Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Goed begin, maar toch het halve werk

VC Landgraaf H1 - VC Peelpush H2 3-2
(23-25 24-26 25-19 25-23 15-9)

Goed begin, maar toch het halve werk
 Op zaterdag 28 november stond de wedstrijd tegen VCL uit Landgraaf op het programma. Landgraaf staat bekend als een ploeg met een grote drive om wedstrijden vechtend te winnen en het was aan Peelpush om hier tegenop te boksen.

Na de warming up werd het fluitsignaal geluid en de wedstrijd kon van start gaan. Heren 2 keek tot en met de helft van de set aan tegen een achterstand na een aantal goed serveseries van VCL. Om deze set nog binnen te halen moest dus geknokt worden voor elke bal, wat dan ook erg goed gedaan werd. Deze set werd uiteindelijk beslist aan de kant van Peelpush met een stand van 23-25.

De tweede set stond gelijk aan de eerste. Aan het begin liep het niet erg goed aan de kant van Heren 2, en liep landgraaf uit tot een voorsprong van 5 á 6 punten. Weer moest er gevochten worden voor de punten, wat de verwachting voor de wedstrijd ook waar maakte. Halverwege de set draaide de meijelse mannen de set om en namen ze het initiatief, wat uitdraaide in een spannende slotfase. Ook deze keer trok Heren 2 aan het langste eind met een stand van 24-26.

Om de wedstrijd te beslissen en de winst binnen te halen, moest de derde set gewonnen worden. VCL had er deze set voor gekozen om de passlinie te versterken, en dat pakte goed uit. Het spel van Landgraaf werd minder voorspelbaar, en de verdediging en de pass van Peelpush leek gebroken. Deze set werd dan ook beslist in het voordeel van VCL: 25-19.

De tweede kans om de wedstrijd te winnen was de vierde set. Met Rob Cattenstart dit keer op de midden, Ralf Schamp als frisse spelverdeler en Peter Beijers op de diagonaalpositie werd er begonnen aan deze set. Er werd met gedrevenheid gespeeld en aan beide kanten was de rivaliteit te merken. Peelpush bouwde een voorsprong op van 4 punten en stond met 22-18 voor. Dit betekende dus dat de mannen uit meijel de wedstrijd in 3 punten zouden kunnen beslissen, en met de winst richting huis konden keren. Ook wilde VCL deze set binnen slepen om nog een kans te hebben, en dat lieten ze merken door bij te komen tot 23-22. Jammer genoeg voor Peelpush drukte Landgraaf deze serie punten door en won de set met 25-23.

Net als vorig jaar werd Peelpush hierdoor gedwongen om een 5e set te spelen tegen het gedreven team van de zuid Limburgers. Deze set werd slecht begonnen, en met een stand van 3-8 wisselden de teams van kant. Peelpush kon het niet meer opbrengen om de voorsprong van Landgraaf te tackelen en verloor set 5, en hiermee ook de wedstrijd, met 15-9.

Komend weekend wordt er niet gespeeld, dus heeft Heren 2 twee weken de tijd om zich op te maken voor bovenbuurman Wik/Univé uit Groot-Ammers. Deze wedstrijd zal om 16:30 aanvangen op 12 December in Sporthal de Körref in Meijel.


« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

Extreme

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

SNS regiobank Alterna

Co sponsor

Soest Trappen

Website sponsor

Inovamedia

Media sponsor

Gezien