Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Peelpush baas in eigen huis

Peelpush baas in eigen huis
Afgelopen weekend stond het eigen kermis toernooi op het programma. Er werd door 12 teams van Nederland en Duitsland gespeeld om de fel begeerde kermisbokaal. Vorig jaar slaagde het eerste mannenteam van Peelpush erin om de bokaal in eigen huis te houden. Dit jaar moest de titel dus worden verdedigd.

In de poulefase werden 3 wedstrijden gespeeld; tegen Arvevo H1 (1e divisie), Bocholt H1 (2. Bundesliga duitsland) en Compaen (topdivisie).

Om 13.00 uur werd er gestart tegen Arvevo H1 uit Arnhem. Na een goede start kwam Peelpush een aantal punten los. Helaas sloop er tegelijk wat gemakzucht in kwamen de Arnhemmers dichterbij. Dit resulteerde in een spannende slotfase. Hierin kwam toch het niveau verschil boven water en kon Peelpush de set naar zich toe trekken. 26-24.

De tweede set moest Peelpush aan de bak. De tweede set verliep een stuk beter aan de kant van Peelpush. De voorsprong werd vastgehouden en niet meer weggegeven. 25-19.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het net gepromoveerde Duitse Bocholt H1. Van begin af aan was te zien dat het een moeilijke pot ging worden. De Duitsers waren technisch zeer sterk en hadden slimme aanvallers. De eerste set hield Peelpush telkens een nipte voorsprong, maar liet zich boven de 20 het kaas van het brood eten en verloor met 23-25.

De tweede set gingen de Duitsers beter spelen. Peelpush kon hier helaas geen vuist tegen maken en verloor ook deze set met 16-25.

De derde wedstrijd werd gespeeld tegen Compaen H1 uit de Zaanstreek. Tevens was het een tegenstander van dit seizoen en zou het dus een leuke pot kunnen worden. De wedstrijd liep gelijk op. Aan de kant van de Peelpush mannen was telkens een kleine voorsprong, maar die werd ook weer snel weggewerkt door Compaen. De eerste set werd met een miniem verschil gewonnen door de heren van Peelpush; 25-23.

De tweede set werd een kopie van de eerste set. Compaen bleef telkens goed bij en dus eindigde ook set twee met een miniem verschil; 27-25. Ook dit maal voor de heren van de Peelclub.

Zo belandde de heren van Peelpush met 4 punten in de finale en was het dus nog steeds in de race voor de titel. De uiteindelijke tegenstander werd Orion H2 uit Doetinchem. De velden werden snel afgebroken en het centre court werd opgebouwd.

De eerste set werd goed begonnen en Orion werd meteen onder druk gezet. Met een ruime voorsprong werd tegen het einde van de set door de mannen van Peelpush achterover geleund alsof de buit al binnen was. Hierdoor kon Orion dichterbij sluipen. De mannen van Peelpush werden op tijd weer wakker en trokken de set naar zich toe; 25-20.

De tweede set verliep een stuk lastiger dan de eerste set. Orion begon beter te spelen en maakte minder fouten. De Peelclub verspeelde een voorsprong op het einde van de set en verloor onnodig met 23-25.

Een derde set moest dus uitmaken wie er met de titel vandoor ging. Met 7-8 in het voordeel van Orion werd er gewisseld van kant. Door een tandje bij te schakelen kwam Peelpush langszij en kwam het op een 14-11 voorsprong en daarmee ook op matchpoint. De legendarische 14-11 bekend van afgelopen seizoen tegen Prins/VCV in de golden set van het bekertoernooi. Ook dit maal mocht Joeri Polman het op zich nemen om te serveren. Dit maal maakte hij korte metten met het syndroom van 14-11 en besliste de wedstrijd in het voordeel van de Peelclub.

De titel werd dus met succes verdedigd en gevierd op de Meijelse Kermis. We mogen terugkijken op een geslaagde dag. We hebben laten zien elke week weer stappen te maken. Volgende week staat het driekamp in Dordrecht op het programma. Tegenstanders zijn Dordrecht zelf en eredivisionist Fusion. Een mooie krachtmeting dus. We willen de supporters, de organisatie en de deelnemende teams bedanken! Tot volgend jaar!


« terug naar overzicht
Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Cluster sponsor

Extreme

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

Lindeboom

Co sponsor

Jumbo

Website sponsor

Inovamedia