Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Heren 1 herpakt zich en wint in Zwolle!

VC Zwolle H2 - Peelpush H1 1-3
()

Heren 1 herpakt zich en wint in Zwolle!
 Zaterdag 25 maart mocht Peelpush weer aantreden voor de wedstrijd tegen Zwolle H2. Hiervoor werd er afgereisd naar de volleybaltempel van Nederland, namelijk het Landstede Sportcentrum. Ook dames 1 reisde af naar Zwolle, omdat zij daar handhaving konden bemachtigen wilden zij 2 sets winnen van Zwolle. 

De heren van Zwolle strijden dit jaar tegen degradatie en moesten dus zoveel mogelijk punten pakken tegen Peelpush. Werd dit niet gedaan, dan zou de klus lastig worden voor Zwolle. 

De eerste set werd matig gestart aan de kant van Peelpush. De pass lag nagenoeg perfect, maar de ballen werden niet gescoord. Op de een of andere manier kreeg de zwolse verdediging overal wel een hand, voet of lichaam onder. Zo kwamen we al gauw op een achterstand van 4 á 5 punten. Deze achterstand moesten we dus overbruggen wilden we geen teleurstellend resultaat behalen. Gedurende de set kwamen we steeds dichterbij, en kwam uiteindelijk het 'erop en erover' moment. Peelpush ging Zwolle voorbij en won de eerste set.

Toch waren de Meijelse mannen niet geheel gerust op een overwinning, en zou er hard geknokt moeten worden om de overige sets binnen te halen. Set 2 begon eigenlijk net als de eerste set. Weinig scoren, maar wel goed passen en verdedigen. Toch liep deze set niet hetzelfde af als de eerste set, want Zwolle wist namelijk door te drukken en de set, en daarmee het eerste belangrijke puntje tegen degradatie mee te pakken. 

Peelpush moest uit een ander vaatje gaan tappen, en de aanvalsdruk moest omhoog. Hoger, harder en scorender. Toch begon de set aanvallend weer matig. Gelukkig zat de gehele wedstrijd de passing goed, met dank aan Ivo Naus die zich meer dan hersteld heeft. Peelpush haalde Zwolle uiteindelijk weer in, en de Zwolse mannen konden geen gaatjes meer prikken in de Meijelse verdediging. Deze set ging dan ook naar de mannen van Peelpush.

In set 4 moest en zou niet verslapt worden. Heren 1 moest door gaan op het niveau waarmee ze de laatste delen van elke set speelden zodat Zwolle onder druk bleef staan. In set 4 lukte dat niet volledig, maar werd het uiteindelijk wel spannend. Toch trok Peelpush aan het langste eind en sloot ook deze set winnend af, met als beloning de zuurverdiende 4 punten die toegevoegd kunnen worden aan de ranglijst. 

Met nog 3 wedstrijden te gaan staat Peelpush nu 2e op de ranglijst, achter Reflex. En laat die tegenstander nu net komende zaterdag naar Meijel komen. Dat Reflex een goed team heeft weten we, maar we gaan er een spectaculaire pot van maken en we gaan knokken voor wat we waard zijn in de Körref! 

Tot dan, 19:00 uur in de Körref!

'Één voor allen, allen voor één!'

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

Extreme

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Soest Trappen

Website sponsor

Inovamedia

Media sponsor

Gezien