Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Eerste winst voor dames 2!

Peelpush ds 2 - Scylla ds 1 3-1
(25-18, 25-19, 25-17, 19-25)

Eerste winst voor dames 2!
Afgelopen zaterdag stond Scylla Dams 1, thuis om 14:00, op het programma. Scylla die 9e op de ranglijst stond en wij die na de nederlaag op Sliedrecht helaas 12e staan. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Deze keer ging Maud Coolen uit dames 3 mee om de taak als spelverdeelster in te vullen.

De eerste set begon moeizaam door veel pass en servesfouten. Op een stand van 10-11 achter, serveerde Loes een serie en kwamen we al snel op een 16-11 voorsprong. Door degelijk spel in de eindfase van de set werd de eerste set dan toch gewonnen met 25-18.

Met Lynn gewisseld voor Guusje op de buitenkant startte we de tweede set een stuk scherper. Door een prima serviceserie van Maud kwamen we al snel op een 4-0 voorsprong. Met een 7-2 voorsprong kregen we een mindere fase en kwamen we op een 7-8 achterstand. Door ons zelf te herpakken kwamen we op een 19-15 voorsprong. Door een subtiel lobballetje van Liselotte in het centrum en een mooie ace van Ayla wonnen we dan ook de 2e set en dus stond het 2-0 in sets. Nu kwam de overwinning wel steeds meer dichterbij.

In de derde set kwam Lynn erin voor Sanne. Op de stand van 9-3 in ons voordeel had Mirna een geweldig killblock. Doordat we veel overtuiging en degelijk spel toonden, werd op een een stand van 13-6 dan ook de eerste time-out aangevraagd aan de kant van Scylla. Dat bleek echter aan de late kant! Alles lukte bij ons en we speelde de set dan ook netjes uit. Met een stand van 25-17 was de 3e set dan ook in onze handen!

De vierde set had een ander verloop dan alle andere. Lynn werd weer terug gewisseld voor Sanne. Door verlies aan concentratie en minder overtuiging in onder andere de pass liepen we gedurende de set achter feiten aan. We konden ons ook niet herpakken en verloren de vierde set met 19-25.

Toch is de eerste overwinning van het seizoen een feit! We konden dan ook weer het welbekende tokliedje zingen.

Volgende week zaterdag reizen we af naar Nieuwendijk om daar tegen Voltena Dams 1 te spelen!
Alle support is welkom!

Eke Denessen

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Soest Trappen

Website sponsor

Inovamedia

Media sponsor

Webshop