Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Moeizame winst in Nijmegen voor Peelpush.

VoCASA H1 - Peelpush H1 1-3
(21-25, 23-25, 27-25 & 23-25)

Moeizame winst in Nijmegen voor Peelpush.
Een week met ups & downs voor Peelpush Heren 1, na de euforie van afgelopen woensdag waar de Meijelse heren een plek bij de laatste vier van het bekertoernooi wisten te bemachtigen leek het alsof ze zaterdag 6 februari vergaten te volleyballen tegen VoCASA. Wellicht dat de kleuren rood, geel en groen hier iets mee te maken hadden, maar de heren waren er niet helemaal bij. Ondanks deze afleidingen bleek Peelpush wel een maatje te groot voor VoCASA en wist eindelijk eens te winnen in Nijmegen na jaren.

VoCASA had hun huiswerk goed gedaan en probeerde Peelpush haar eigen sterke punten te kopiëren, de sterke servedruk die we normaal gewend zijn van Peelpush werd deze keer vanuit de ‘paarse’ kant gelanceerd. De Peelse pass-linie kon hier maar moeizaam mee om gaan en kon zo niet in hun eigen spel komen. De aanvullende foutenlast bracht ook geen vertrouwen in het spel. Boven de twintig kwam Peelpush op vertrouwd gebied en kon het in de ‘big points’ snel afmaken, 21-25.

De heren van Peelpush leken zich te realiseren dat dit spel ondermaats was, echter brachten deze observaties niet de gewenste ommekeer. Ook in set twee bleef de foutenlast hoog en VoCASA bleef de servedruk opvoeren. Nogmaals lukten het Peelpush om ook de tweede set moeizaam binnen te slepen, 23-25.

Het vertrouwen wat groeide bij VoCASA wekte het idee dat er voor de thuisploeg ook daadwerkelijk een set te halen viel. Peelpush bleef veel eigen fouten maken en kwam maar niet in de wedstrijd. Een knappe dubbele wissel aan de ‘paarse’ kant leverden eindelijk de gewenste setwinst op voor VoCASA, de 7e verloren set van Peelpush was een feit, 27-25.

Ook in set vier bleven de Nijmegenaren vechten voor wat ze waard waren en Peelpush bleef het moeilijk hebben. Met enkele krachtige pipe aanvallen werd de vechtlust van de ‘paarse’ bestempeld. De nodige druk die het spel met zich meebracht bleek voldoende voor VoCASA om te zwichten. Bij 23-23 werden twee fouten aan Nijmeegse kant verzilverde in een winst voor Peelpush, 23-25, maar wel een erg moeizame!

De druk die VoCASA bleef voeren zorgde ervoor dat Peelpush geen moment in de wedstrijd zat, echter konden de heren uiteindelijk wel de schouders ophalen en met de winst huiswaarts keren.

Na twee intensieve weken van veel wedstrijden en mooie momenten hebben de Peelpush heren even rust om zich vol op te laden voor het final four weekend, 20 & 21 februari.

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

Extreme

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

Verhuurbedrijf Lumar

Co sponsor

Graphic en Mail

Website sponsor

Inovamedia

Media sponsor

Gezien