Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Heren 2 wederom in de 1e divisie!

Na een tweede seizoen van handhaving via de nacompetitie, gaat Peelpush heren 2 alweer op voor het derde jaar in de 1e divisie.

2014/2015 begon matig, maar eindigde des te sterker. Na een rush van 8 overwinning in 11 wedstrijden, kwamen de heren slechts 1 schamel punt te kort. Een sterk optreden tegen Roosendaal zorgde vervolgens dat het 1e divisieschap voor een derde jaar op rij werd veiliggesteld. Na het seizoen werd duidelijk dat de selectie van trainer/coach Sjoerd Simons een aantal wijzigingen zou ondergaan. Oscar de Jong, Arjan Naus, Rick Tunnessen en Tijs van Laanen besloten op een lager niveau verder te gaan, dan wel (voorlopig) de volleybalschoenen op te bergen. Daarnaast besloot aanvoerder Marijn Kessels voor zijn kansen bij heren 1 te gaan. Tot slot nam Peelpush afscheid van trainer Bernd Mikkers, waardoor ook de staf van een update moest worden voorzien.

Al in een vroeg stadium werd met talenten van zowel binnen als buiten de vereniging gesproken, om weer een volwaardige selectie op de been te brengen. Vanuit heren 3 komt buitenaanvaller Peter Beijers over. Na enkele jaren zijn studie voorrang te verlenen, gaat Peter dit jaar vol enthousiasme de uitdaging aan. Van HHC uit Horn komt buitenaanvaller Brent Grabert de gelederen versterken. Deze talentvolle speler zal dit jaar flink gaan investeren om zichzelf verder te ontwikkelen op nationaal niveau. Van Stravoc uit Stramproy komt middenaanvaller Ko Lansink over. Na enkele jaren 3e divisie gaat Ko nu de uitdaging op 1e divisie niveau in Meijel aan. Tot slot mag heren 2 een oudgediende verwelkomen. Na enkele invalsbeurten afgelopen seizoen, heeft Rob Cattenstart besloten dit seizoen volwaardig lid van heren 2 te worden. Na zijn hele carrière op de midden te hebben gespeeld, zal Rob nu op de diagonaal positie zijn geluk beproeven. De selectie bestaat verder uit Ralf Schamp, Ken Leenders, Bas Hofman, Thijs Brabander, Tom Sillekens en Rikus Leenders. Tot slot is de staf rondom heren 2, die verder nog bestaat uit manager Christof Brabander, uitgebreid met niemand minder dan Guido Görtzen. De oud-international en Olympisch kampioen zal naast zijn rol als trainer/coach van heren 1, ook trainingen van heren 2 verzorgen.

Met deze selectie van bestaande en nieuwe enthousiaste spelers zal de doelstelling dit seizoen zijn om een hecht collectief te vormen. Afgelopen seizoen waren de individuele kwaliteiten waarschijnlijk van het hoogste niveau wat heren 2 ooit heeft gehad, maar als team kon het vaak weinig extra's bieden. Dit seizoen zal "teamwork makes dreamwork" hoog in het vaandel staan, naast het doorontwikkelen van de talentvolle spelers binnen de selectie. Het succesvol doorlopen van dit proces moet leiden tot rechtstreekse handhaving in de 1e divisie. Kortom, uitdagingen genoeg voor Sjoerd en zijn mannen. Bent U nieuwsgierig geworden? Heren 2 is om de week in de eigen Körref te bewonderen, zaterdags om half 5.

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

Extreme

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Rabobank

Website sponsor

Inovamedia

Media sponsor

Gezien