Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Dames 1 onderuit tegen Taurus

Peelpush DS1 - Oskam Taurus 1-3
(11-25, 30-28, 21-25, 20-25)

Dames 1 onderuit tegen Taurus
Hoe graag de speelsters van Peelpush ook punten hadden gepakt tegen eredivisiedebutant Taurus, het heeft niet mogen baten. Na afloop stond er in sporthal de Körref een teleurstellende 1-3 nederlaag op het scorebord.

Aan de eerste set moeten maar niet al te veel woorden vuilgemaakt worden. De 11-25 was vooral pijnlijk en het gevolg van een slechte start. Aan Meijelse zijde werden veel te veel persoonlijke fouten gemaakt. De passing was moeizaam en de service haperde te vaak. Taurus had daarentegen de verdediging prima op orde en daar had Peelpush geen antwoord op.

In set twee kreeg Peelpush het publiek op de banken. Ilvy Sanders begon met drie mooie punten, en in de slotfase zorgde Karlijn Jongbloets voor de nodig rust in de passing. Het was ongelooflijk spannend. De thuisploeg sleepte de set puur op karakter binnen. Een 21-24 achterstand werd omgebogen tot 24-24. Na een spannend slot werd het 30-28 voor Peelpush.

Ook in de derde set ging het lang gelijk op en bij 20-19 leek Peelpush de tweede setwinst te gaan pakken. Maar het werd via 20-21 uiteindelijk 21-25.

De vierde set bleek helaas de laatste te zijn: 20-25. Het ging lang gelijk op, maar ook nu bleek Peelpush niet in staat om de setwinst binnen te harken.

“In de slotfase van de set wordt de druk hoog en wordt scoren moeilijker”, zei passer-loper Laura de Jong na afloop van de wedstrijd.

Loni Wissink hamerde 17 punten binnen. Ilvy Sanders was goed voor 11 punten. Nikki van der Veen 10, Laura de Jong 9, Annette ter Hedde 7, Bregje van den Heuvel 2.

Peelpush rest niets anders dan de wonden te likken en zich te focussen op de volgende wedstrijd. Die is komende zaterdag in Arnhem tegen het Talent Team, de huidige nummer zeven van de eredivisie. Als er dan in sporthal Valkenhuizen (13.30 uur) punten gepakt moeten worden, zal de foutenlast omlaag moeten. Zondag werden er met de service 14 punten weggegeven en ging het in de passing 13 keer mis.

« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

Extreme

Briljant sponsor

Gemeente Peel en Maas

Co sponsor

Lindeboom

Co sponsor

Graphic en Mail

Website sponsor

Inovamedia

Media sponsor

Gezien