Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

2017 begint met winst voor H1!

Peelpush H1 - VC Landgraaf H1 3-1
(25-20, 25-12, 25-22, 25-27)

2017 begint met winst voor H1!
 Na een lange periode van 5 weken zonder wedstrijd was het afgelopen zaterdag weer tijd om het veld te betreden. Hiermee zou het startsignaal gegeven worden voor het begin van de tweede helft van de competitie. 
De eerste tegenstander van de tweede helft was VC Landgraaf. Een ploeg met bekende gezichten, waar H1 al vaker een pot tegen heeft gespeeld. De eerste wedstrijd (uit bij Landgraaf) werd met 3-1 gewonnen en sindsdien heeft Landgraaf een matig seizoen gedraaid. Het zou dus in eerste instantie een degelijke overwinning moeten worden, maar natuurlijk blijft de bal rond en kan Landgraaf ook stunten.

De eerste set werd direct begonnen met een goede serveserie aan de kant van Peelpush. een 5-1 voorsprong werd opgebouwd, en dit legde de basis voor een prima eerste set. Een aantal momenten was het nog wat rommelig aan Meijelse kant, maar Peelpush kwam geen enkele keer in de problemen. De eerste set werd dan ook gewonnen met 25-20.

Set twee begon eveneens met een serveserie aan Meijelse zijde. Dit keer met een nog grotere voorsprong, 7-1 voor Peelpush. Landgraaf probeerde nog bij te komen maar Peelpush stormde flink door en verzorgde het eigen spel goed. Hierdoor kon Landgraaf niet bijbenen en walste Peelpush over de Zuidelijke mannen heen met 25-12. 

In set drie zakte de concentratie een stukje weg. Dit kon je vooral merken aan het slordige spel aan Meijelse zijde. Ballen die in de voorgaande sets makkelijk gecontroleerd werden, werden niet goed genoeg gespeeld tijdens de derde set. Hierdoor werd het uiteindelijk nog spannend, aangezien Landgraaf op verschillende momenten profiteerde van de Meijelse onoplettendheid. Toch trok Peelpush op het laatst aan het langste eind en werd de derde set, en daarmee ook direct de wedstrijd, met 25-22 gewonnen. 

Set 4 moest voor het bonuspunt gaan zorgen, en met Thijs Brabander weer na een lange tijd terug in de opstelling moesten de mannen van Peelpush dit bonuspunt binnen gaan halen. Dit ging alleen niet zoals gepland. Landgraaf speelde verzorgder dan Peelpush en de Meijelse equipe leek afgeleid. Zonder enige vorm van concentratie speelde de Peelpushmannen de vierde set, wat er voor zorgde dat het uiteindelijk tot een spannende ontknoping zorgde. Op een stand van 25-26 was het Landgraaf die de bal op Meijelse bodem wist te krijgen, waardoor het bonuspunt verloren ging. 

Al met al een goed begin met een zure nasmaak. De laatste set werd namelijk onnodig verloren. Komende week word er hard getraind om de concentratie en de verzorging van voor de winterstop terug te krijgen, zodat we komende zaterdag kunnen knallen tegen de huidige nummer 3 van de ranglijst; VV Alterno H2.

Één voor allen, allen voor één!

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

Extreme

Briljant sponsor

Rabobank

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Soest Trappen

Website sponsor

Inovamedia

Media sponsor

Gezien