De kop is er af voor Dames 1
Het zal even wennen zijn geweest: Peelpush Dames 1 speelde afgelopen zaterdag 29 augustus, op de jaarlijkse Peelpushdag, haar eerste oefenwedstrijd en het team heeft een complete metamorfose doorgemaakt. Trainer/coach Johan Leenders heeft de afgelopen maanden maar liefst 8 nieuwe speelsters in moeten meten. Met een selectie bestaande uit 10 speelsters in de leeftijd van 16 tot 27 jaar startte de ploeg aan de voorbereiding. Met drie trainingsweken achter de kiezen was het team wel toe aan een krachtmeting om te zien waar het staat en waar de komende periode de focus op zal moeten komen te liggen.
Ook al stond er dus een compleet nieuw team in het veld, de trouwe supporters die ook nu weer aanwezig waren, zagen al gauw weer echte Peelpush-elementen: gretigheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen. De serve liep naar behoren en ook de blokkering, met name aan de rechterkant, stond vaak als een huis. Punt van aandacht is de passing, hier zal flink op worden getraind de komende weken.
Laura de Jong was vanwege knieklachten nog niet volledig inzetbaar en om die reden mochten Jody Selten en Julia Kuijpers van Dames 2 hun opwachting maken. Deze twee 16-jarige supertalenten deden dit met verve!

Libero Kim de Wild blikt alvast vooruit:
Het is schakelen in verwachting, zeker na een seizoen als vorig jaar waarin we lange tijd meespeelden om de prijzen. We zijn weer aan het bouwen en beschikken over een jonge en gretige ploeg. We hebben er zin in en zijn vol vertrouwen om er een mooi seizoen van te maken.

Komende zaterdag 5 september speelt Dames 1 tegen Oskam Taurus, in Houten. Op 20 september is de ploeg weer in de vertrouwde Sporthal De Korref te bewonderen. De staf is er in geslaagd om die dag een internationaal toernooi te organiseren, deelnemers zijn Sliedrecht Sport, Asterix Kieldrecht (B) en Ladies in Black Aachen (D) en van 12.30u tot 18.00u bent u in de gelegenheid deze ploegen aan het werk te zien.
De kop is er af, graag tot binnenkort!

Foto: Peelpush Dames 1 2015/2016 (Fotograaf Wim Simons).

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

Feroce2

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

SNS regiobank Alterna

Co sponsor

Jumbo

Website sponsor

Inovamedia

Media sponsor

Gezien