Volleybalvereniging Vershuys.com Peelpush Meijel

Een moeizame overwinning

Dros- Alterno ds2 - Peelpush ds1 2-3
(25-23/ 30-28/ 12-25/ 17-25/ 12-15)

 Ahh, de nazomer. Een prachtig fenomeen waarvan iedereen dacht dat het weken geleden al tot een einde was gekomen. Gelukkig was zaterdag niets minder waarEen prachtige en vooral zonnige dag die in de ochtendgloren al op te merken was. Voor ons betekende dat een belangrijke uitwedstrijd tegen Dros-Alterno in Apeldoorn op het programma.

 

We vertrokken met verschillende auto’s uit alle hoeken van het (zuider)land om die middag (of was het toch al ’s avonds?) de derde topdivisie wedstrijd van de competitie te spelen. Na enige tijd hebben we ons op tijd mogen verzamelen in de kantine van de Alterno hal. Er werd gesproken over het gemis van het mooie weer terwijl de zon naar hartenlust scheen, er werd wat gegeten en gedronken, totdat de tijd daar wees was om de pre-party in de kleedkamer te starten. 

 

Shirts en broekjes werden uitgedeeld, de schoentjes goed gestrikt, de haartjes gekamd, liters haarspray gespoten en flessen gevuld. Op en top klaar om ons richting de zaal te begeven. We waren zelfs zo op tijd dat er nog tijd was voor een minitraining, how-to-play-under-a-low-roof’ en andere uiteenlopende rituelen. 

 

“We zullen elke wedstrijd moeten spelen als een finale om ons eigen niveau en beoogde resultaat te kunnen behalen” (even alvast oefenen voor Sinterklaas), was een terugkerende uitspraak. Het is al menig maal eerder gezegd, dus deze keer kan er ook nog wel bij: Deze competitie is zo gecompliceerd, iedereen kan van iedereen winnen. Scherpte en focus zijn essentieel! Hoewel Alterno D2 zonder punten onderaan de ranglijst stond, betekende dat voor ons helemaal niets anders dan volle bak ervoor gaan. En na drie wedstrijden is er ook nog weinig over te zeggen natuurlijk.

 

Toen iedereen bezig was met de minuten en seconden van de foutief lopende klok terug te rekenen naar de juiste tijd, vond coach Johan het wel tijd om gewoon te beginnen. Een driekwartier later en een succesvolle warming-up betekendende eerste zweetdruppeltjes op voorhoofd en vloer, klaar voor de start. 

 

De eerste set begon helaas niet zo lekker. Al gauw sloeg Alterno een gaatje, omdat initieel onze pass erg afwisselend was. Het was rommelig in het veld, waarbij iedereen wel een foutje maakte. ‘Hee, maar dit is niet wat we willen!’. De coaches pakten hun time-out om even iedereen terug op scherp te stellen en hun woorden sneden dan ook hout (nee, niet de vloer). Het ging even gelijk op en vooral door een serviceserie van mevrouw Selten (12) bracht de stand weer even bijna gelijk. Helaas kon dat niet volgehouden worden en Alterno pakte het punt terug. Wissels aan de kant van Peelpush moesten zich voorbereiden, maar het mocht niet baten. De eerste set werd verloren met 25-23.

 

Waar was de uitstraling en het plezier in het veld? Twee factoren die tekenend zijn voor Peelpush dames 1 en vaak samen in een zin gaan! Er werden speelsters gewisseld om het vuurtje aan te kunnen wakkeren. “Waar is die aansteker?” “Het wordt tijd voor een dikke bosbrand hiero!” Was de instelling waarmee de tweede set gestart werd. Enthousiast en met veel lawaai werden punten binnengesleept, maar het ging zeker niet makkelijk. Beide teams zijn menig maal op setpoint gekomen, maar konden het niet afmaken. Een aantal dubieuze calls van de scheidsrechters zorgden voor ergernis en fanatieke opwellingen. Aan beide kanten werd geknokt op het setpoint te pakken. Het duurde en duurde en nog meer setpoints kwamen voorbij. Er was dan ook extra-time nodig om deze set tot een einde te laten komen. De stand op het telbord: 30-28. Helaas voor Alterno deze winst.

 

“We gaan nu voor de vijfsetter!”, werd overtuigend geroepen. We begonnen standvastig aan de derde set. Lotte VD Horst (8) scoorde aan de lopende band op de diagonaal en het midden liep lekker. Er was niets op de energie en overtuiging van deze set aan te merken en werd met een serviceserie van Jitske (10) zakelijk afgemaakt. Stand: een overtuigende 12-25 voor Peelpush.

 

Set número 4 (Trainingskamp in Madrid he, pik je toch iets op van de taal) begon net zo lekker als hoe de laatste set eindigde. Peelpush had het spel onder controle en Alterno wist daar niet zoveel meer tegenin te brengen. Er was zeker weer sprake van een vuur en de inzet om die hele Alterno-hal volledig af te branden (bij wijze van spreken dan). Er werd gejuicht en gefeest bij elke punt, zowel binnen als buiten het veld. Eindstand: 25-17.

 

De laatste en beslissende vijfde set om deze wedstrijd te bepalen begon weer redelijk vlot. Geen getos, de uitspelende ploeg (WIJ DUS) kreeg de service en daarmee de eerste aanval. Het ging gelijk op, aan beide kanten werd de spanning onderdrukt, maar “fake it ‘till you make it” was een uitermate accurate uitspraak. Bij wissel van kant stond het puntverschil in ons voordeel. Toch was dat best moeilijk voor tellers en scheidsrechters en ontstond er nog enige commotie rondom wie er moest serveren en wie nou 8 punten had. Gelukkig was de tegenstander zo sympathiek en stelden ons gerust dat het goed zou komen. Er waren immers 8275394 getuigen. Uiteindelijk klopte het toch allemaal en mochten we verder. Het einde was nog even spannend, maar Peelpush shinede op het juiste moment in de slotfase. Het werd 12-15 en daarmee dus een 2-3 overwinning aan Meijelse kant! 

 

We konden weer tokken EN zingen voor onze Benjamin, de onlangs 17 jaar geworden Eke (9). Een stuk vlaai, drankjes, douchetijd en schorre stemmen verder, begaven we ons langzaam weer naar het zuiden. “Oeh, een niet-zo-verre uitwedstrijd om half zes, dan hebben we nog iets aan de avond!”, said no-one van Peelpush ever. Daar hadden we ons even op verkeken. De dag vloog voorbij, maar wel weer met een overwinning op zak. Met een  ieniemini klein zuur nasmaakje, want het hadden meer punten moeten zijn. Maar na een 2-0 achterstand, is het zeker knap dat we de wedstrijd toch nog gewonnen hebben.

 

Volgende week weer een thuiswedstrijd op het programma! Dit maal tegen Prima Donna Kaas uit Huizen. Komt dat zien, komt dat zien!

 

Wanneer? Zondag 14 oktober.

Waar? Home sweet home, De Körref natuurlijk!

Hoe laat? 15.30.

 

Tot dannnnnn!« terug naar overzicht
Boeken Kopen

Boeken Kopen

Cluster sponsor

YD Security

Briljant sponsor

D'n Hangtafel

Co sponsor

De Heere van Meijel

Co sponsor

Dutch Graphic Group

Website sponsor

Sponsorkliks

Media sponsor

Webshop